Nieuwste Geneesmiddel Voor Artrose: 2024 Opgelet

Laatst bijgewerkt: 
januari 1, 2024
Nieuwste Geneesmiddel Voor Artrose
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Heel veel mensen kampen dagelijks met onzichtbare klachten en pijn en bijna 2 miljoen mensen hebben last van gewrichtspijn. Ze hebben moeite met bewegen, ervaren stijfheid in de gewrichten en hebben pijn.

Eén van de meest voorkomende oorzaken van gewrichtspijn is artrose. Meer dan de helft van de mensen met gewrichtspijn heeft artrose en leeft dagelijks met deze aandoening.

Met pijnstilling, fysiotherapie en voldoende beweging proberen ze de pijn draaglijk te maken en het meeste uit elke dag te halen.

Bericht over een mogelijk nieuw geneesmiddel voor artrose is voor hen van levensbelang. Maar wat is dit nieuwe middel en hoe helpt het bij de klachten van artrose?

Wat is artrose?

Artrose is een reumatische aandoening. Het kraakbeen in een gewricht wordt dunner waardoor er allerlei vervelende klachten ontstaan.

Vaak ontstaat het in de heup en knie, maar ook andere gewrichten kunnen worden aangedaan. Het dunner wordende kraakbeen heeft allerlei vervelende klachten als gevolg. Stijfheid, vooral in de ochtend, ontstekingen, gewrichtspijnen en krakende geluiden bij het bewegen zijn vooral veelgehoorde klachten.

De pijn bij artrose is mechanisch: het treedt op wanneer het gewricht actief wordt belast. Doorgaans nemen de klachten af in rust. Wanneer er echter sprake is van een ontsteking in het gewricht zal ook in rust de pijn oplaaien.

Op de langere termijn kan de slijtage van het kraakbeen nog veel meer vervelende gevolgen hebben. Zo krijgt het bot steeds meer te verduren en kan de stand van de botten zelfs veranderen.

Bovendien kan een gewricht verstijven door de belasting en slijtage. Het gewricht kan hierdoor slecht of helemaal niet meer zijn functie uitoefenen.

De oorzaken van artrose

Bij artrose maken we een onderscheid tussen primaire artrose en secundaire artrose. Primaire artrose is artrose die zich openbaart zonder duidelijke oorzaak. Secundaire artrose is artrose die wordt veroorzaakt door een externe factor, zoals een ongeluk.

Primaire artrose komt veel voor bij ouderen. Het is een bekende ouderdomsziekte waar veel mannen en vrouwen mee te maken krijgen. Vooral artrose in de heup en artrose in de knie komen veel voor bij oudere mannen en vrouwen. Vrouwen krijgen daarbij ook vaak te maken met artrose in de vingers rond de overgang.

Dat artrose veel voorkomt onder ouderen betekent niet dat het geen jonge mensen treft. Ook jongere mannen en vrouwen kunnen lijden aan artrose.

Factoren als zwaar lichamelijk werk, intensief sporten, een blessure, overgewicht of erfelijke aanleg spelen allemaal een rol in het ontwikkelen van artrose. Vrouwen hebben bovendien een grotere kans op artrose dan mannen.

Bestaan er geneesmiddelen voor artrose?

Artrose is een degeneratieve ziekte. Dit houdt in dat de aandoening gradueel ontstaan en op termijn erger wordt.

Bovendien kan het niet worden genezen. Er bestaat op dit moment dus geen magische nieuwe geneesmiddel voor artrose. Dat is voor mensen met artrose een ontzettend ontmoedigende wetenschap.

Het besef dat de klachten alleen maar in ernst zullen toenemen stemt logischerwijze niet hoopvol.

Gelukkig kunnen de symptomen van artrose wel worden bestreden en kan de progressie van de ziekte worden vertraagd.

Zoek je naar een middel tegen artrose en reuma?

Bekijk hier de Top 5 middelen tegen artrose van dit moment >>

Hoe kun je artrose behandelen?

De reguliere behandeling van artrose bestaat uit een combinatie van fysiotherapie, beweging en pijnstilling. Alle aspecten van deze behandeling zijn gericht op het soepel houden van de gewrichten, het verminderen van pijnklachten en het remmen van het verloop van de ziekte.

Pijnstilling

Omdat er nog geen geneesmiddel beschikbaar is voor artrose, is de medicatie die wordt voorgeschreven voornamelijk pijnstilling. Veelal wordt paracetamol voorgeschreven voor het onderdrukken van de pijn. Als deze pijnstilling niet voldoende verlichting biedt, kan een NSAID, zoals Diclofenac of Brufen, worden gebruikt. Deze middelen hebben een pijnstillende en ontstekingsremmende werking.

Fysiotherapie

Veel mensen met artrose raadplegen een fysiotherapeut voor ondersteuning. Een fysiotherapeut kan gerichte adviezen en oefeningen aanbieden om de klachten onder controle te houden. Bovendien kan er, in samenspraak, een plan worden opgesteld voor oefentherapie.

Operatie

Wanneer de klachten door de artrose van zodanige aard zijn dat ze met fysiotherapie en pijnstilling niet meer te behandelen zijn, kan een operatie worden overwogen. Een gewricht kan dan worden vervangen door een prothese. Dit is een behoorlijk ingrijpende procedure die maar beperkt wordt toegepast. Het herstel na de operatie duurt lang en dit type operatie kan slechts één of twee keer op een gewricht worden uitgevoerd.

Artrose behandelen met supplementen

Een gezonde leefstijl is voor ieder mens belangrijk, maar voor mensen met artrose vooral. Gebalanceerd eten, op gewicht blijven en voldoende bewegen zorgt ervoor dat de klachten onder controle blijven.

Ook supplementen kunnen een bijdrage leveren aan klachtenvermindering, pijnreductie en soepelheid. Eén van de voedingssupplementen die veelvuldig wordt geadviseerd bij artrose is glucosamine.

Glucosamine is een aminozuur dat een belangrijke rol speelt bij gezonde gewrichten. Het aminozuur kan aangetast kraakbeen herstellen en nieuw kraakbeen opbouwen. Bij de behandeling van artrose is dit van essentieel belang.

Glucosamine is als supplement los verkrijgbaar, maar wordt ook verwerkt in diverse andere producten als werkzaam ingrediënt.

Naast Glucosamine speelt ook collageen Type-2 een belangrijke rol bij het behandelen van artrose. We onderscheiden diverse soorten collageen en collageen type-2 wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanmaak en het herstel van nieuw bot- en kraakbeenweefsel.

Ook collageen type-2 is zowel als zelfstandig supplement en als werkzaam ingrediënt in andere supplementen verkrijgbaar.

Het nieuwste natuurlijke middel voor artrose

ProFlexen is een nieuw natuurlijk middel voor de behandeling van artrose. Het is een voedingssupplement dat is samengesteld uit diverse werkzame ingrediënten die allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de mobiliteit en het verbeteren van de gezondheid van de gewrichten en botten.

proflexen

Bekijk prijs op:

Zowel de UC-II, dat collageen type-2 bevat, en de glucosamine in het supplement zorgen voor de opbouw van nieuw kraakbeen en het herstellen van bestaand kraakbeen.

Chondroïtine, glucosamine en Boswellia-extract werken actief mee aan het verspoelen van de gewrichten.

Bromelaïne en gember hebben een ontstekingsremmende functie.

Samen zorgen deze ingrediënten ervoor dat de klachten van artrose worden verminderd, de mobiliteit wordt bevorderd en het verloop van de ziekte wordt afgeremd.

ProFlexen kan worden gebruikt door mannen en vrouwen van alle leeftijden en is helemaal veilig in gebruik.

Lees hier onze review van ProFlexen >>

Het supplement is verkrijgbaar in verpakkingen van 60 capsules. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2 capsules.

Deze neem je een half uur voor de maaltijd tegelijkertijd in met een glas water. Het advies is om ProFlexen zo’n 1 tot 3 maanden lang te gebruiken voor optimaal effect.

Conclusie

Artrose kan niet worden genezen. Een nieuwste geneesmiddel voor artrose bestaat dus gewoon niet.

Artrose door ouderdom komt veel voor en wordt niet veroorzaakt door externe factoren die je zelf in de hand hebt. Je kunt er echter wel voor zorgen dat je de kans op artrose niet verhoogt.

Probeer een gezond gewicht te behouden om de belasting op de gewrichten te verminderen en pas op met inspannende werkzaamheden op dagelijkse basis.

Heb je artrose? Zorg er dan voor dat je de juiste hulp en begeleiding krijgt om de klachten gericht aan te pakken. Zorg voor voldoende rust en beweging en gebruik ook zeker voedingssupplementen indien nodig.

Door middel van een leefstijlaanpassing, pijnstilling, beweging en het juiste supplement kun je jouw leven met artrose aanzienlijk verbeteren.

Ben je opzoek naar een middel tegen artrose en reuma?

Bekijk hier de Top 5 middelen tegen artrose van dit moment >>

2 Reacties

 1. Misschien een beetje stom maar ik wil graag weten of jullie echt zijn. Je hoort tegenwoordig zo vaak dat je bedonderd wordt. Ik heb geprobeerd om via de contactpagina te reageren maar die bestaat niet meer of is in storing?
  Dat maakt me een beetje argwanend.
  Ik zou graag dit middel bestellen maar wil het wel zeker weten dat ik niet naar een gemene reclame zit te kijken voor broodje aap.

  1. Hoi Manon,

   Dank voor het aangeven dat de contactpagina niet werkt. Dit hebben wij zojuist opgelost.

   Neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

november 29, 2022
5 Praktische Tips om je testosteron te verhogen

Testosteron associëren we in onze samenleving vaak met mannelijkheid. Het wordt gezien als hét hormoon verantwoordelijk voor ruzies, koppigheid, zelfvertrouwen […]

november 29, 2022
Testosteron Verhogen Vrouw: 5 tips die echt werken!

Als je denkt aan testosteron denk je waarschijnlijk direct aan een man. Testosteron wordt in onze samenleving geassocieerd met mannelijkheid, […]

november 22, 2022
Dormidina kopen Nederland? Opgelet 2024

Wist dat je maar liefst één op de vijf Nederlanders regelmatig last heeft van slaapproblemen? Ze vinden het moeilijk om […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling