5 Beste Fatburners van 2024 Die Echt Werken

Laatst bijgewerkt: 
januari 1, 2024
5 Reacties
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Veel mensen willen maar wat graag enkele kilo’s kwijtraken. Het is niet voor niets dat het ene dieet na het andere dieet in de mode is en dieetboeken steevast in de bestsellerlijst staan.

Toch blijkt diëten niet zo makkelijk te zijn. Veel mensen ondervinden al snel dat het dieet te restrictief is of lastig vol te houden is met een druk dagelijks leven. Daarom kunnen we wel een steuntje in de rug gebruiken.

Afslankmiddelen zijn een gat in de markt. Ze helpen mensen die graag enkele kilo’s kwijt willen raken op diverse manieren. Zo zijn fatburners erg populair om een dieet te ondersteunen, om het afvallen iets makkelijker te maken of om snel enkele kilo’s te verliezen.

Maar er zijn zo veel fatburners! Welke middelen werken nu echt en zijn bovendien veilig te gebruiken? Wij geven je een overzicht van de beste fatburners van 2023.

Wat doet een fatburner?

Je hebt vast wel eens van een fatburner gehoord, maar wat doet dit en hoe kan het bijdragen aan gewichtsverlies?

De naam is wellicht enigszins misleidend: een fatburner zorgt er namelijk niet voor dat het vet in jouw lichaam moeiteloos wordt verbrand en als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Wat het dan wel doet? Je ondersteunen bij het afvallen. Een fatburner, oftewel een afslanksupplement, is een capsule, poeder of tablet dat diverse werkzame stoffen bevat die het lijf ondersteunen bij gewichtsverlies.

Wat is de werking van een fatburner?

De werking van een fatburner zit 'm in de ingrediënten. Deze zijn in te delen in de volgende categorieën.

Eetlustremmers: Veel mensen worstelen tijdens een dieet met hongergevoelens. Het is lastig om het eetpatroon te veranderen als je gewend bent aan een aantal calorieën per dag of een specifiek voedingspatroon. Eetlustremmers in fatburners zorgen ervoor dat je dit hongergevoel minder ervaart. Hierdoor wordt het makkelijker om minder te eten dan anders.

Vetblokkers: Eén reden voor gewichtstoename en groei op specifieke plekken van het lichaam is de opname van vet. Om dit tegen te gaan, bevatten fatburners vaak specifieke ingrediënten die ervoor zorgen dat vetten niet of minder worden opgenomen door het lichaam. De vetten worden afgevoerd en zo wordt nieuw vetweefsel voorkomen.

Thermogenen: Dit zijn ingrediënten die veel aan fatburners worden toegevoegd om de vetverbranding te stimuleren. Deze stoffen zorgen ervoor dat de lichaamstemperatuur wordt verhoogd waardoor er door het lichaam meer energie wordt verbruikt.

Stimulerende middelen: Een verandering in eetpatroon of het consumeren van minder calorieën kan leiden tot vermoeidheid, lusteloosheid en zelfs griepachtige symptomen. Door stimulerende middelen in fatburners, zoals cafeïne, ervaar je meer energie. Je hebt minder klachten door het veranderde eetpatroon en je hebt meer fut om in beweging te komen.

Wat zit er in fatburners?

We weten nu globaal wat voor soort ingrediënten er in de meeste fatburners zitten en welke werking deze stoffen hebben. Maar wat zit er nu eigenlijk in een fatburner om het gewenste resultaat te krijgen?

Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Er zijn heel veel fatburners op de markt en bijna geen één product is identiek aan een ander product. De samenstelling en de ingrediënten zelf variëren van product tot product.

Doorgaans bestaat een fatburner uit een mix van eetlustremmers, thermogenen, stimulerende middelen en vetblokkers. De ingrediënten die deze werking hebben, kunnen echter verschillen.

De meest voorkomende ingrediënten in fatburners zijn onder andere:

 • Cafeïne
 • Groene thee extract
 • CLA
 • L-carnitine

Werken fatburners echt?

Er is veel discussie over de werkzaamheid van een fatburner. Sommige mensen beweren dat het een wondermiddel is voor het afvallen. Andere mensen zijn ervan overtuigd dat je niet kunt bijdragen aan gewichtsverlies met een supplement.

De waarheid ligt, zoals meestal, in het midden. Natuurlijk vliegen de kilo’s er niet vanaf zonder enige moeite te doen. Je zult nu eenmaal de beste resultaten boeken door regelmatig te bewegen en gezond en gebalanceerd te eten.

Maar een fatburner kan wel degelijk verschil maken. Het hangt er hierbij natuurlijk wel vanaf welke fatburner je gebruikt. Lang niet alle afslanksupplementen zijn namelijk even effectief.

Top 5 beste fatburners

Maar als lang niet alle fatburners even effectief zijn, hoe vind je dan dat ene afslanksupplement dat wel werkt? Daar helpen wij je graag bij. Wij bieden een overzicht van de 5 beste fatburners van 2023.

1. All Day Burn

All Day Burn

Bekijk prijs op:

All Day Burn is een afslanksupplement met de sterkste samenstelling op de Europese markt. Wat dit supplement beter maakt dan alle andere Fatburners zijn de hoogwaardige ingrediënten.

Ingrediënten als aXivite®, BioPerine®, 6-Paradol, Forskolin, EGCG, Synefrine en 6 andere actieve stoffen werken samen om de vetverbranding te stimuleren, de stofwisseling te verbeteren, meer energie te ervaren en het hongergevoel te onderdrukken.

Deze fatburner werkt op diverse vlakken om het gewichtsverlies te ondersteunen. Het supplement is daardoor zeer effectief, maar het wordt wel afgeraden voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met hartproblemen.

Zelf heb ik All Day Burn gecombineerd met een gebalanceerd dieet. Hierdoor ben ik heel wat overtollig vet verloren waardoor ik uiteindelijk mijn streefgewicht sneller heb kunnen behalen. Je kunt hier mijn uitgebreide ervaring lezen.

All Day Burn is online verkrijgbaar via Bol.com of de officiële website van het merk. Eén verpakking van deze fatburner bevat 60 capsules en het advies is om dagelijks 2 capsules in te nemen.

Samengevat:

 • Effectiviteit: 10/10
 • Beste Fatburner op dit moment
 • 12 actieve ingrediënten
 • Wetenschappelijk bewezen effectief
 • Jammer genoeg vaak uitverkocht

Bekijk hier de prijzen van All Day Burn >>


2. Keto Actives

Keto Actives is een afslanksupplement dat mensen helpt om in ketose te komen om zo vlot gewicht te verliezen. De fatburner bevat onder andere clarinol, cafeïne, zwarte-pepervruchtenextract en ForsLean.

keto actives

Bekijk prijs op:

Hierdoor wordt het vetpercentage gereduceerd, maar zonder spierafbraak, wordt het hongergevoel gestild, energie gegeven en de spijsvertering ondersteund.

Eén verpakking van Keto Actives bevat 60 capsules. Het advies is om 2 capsules per dag te nemen. Zo heb je met één verpakking voldoende voor 30 dagen.

De capsules worden afgeraden voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met hart- en vaatproblemen. Deze fatburner is verkrijgbaar via Bol.com, maar ook via de officiële website van Keto Actives.

Samengevat:

 • Effectiviteit: 8/10
 • Populaire keuze bij een Keto Dieet
 • Snel in ketose komen

Bekijk hier de prijzen van Keto Actives >>


3. Nutrigo Lab Burner

De Nutrigo Lab Burner is nog zo’n populaire naam binnen de afslank community. Dit supplement bevat onder andere bioperine, citrine en sinetrol Xpur.

Bekijk prijs op:

Dit laatste ingrediënt is een mix van diverse citrusextracten en guarana-extract. Samen helpen deze ingrediënten het afvallen door de vetverbranding te stimuleren, meer energie te leveren en de spijsvertering te ondersteunen.

Nutrigo Lab Burner is verkrijgbaar in verpakkingen van 60 capsules. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2 capsules.

Het supplement wordt afgeraden voor mensen met hartproblemen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Samengevat:

 • Effectiviteit: 7/10
 • Een goede keuze voor sporters

Bekijk hier de prijzen van Nutrigo Lab Burner >>


4. Fat Burn Active

Fat Burn Active ziet eruit als een supplement dat korte metten maakt met overtollig vet en de beloften zijn dan ook flink.

Fat Burn Active

Bekijk prijs op:

Door ingrediënten als Indisch brandnetelextract, bitter sinaasappelextract, groene thee extract, Garcinia Cambogia en cafeïne werkt het afslanksupplement voor de vetverbranding, de stofwisseling en het energieniveau.

Fat Burn Active is verkrijgbaar in potten met 60 capsules. Het advies is om dagelijks 2 capsules in te nemen.

Het supplement is veilig in gebruik, maar zwangere vrouwen, borstvoedende vrouwen en mensen het hartproblemen kunnen het supplement beter vermijden door de cafeïne.

Fat Burn Active is momenteel alleen verkrijgbaar via de officiële website en via Bol.com

Samengevat:

 • Effectiviteit: 6/10
 • Geeft veel energie

Bekijk hier de prijzen van Fat Burn Active >>


5. Ripped!

Ripped! is een afslanksupplement van Body & Fit. Het supplement bevat onder andere L-carnitine, groene thee extract, cafeïne en capsicum extract om het afslankproces te ondersteunen.

ripped

Bekijk prijs op:

Deze ingrediënten werken samen om energie te leveren en vermoeidheid tegen te gaan, om de vetverbranding te stimuleren en ze hebben een thermogeen effect.

Gebruik van het supplement wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en mensen jonger dan 18 jaar oud.

Eén verpakking bevat 60 capsules. Door de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1 capsule heb je hiermee voldoende voor 2 maanden.

Ripped! is verkrijgbaar bij de Body & Fit webshop, maar onder andere ook bij Kruidvat en Bol.com.

Samengevat:

 • Effectiviteit: 5/10
 • Is erg goedkoop

Bekijk hier de prijzen van Ripped >>


Zijn fatburners gevaarlijk?

We kennen allemaal wel de verhalen van afslanksupplementen die gevaarlijk voor de gezondheid zijn, maar is dit ook echt zo? Zoals met alle andere producten is het ook bij fatburners belangrijk om te kiezen voor betrouwbare leveranciers en veilige ingrediënten.

Het zijn namelijk vaak de ingrediënten en de doseringen van de werkzame stoffen die een eventueel nadelig effect kunnen hebben op de gezondheid. Alhoewel de meeste fatburners veilig in gebruik zijn, is het raadzaam om altijd alert te blijven en de ingrediëntenlijst door te nemen.

Sommige ingrediënten in fatburners zijn namelijk niet veilig of hebben nadelige bijwerkingen. Oplettendheid is geboden bij de volgende stoffen.

Cafeïne

Het is belangrijk om te letten op de hoeveelheid cafeïne in een fatburner. Sommige producten combineren diverse oppeppende ingrediënten in één product.

Het kan opgenomen zijn als cafeïne, maar ook onder de noemer koffie-extract, guarana-extract of thee-extract.

Hierdoor kan het zijn dat het middel enorm stimulerend is tot op het punt dat het onaangenaam of onveilig wordt. Vooral in combinatie met de consumptie van koffie, thee of energiedrankjes kan dit risicovol zijn.

Garcinia Cambogia

Dit is een populair werkzaam ingrediënt in veel vetverbranders, maar het is zeker niet zonder risico. Bekende bijwerkingen van deze stof zijn onder andere hoofdpijn, misselijkheid, maagklachten en darmklachten. Daarnaast blijkt Garcinia Cambogia uit diverse onderzoeken een schadelijk effect te hebben op de lever.

L-Carnitine

Dit is een stof die in veel supplementen wordt gebruikt, in zowel fatburners als gezondheidssupplementen. Er zijn echter onderzoeken uitgevoerd waaruit is gebleken dat L-Carnitine mogelijk het risico op slagaderverkalking verhoogt bij langdurig gebruik.

Bijwerking van een fatburner

Zoals je in dit artikel kunt lezen, zijn lang niet alle fatburners onschuldig of veilig. Sommige ingrediënten zijn gebleken ongezond, af te raden voor specifieke doelgroepen of hebben nare bijwerkingen.

Er kan dus niet gesproken worden over bijwerkingen van fatburners, maar wel van bijwerkingen van specifieke fatburners door bepaalde ingrediënten. Wij zetten enkele mogelijke bijwerkingen van ingrediënten op een rij.

Hartkloppingen en nervositeit: Niet iedereen kan even goed tegen de cafeïne in fatburners. Sommige mensen krijgen na één kop koffie al last van nervositeit of hartkloppingen. Als je niet goed tegen cafeïne kan kun je het beste een cafeïne vrije fatburner kopen.

Misselijkheid en hoofdpijn: Garcinia Cambogia is een ingrediënt dat mogelijk schade kan veroorzaken in de lever, maar het heeft ook diverse vervelende bijwerkingen. Zo zijn onder andere misselijkheid, maagklachten, darmklachten en hoofdpijn na inname van dit ingrediënt mogelijk.

Maagklachten: Naast dat L-Carnitine mogelijk op de lange termijn de kans op slagaderverkalking verhoogt, heeft de stof in hogere doseringen (meer dan 2 gram per dag) ook enkele bijwerkingen. Zo zijn misselijkheid en maagklachten veelgehoord bijwerkingen van deze stof.

Wie kunnen fatburners gebruiken?

Mannen en vrouwen, van jong tot oud, willen wel eens een paar kilootjes kwijtraken. Toch zijn fatburners lang niet voor iedereen even geschikt.

Ben je een gezonde en volwassen man of vrouw? Dan zijn fatburners in principe geen probleem. Maar als je jonger dan 18 jaar bent, wordt het gebruik van fatburners ten zeerste afgeraden.

Bovendien zijn veel fatburners niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Sommige ingrediënten, zoals cafeïne, zijn niet veilig tijdens de zwangerschap of voor de gezondheid van de baby.

Daarnaast is het gebruik van afslanksupplementen met cafeïne ook niet verstandig bij hartproblemen.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet?

Natuurlijk ben je als gebruiker allereerst geïnteresseerd in het resultaat. Hoelang duurt het voordat de supplementen effecten hebben? Hoelang het duurt voor je de eerste resultaten ziet, verschilt per supplement.

Doorgaans zou je binnen enkele dagen tot weken al resultaat moeten bemerken, maar het advies is wel vaak om de capsules toch zeker enkele maanden te gebruiken.

Het resultaat is uiteraard ook afhankelijk van het startgewicht, de persoonlijke bouw, de voeding en de duur van de afslankkuur.

Je zult een fatburner moeten combineren met een goed dieet en veel lichamelijke beweging.

Let hierop bij het kopen van een fatburner

Als je hebt besloten om een fatburner te gebruiken om jouw gewichtsverlies te ondersteunen, zijn er enkele zaken waar je zeker op moet letten. Je wilt tenslotte veilig en verantwoord gewicht verliezen.

Wij geven enkele tips voor de aanschaf van betrouwbare en veilige fatburners.

Ingrediëntenlijst

Het is bij de aanschaf van een fatburner ontzettend belangrijk om de ingrediëntenlijst onder de loep te nemen. Lang niet alle ingrediënten zijn namelijk even verantwoord en geschikt voor langdurig gebruik.

Eerder in dit artikel hebben we al enkele ingrediënten en hun werking en bijwerkingen vermeld. Neem deze informatie zeker mee, maar doe ook altijd je eigen research voor je een aankoop doet.

Prijs-kwaliteitverhouding

Doorgaans geldt in het leven ‘goedkoop is duurkoop’ en dat is ook zeker van toepassing op fatburners. De heel goedkope fatburners, zoals van de lokale drogist, zijn doorgaans maar weinig effectief.

Ze bevatten weinig tot geen werkzame ingrediënten of de doseringen zijn veel te laag. Maar laat je ook niet verleiden tot de aankoop van heel dure supplementen.

Vaak betaal je namelijk meer voor het merk dan voor de daadwerkelijke inhoud. Keer op keer blijkt dat de prijzige supplementen niet beter of waardevoller zijn dan supplementen die lager geprijsd zijn.

Reviews en ervaringen

Bij online aankopen is het altijd raadzaam om reviews van klanten te lezen voor je een definitieve beslissing maakt. Bij tal van webshops kun je als klant reviews achterlaten, maar ook op consumentenwebsites vind je vaak gebruikerservaringen om door te nemen.

Doe hier je voordeel mee. Sommige fatburners zijn moeilijk verkrijgbaar of moeilijk vindbaar. Vaak vind je van deze fatburners alleen reviews op promotiewebsites of louche websites. Dit is ook een teken aan de wand. Vertrouw de doorgaans lovende reacties niet wanneer deze enkel te vinden zijn op de website van de fabrikant zelf.

Valkuilen van fatburners

Er zijn veelvoorkomende fouten die worden gemaakt bij het gebruik van fatburners. We zullen er een paar hieronder bespreken.

Denken dat het een wondermiddel is

Een fatburner kan worden gebruikt ter ondersteuning van gewichtsverlies. Het is absoluut geen wondermiddel, hoe lovend de recensies en de beloften van de fabrikant ook zijn. Verwacht dan ook geen wonderen van een vetverbrander.

Als je wilt afvallen is een goed dieet en voldoende beweging een must. Een fatburner geeft je een steuntje in de rug, de rest moet je echter wel zelf doen.

Fatburners van de drogist

Laat je ook niet verleiden door de voordelige fatburners van drogisterijen als de Kruidvat. Bij deze winkelketen kun je namelijk ook terecht voor fatburners, maar deze producten zijn ondermaats.

Ze bevatten nauwelijks werkzame ingrediënten en de stoffen in de fatburners zijn zo laag gedoseerd dat het niet effectief zal zijn als ondersteuning bij gewichtsverlies.

Te veel cafeïne drinken

Veel vetverbranders maken gebruiken van cafeïne om de gebruiker extra energie te geven. Dat is op zich een uitstekend werkzaam ingrediënt, maar het kan risico’s met zich meebrengen.

Als je van jezelf een flinke koffiedrinker bent of veel energiedrankjes consumeert, gebeurt het namelijk al snel dat je te veel cafeïne consumeert op een dag. Dit is slecht voor de gezondheid en wordt sterk afgeraden. Houd hier dus zeker rekening mee.

Te lang gebruiken

Gebruik de supplementen bovendien ook niet te lang. De capsules zijn bedoeld om gedurende enkele weken tot maanden gebruikt te worden. Langdurig gebruik zal de effectiviteit van de ingrediënten niet goed doen en is doorgaans niet goed voor de gezondheid.

Veelgestelde vragen

Als je nog geen, of juist weinig, ervaring hebt met vetverbranders, heb je vast enkele vragen. Het is belangrijk om je goed in te lezen en voor te bereiden voor je aan de slag gaat met fatburners. Daarom beantwoorden wij enkele veelvoorkomende vragen. Zo begin jij goed voorbereid aan jouw afslankkuur.

Hoe neem ik een fatburner in?

Fatburners komen meestal in capsules. Deze kun je doorgaans innemen met een flink glas water. Wanneer je de capsules het beste kunt innemen, verschilt per product. Lees hiervoor altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Ik ben jonger dan 18 jaar. Kan ik ook gebruik maken van een fatburner?

Het gebruik van een fatburner wordt ten zeerste afgeraden voor personen jonger dan 18 jaar.

Zijn de fatburners geschikt voor vrouwen?

Fatburners zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Wel wordt het gebruik van de producten afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

5 Reacties

  1. Ja ben al tijdje bezig met een low carb dieet in combinatie met fat burn active. Vind persoonlijk dat het erg veel helpt met mijn dieet. Ben al een flink stuk afgevallen.

 1. Ik heb had de All Day Burn gister binnen gekregen en gelijk getest! Aanzienlijk meer energie en het lijkt alsof mijn hongergevoel onderdrukt wordt. Tevreden tot nu, maarja... nog te vroeg om volledig te juichen

 2. Hoi Sophie!

  Ik ben 3 kg in 3 weken afgevallen, dit met behulp van All Day Burn. Ben bang dat dit gewicht terug komt als ik stop met dit supplement. Wat moet ik doen?

  1. Hoi Rinske,

   Als je besluit te stoppen met het nemen van All Day Burn, is het belangrijk om te onthouden dat dit supplement een hulpmiddel is, geen wondermiddel. Het heeft je geholpen je stofwisseling te versnellen en je energieniveaus te verhogen, maar de basis van elk succesvol gewichtsverlies is nog steeds een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

   Om je huidige gewicht te behouden nadat je bent gestopt met All Day Burn, is het cruciaal dat je je gezonde gewoonten voortzet. Dit betekent het behoud van een voedzaam, gebalanceerd dieet en het volhouden van regelmatige lichaamsbeweging. Vermijd het vallen terug in oude, ongezonde gewoonten, zoals snoepen of het overslaan van workouts, omdat dit kan leiden tot gewichtstoename.

   Denk eraan, het is jouw inspanning en toewijding die de echte verandering heeft bewerkstelligd, en het is diezelfde inspanning en toewijding die je zal helpen je resultaten te behouden. Je bent al zo ver gekomen, blijf geloven in jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling