Turkesterone: Ervaringen + Waar Te Koop 2024

Laatst bijgewerkt: 
januari 1, 2024
4 Reacties
Door 
Virgil Rinner
 - Personal Trainer

De meeste sportschool-liefhebbers willen graag dat de resultaten die ze behalen te zien zijn. En terecht, ze werken er tenslotte ook ontzettend hard voor!

Wat als ik je nu zou vertellen dat er een bepaald voedingssupplement is waarvan je spieren sneller zullen groeien? Dit supplement heet Turkesterone en is veiliger dan anabole steroïden!

In dit artikel kom je achter wat het precies is en doet, of het legaal is en wat de voordelen van het gebruiken van Turkesterone zijn. Ook krijg je te weten hoe lang je het mag gebruiken en wat de bijwerkingen zijn van dit natuurlijke voedingssupplement.

Wat is Turkesterone?

Turkesterone is een natuurlijk voedingssupplement. Het is namelijk een extract van de Ajuga Turkestanice plant en zit in meerdere voedingsmiddelen, zoals spinazie bijvoorbeeld.

Turkesterone is een ecdysteroïde, dus een natuurlijke sterol net als ecdysterone. Het extract van deze plant heeft een anabole werking, wat betekent dat het de groei van je spieren zal stimuleren.

Eerst werd Turkesterone gebruikt vanwege de genezende werking die het heeft, maar nu is het vooral populair onder bodybuilders.

Wat doet Turkesterone?

Turkesterone stimuleert het aanmaken van proteïnes in je lever, hart en nieren. Als het aankomt op het herstellen van spieren zijn proteïnes, oftewel eiwitten, ontzettend belangrijk.

Dankzij eiwitten zullen je spieren ook telkens weer sterker herstellen en met Turkesterone zorg je gewoon ervoor dat dit herstel nog sneller gaat.

Het is dus gunstig om bij Turkesterone een eiwitrijk dieet te volgen, omdat je zo het herstel van je spieren maximaal stimuleert.

Denk er ook aan om voldoende rust te nemen na het sporten, omdat dit ook een belangrijk onderdeel van het spierherstel is.

Wil je sneller en meer spiermassa opbouwen?

Bekijk hier de Top 5 supplementen voor spieropbouw >>

Is Turkesterone legaal?

Is het dan wel legaal om Turkesterone als voedingssupplement te hebben, gebruiken of verkopen? Aangezien Turkesterone bijna dezelfde werking heeft als synthetische anabolen, die natuurlijk illegaal zijn.

We kunnen je met alle rust vertellen dat Turkesterone legaal is in Nederland. Ook staat Turkesterone niet op de WADA lijst (World Anti-Doping Agency), alhoewel ze dit middel sinds 2020 begonnen te monitoren.

Waar kun je Turkesterone kopen in Nederland?

Aangezien Turkesterone legaal in Nederland is, kun je het gewoon online bestellen. Echter zijn er op dit moment weinig aanbieders op de Nederlandse markt.

Je kunt op Bol.com alleen twee verschillende aanbieders vinden. Project X - Turkesterone en Turkesterone Europe.

Bekijk Project X - Turkesterone op Bol.com >>

Bekijk Turkesterone Europe op Bol.com >>

De Turkesterone van Project X is in verhouding tot Turkesterone Europe een stuk goedkoper. Ze hebben identiek dezelfde dosering alleen heeft Turkesterone Europe een duurdere prijskaartje.

De verschillende voordelen van Turkesterone

Het gebruiken van Turkesterone in je sportregime heeft verschillende voordelen.

Sneller spiermassa opbouwen

Als eerste zorgt Turkesterone ervoor dat je sneller je spiermassa kunt opbouwen. Turkesterone stimuleert namelijk een snellere aanmaak van de proteïnes in je lichaam.

Op deze manier zal je tijdens het sporten sneller spieren opbouwen en zie je dus ook veel sneller het resultaat van al het sporten.

Vermindert vermoeidheid tijdens training

Een ander voordeel van Turkesterone is dat de glycogeenvoorraad in je lichaam verhoogd wordt. Dit zorgt ervoor dat je spieren minder snel moe zullen worden, wat dus ook betekent dat jij minder moe zal zijn tijdens het trainen.

Op deze manier zorgt Turkesterone er dus voor dat jouw sportprestaties over het algemeen zullen verbeteren, omdat je langer en fitter door kan gaan!

Geen gevaarlijke bijwerkingen

Turkesterone is niet alleen goed voor je spieren, het veroorzaakt ook geen schade aan de rest van je lichaam. Dit supplement heeft namelijk zo ver we het nu weten geen gevaarlijke bijwerkingen.

Op dit moment zijn er nog geen gevaarlijke incidenten plaatsgevonden door het gebruik van Turkesterone.

Je zult dus geen last hebben van enige gevaarlijke bijwerkingen wanneer je dit supplement neemt.

Het is niet alleen een gezonde vervanger van anabolen, maar ook nog eens een legale manier om tóch je spieren een boost te geven. Het heeft dus niet zo’n agressieve werking als dat anabole steroïden hebben.

Voorkomt spierafbraak

Doordat Turkesterone ook de aanmaak van proteïnes stimuleert, zal niet alleen je spiermassa sneller groeien, maar voorkomt het zo ook de spierafbraak.

Turkesterone zorgt er namelijk voor dat de scheurtjes in je spieren sneller worden hersteld na het sporten, dankzij de extra proteïnes, en zo voorkomt het dus spierafbraak.

Geen PCT nodig

Hiernaast is nog een groot voordeel van Turkesterone dat het geen PCT, post-cycle therapy, vereist. Je hormoon levels worden niet zodanig aangetast hierdoor dat er een therapie voor nodig is wanneer je stopt, waardoor je kan stoppen wanneer je maar wilt.

Hoeveel Turkesterone moet je innemen?

Wanneer je van plan bent om Turkesterone te gaan gebruiken als supplement bij het sporten, is het raadzaam om eerst even bij een arts langs te gaan die hier gespecialiseerd in is.

Zelfs als je dit niet wilt doen, zorg er dan tenminste voor dat je precies weet welke dosering je het beste kunt gebruiken voor jouw lichaam en de activiteit waarbij je het voedingssupplement gaat gebruiken.

Voor de meeste mensen is 5 mg per kilo aan lichaamsgewicht wat meestal wordt aangeraden om op een dag in te nemen.

Wanneer je voornamelijk oefeningen doet die specifiek zijn gericht op het krijgen van meer spiermassa kun je elke dag doses van 200 tot 300 mg innemen.

Je hoeft Turkesterone ook niet als enige supplement te nemen. Het is ook nog steeds goed te gebruiken wanneer je ook andere supplementen neemt zoals creatine of een pre-workout.

Wanneer moet je Turkesterone innemen?

Het maakt voor de werking niet uit wanneer je Turkesterone inneemt. Er zijn mensen die claimen dat je dit moet doen na de krachttraining, echter is hier nog geen wetenschappelijk bewijs van.

Als je Turkesterone gaat innemen, kan het handig zijn om één vast moment op de dag te kiezen om dit te doen, net zoals bij andere voedingssupplementen.

Op deze manier raak je eraan gewend en wordt het een dagelijkse routine voor je. Zo zal je ook niet vergeten om je andere voedingssupplement te nemen.

Als je Turkesterone elke dag aan het begin van de dag inneemt, voor het ontbijt bijvoorbeeld, heb je het tenminste al gedaan en kan je die dag van alle voordelen ervan genieten bij het sporten.

Hoe lang mag je Turkesterone gebruiken?

Als je graag Turkesterone wilt gaan gebruiken, wordt dit meestal per cyclus gedaan. Een cyclus duurt 8 tot 12 weken. Het is gebleken dat deze periode het meest effectief is voor het laten groeien van je spieren.

Turkesterone is echter een natuurlijk middel wat niet gevaarlijk is, waardoor je het ook voor een langere tijd zou kunnen gebruiken. Maar 8 tot 12 weken blijft wel echt het advies.

Gedurende deze periode kun je het beste goed in de gaten houden wat voor effect Turkesterone precies heeft op je lichaam. Als je merkt dat je lichaam er slecht op reageert, is het beter om te stoppen met het nemen van Turkesterone of om je zeker weten te beperken tot de 8 tot 12 weken.

Als je de resultaten en voordelen merkt van Turkesterone en je ervaart geen negatieve bijwerkingen, dan kan je dit supplement ook langer blijven nemen.

Aangezien Turkesterone geen PCT, post-cycle therapy, nodig heeft, kun je gewoon stoppen met het nemen van dit supplement wanneer je maar wilt. Dit komt namelijk doordat je hormonen niet worden beïnvloedt.

De bijwerkingen van Turkesterone

Doordat Turkesterone nog een relatief nieuwe stof is, is er nog niet veel onderzoek naar dit voedingssupplement gedaan.

Hoewel er nog geen meldingen zijn geweest van negatieve bijwerkingen van Turkesterone, is het toch belangrijk om alles goed in de gaten te houden.

Het is daarom ook raadzaam om toch echt naar een gespecialiseerd arts te gaan voordat je begint met het nemen van Turkesterone en om ook tijdens de cyclus contact te houden met een deskundige.

Op deze manier kan je altijd je vragen kwijt over eventuele complicaties en ben je direct op de hoogte van enige risico’s of complicaties.

Wat zijn de ervaringen?

Je kunt online bijna geen ervaringen vinden in het Nederlands. Als je echter zoekt naar Engelse ervaringen kom je er wel veel tegen.

Op YouTube zijn er een heleboel mensen die Turkesterone al hebben gebruikt. De meerderheid heeft er degelijk resultaat mee behaald. Meestal gaat het om meer spiergroei en een toename in kracht. Ook hoor je soms dat mensen sneller herstellen dan normaal.

Verder kun je nog veel ervaringen vinden op Reddit. Je kunt hier een heleboel threads vinden over Turkesterone. De meningen zijn hier wel wat verschillend.

Conclusie

Turkesterone is dus hét voedingssupplement om te gebruiken wanneer je je spieren wilt laten groeien. Het is een natuurlijk supplement, waardoor het niet gevaarlijk is voor je, en heeft alsnog de werking van synthetische anabolen.

Er zijn vele voordelen aan Turkesterone buiten de spiergroei, zoals de verbeterde sportprestaties, snellere stofwisseling en voor vrouwen het niet ontwikkelen van mannelijke kenmerken bij het gebruik ervan.

Ook is Turkesterone volkomen legaal en makkelijk te kopen. Voor sporters die graag de groei van hun spiermassa willen stimuleren is Turkesterone dus een geweldig middel!

Denk er wel altijd aan om je eigen research te doen voordat je begint met het gebruik hiervan. Probeer het eens en zie de resultaten maar vanzelf!

Wil je gebruik maken van spiergroei supplementen?

Bekijk hier de 5 beste supplementen voor spieropbouw >>

4 Reacties

  1. Hoi Ramon,

   !. Jeff Nippard pakt 3 onderzoeken en negeert tal van onderzoeken die effect hebben gemeten.
   2. Jeff Nippard trekt de resultaten van een belangrijk onderzoek in twijfel zonder enig bewijs.
   3. Jeff Nippard is biased omdat hij peperdure trainingsschema's verkoopt. Als mensen een duur supplement kopen hebben ze minder geld over voor zijn schema's.
   4. Waarom interviewt Jeff Nippard niet de onderzoekers van de vrije universiteit van Berlijn die nota bene onderdeel waren van het baanbrekende onderzoek? Nee hij interviewt een random guy die een negatieve uitkomst had met een zeer beperkt onderzoek.
   5. Hij komt op het einde van zijn video gewoon tot de conclusie dat hij geen uitspraken kan doen of het wel of niet werkt.

   Je opmerking is nogal kort door de bocht.

   Dit is overigens niet de eerste keer dat Jeff Nippard kieskeurig is in het bespreken van onderzoeken die zijn eigen mening reflecteren. Denk aan zijn videos over KETO dieet die hij zogenaamd debunked terwijl de effectiviteit van KETO gewoon bewezen is.

 1. Heb verschillende merken Turkesterone geprobeerd. Bij mij deed het helemaal niets. Ik kreeg er zelfs haaruitval van. Nadat ik stopte met Turkesterone verdween de haaruitval.
  Turkesterone bindt niet aan de androgeen receptoren dus zou geen haaruitval moeten veroorzaken. Bij mij deed het dit wel en ik ben niet de enige met deze ervaring. Ik hield me aan de aanbevolen dosis en duur. Gewone natuurlijke testosteronboosters werken nog beter als Turkesterone. Dat doet bij mij helemaal niets. Geen krachttoename, geen spiertoename, helemaal niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 20, 2022
5 Beste Pre-workouts van 2024 die echt werken

Om effectief te werken aan spieropbouw, vetverbranding en de conditie zijn een strikt workout regime, voldoende eiwitten en regelmatig rust […]

maart 10, 2022
De 5 beste supplementen voor spieropbouw 2024

Iedereen die bezig is met het opbouwen van spiermassa weet dat je veel geduld en doorzettingsvermogen nodig hebt. Flinke spieren […]

december 1, 2021
Afvallen met een hoelahoep: Schema en Ervaringen

Hoelahoepen, wie kent het niet uit zijn of haar kindertijd... De kans is groot dat je de hoelahoep zelf in […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling