De 5 beste supplementen voor spieropbouw 2024

Laatst bijgewerkt: 
januari 1, 2024
supplementen spieropbouw
Door 
Virgil Rinner
 - Personal Trainer

Iedereen die bezig is met het opbouwen van spiermassa weet dat je veel geduld en doorzettingsvermogen nodig hebt. Flinke spieren verschijnen niet van de één op de andere dag en om blijvend resultaat te krijgen, zul je goed je best moeten doen en vol moeten houden.

Natuurlijk kun je de opbouw van spiermassa op allerlei manieren een handje helpen. Veel mensen maken daarom gebruik van eiwitshakes of slikken speciale supplementen voor spiergroei.

Maar welke supplementen voor spieropbouw werken echt en zijn veilig in gebruik?

Werken supplementen voor spiergroei echt?

Als je op zoek gaat naar supplementen om de spiergroei te stimuleren tijdens het trainen dan kun je al snel overweldigd raken door het enorme aanbod.

Er zijn veel middelen op de markt die de meest fantastische claims maken. Maar hoeveel van deze claims zijn waar en welk supplement is nu het beste voor de opbouw van spieren?

Supplementen voor spieropbouw kunnen wel degelijk bijdragen aan de groei van spieren en het herstel van de spieren. Er zijn bepaalde stoffen die de spiergroei van nature ondersteunen en het herstel na een work-out kunnen bevorderen.

Bovendien zijn er tal van ingrediënten die het proces kunnen ondersteunen door meer energie te leveren en de kracht te doen toenemen.

Laten we vooropstellen dat het geen wondermiddelen zijn. Je zult geen grote spieren kweken door enkel en alleen een supplement te nemen. Maar bepaalde supplementen zullen zeker ondersteunend kunnen werken bij het proces.

Werkzame stoffen in supplementen

Laten we nu eens kijken naar de werking van deze spiergroei supplementen.

Er zijn namelijk ontzettend veel supplementen op de markt en elk supplement gebruikt weer andere ingrediënten om de spiergroei te ondersteunen.

Welke ingrediënten zijn nu echt belangrijk en hoe dragen deze bij aan de opbouw van spieren?

  • Aminozuren: dit zijn de bouwstenen van onze spieren. Ze zijn cruciaal bij het opbouw en behoudt van spiermassa. Bovendien werken deze bouwsteentjes positief voor het energieniveau tijdens de krachttrainingen, waardoor je lichaam meer kracht en uithoudingsvermogen krijgt. Creatine, Leucine en methionine zijn voorbeelden van aminozuren.
  • Extracten en sterolen van planten: dit zijn natuurlijke stoffen die je terug kunt vinden in verschillende soorten planten en fruit. Sommige planten bevatten stoffen die de testosteron niveau's kunnen verhogen. Andere planten bevatten sterolen (plantaardige steroïde) met een sterke anabole werking, die erg vergelijkbaar zijn met de mensenlijk hormoon testosteron. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van spieren, maar ook bij het reguleren van het energiepeil.
  • Vitamines en mineralen: voor onze algemene gezondheid zijn vitamines en mineralen onmisbaar, maar ook bij het opbouwen van spiermassa kunnen verscheidene mineralen en vitamines een belangrijke rol spelen. Onder andere magnesium, zink en vitamine B6 spelen een grote rol bij het verkrijgen van spierkracht, het verhogen van hormoonspiegels en het herstel na een work-out.

De top 5 beste supplementen voor spieropbouw

Er zijn heel veel supplementen voor spieropbouw op de markt en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Toch is er een groot kwaliteitsverschil tussen deze verschillende supplementen. Wij zetten de 5 beste supplementen op een rij.

1. Bulk Extreme

Bulk Extreme is een supplement dat het lichaam ondersteuning biedt bij het opbouwen van kracht en spieren.

Bulk Extreme

Bekijk prijs op:

Op dit moment is Bulk Extreme het beste natuurlijke supplement voor alle natty bodybuilders.

De krachtige samenstelling van Bulk Extreme zorgt ervoor dat het testosteronniveau wordt verhoogd, het spierweefsel toeneemt, de kracht toeneemt en de spieren sneller herstellen na een work-out.

Bulk Extreme bevat onder andere bittere meloen extract, brandnetelbladeren extract, maca extract, ashwaganda extract, mumio extract en vitamine B6, vitamine B12, zink en selenium.

Doordat de ingrediënten in Bulk Extreme 100% natuurlijk zijn, hoef je niet bang te zijn voor bijwerkingen. Een PCT is dus ook niet nodig.

Eén verpakking van Bulk Extreme bevat 90 capsules en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 3 capsules. Bulk Extreme is te koop via Bol.com en de website van Bulk Extreme.

Bekijk hier de prijzen van Bulk Extreme >>


2. Turkesterone

Turkesterone is een supplement dat de algemene sportprestaties verbetert, helpt bij spieropbouw en een natuurlijke en veilige anabole werking heeft.

Dit supplement is razend populair geworden door beroemde Tiktokkers en YouTubers.

Je kunt Turkesterone krijgen uit het Ajuga turkestanica plant. Deze plant wordt al lange tijd gebruikt vanwege de anabole werking.

Turkesterone heeft een positief effect op de aanmaak van proteïne en hierdoor worden de resultaten op natuurlijke manier verbetert.

Dit supplement is verkrijgbaar in capsules of in poedervorm. Op dit moment zijn er nog niet veel leveranciers in Nederland voor Turkesterone.

3. Mass Extreme

Mass Extreme is een supplement dat het spiermetabolisme ondersteunt en optimaal zijn werk laat doen. Zo kun je spiermassa opbouwen en behouden.

De capsules zijn, in tegenstelling tot veel andere soortgelijke producten, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het supplement bestaat uit een combinatie van ingrediënten die samen een optimale werking verzorgen.

De capsules bevatten onder andere fosfatidezuur, 4-aminoboterzuur, maca extract, fenegriek extract, D-asparaginezuur en 5-deoxyadenosylcobalamine.

Al deze ingrediënten dragen effectief bij aan spieropbouw, herstel en spierbehoud. Eén verpakking van Mass Extreme bevat 120 capsules.

Het advies is om 2 capsules per dag te nemen. Het supplement is onder andere verkrijgbaar via de website van Mass Extreme en Bol.com.

4. Ecdysterone

Ecdysterone is een plantaardige steroïde. De stof wordt gewonnen uit diverse planten, waaronder de Cianotis arachnoïdea, Cyanotis vaga en Ajuga turkestanica, en het extract heeft een structuur die vergelijkbaar is met het hormoon testosteron.

Testosteron speelt een belangrijke rol bij de opbouw en het behoud van spiermassa, maar ecdysterone kan ook een belangrijke rol spelen bij het tegengaan van vermoeidheid en het leveren van energie voor een work-out.

Het is bovendien een natuurlijk product dat veiliger is dan veel synthetische steroïden.

Er zijn verschillende fabrikanten van Ecdysterone op de markt en de stof is zowel in poedervorm als in capsulevorm verkrijgbaar.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid varieert per supplement. In sommige supplementen zijn hulpstoffen toegevoegd.

5. Creatine

In de fitness wereld heeft creatine al flinke tijd een behoorlijke reputatie opgebouwd. Het is verreweg het meest onderzochte supplement en hierdoor zijn de positieve effecten van creatine in diverse onderzoeken aangetoond.

Creatine is een lichaamseigen stof die de spieren voorziet van energie. Creatine wordt in het lichaam aangemaakt, maar krijgen we ook binnen via voedsel.

Als je extra energie wilt hebben voor de spieren kun je kiezen voor het supplementeren van creatine.

Creatine ondersteunt het spieropbouwproces op diverse vlakken.

Hoge creatineniveaus kunnen zorgen voor meer energie. Zo komt er meer kracht vrij tijdens de work-out om net dat stapje verder te gaan. Het beïnvloedt zowel de explosieve kracht als de maximale kracht.

De meest bekende en gebruikte vorm van creatine is creatine monohydraat.

Andere supplementen

Bovengenoemde supplementen zijn onze favoriet, maar het zijn zeker niet de enige supplementen op de markt om spiermassa op te bouwen. Hier zijn nog enkele aanraders.

Eiwitten

Of je nu een beginnende sporter bent of een ware bodybuilder: iedereen is bekend met het belang van eiwitten voor het opbouwen van spiermassa. Eiwitpoeders en shakes zijn ontzettend populair en in allerlei vormen, smaken en samenstellingen verkrijgbaar.

BCAA

Eiwitten spelen altijd een belangrijke rol bij de opbouw van spiermassa en BCAA’s, oftewel Branched Chain Amino Acids, bevatten een groot deel van de essentiële aminozuren voor spieropbouw. BCAA’s zijn nodig voor het herstel van het lichaam en voor de toename van spiermassa. Doorgaans bevatten proteïneproducten en voedingsmiddelen ook BCAA’s, maar een extra dosering kan zeker gunstig zijn.

Beta-alanine

Beta-alanine is een supplement dat de prestaties van spieren kan verhogen. Het wordt gevormd uit het alanine aminozuur en de voornaamste functie is de stimulatie van de aanmaak van carnosine. Hierdoor kunnen de spieren beter presteren zonder de opbouw van melkzuur dat zorgt voor vermoeidheid en verzuring.

Zijn supplementen voor spieropbouw veilig?

Als je kiest voor een supplement om jouw prestaties te boosten en de spieraanmaak te versnellen of te verbeteren, is het belangrijk om de veiligheid van het supplement te onderzoeken.

Er zijn ontzettend veel middelen op de markt en ze zijn lang niet allemaal even veilig of goed voor de gezondheid. Dat is wel gebleken tijdens de piekdagen van het anabole steroïdengebruik.

Het gebruik van anabolen leidde tot leverstoornissen, verminderde vruchtbaarheid, hart- en vaatproblemen en zelfs psychische aandoeningen.

De supplementen die zijn besproken in dit artikel zijn stuk voor stuk veilig bevonden. De ingrediënten in de supplementen zijn van natuurlijke oorsprong en de dosering is binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Onderzoek, voor je begint aan een supplement, altijd de doseringen in het product. Veel ingrediënten zijn prima veilig, maar er zijn grenzen aan de dosering voor effectiviteit en veiligheid. Wees er ook zeker van dat supplement voor jou specifiek geschikt is.

Hoe lang voordat je resultaten ziet?

Als je gebruik maakt van supplementen om spiermassa op te bouwen en spierherstel te bevorderen, zul je hoogstwaarschijnlijk niet direct resultaten zien.

De effecten op het uithoudingsvermogen en de spierkracht zullen snel intreden, maar de daadwerkelijke fysieke effecten zullen pas na enkele weken echt merkbaar zijn.

De supplementen zijn tenslotte geen wondermiddelen: het biedt ondersteuning bij de spieropbouw, maar het zorgt niet direct voor spierontwikkeling.

Conclusie

Supplementen voor spieropbouw zijn een fantastische toevoeging aan jouw routine. Ze kunnen zorgen voor een snellere aanmaak van spierweefsel, beter herstel na een work-out en meer energie en uithoudingsvermogen tijdens de trainingen.

Het supplement alleen zal weinig effect hebben, de ingrediënten zijn tenslotte enkel ter ondersteuning, maar in combinatie met een weldoordacht eetpatroon en een effectief trainingsschema zullen de supplementen de gewenste resultaten zeker versnellen en verbeteren.

Doe wel goed jouw research voor je begint met supplementeren. Het aanbod aan supplementen is enorm groot en niet alle supplementen zijn even effectief of veilig in gebruik.

De supplementen die zijn besproken in dit artikel zijn aanraders en kun je met een gerust hart aan jouw set-up toevoegen.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling