Werkt ProFlexen echt tegen artrose?

Laatst bijgewerkt: 
februari 24, 2023
14 Reacties
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Heb jij wel eens last van pijnlijke gewrichten? Vind je het soms lastig om ’s ochtends uit bed te komen of op te staan uit een stoel? Of kamp jij het pijn en ongemak door reumatoïde artritis?

Dan ben je waarschijnlijk wel op zoek naar een middel om verlichting te bieden en klachten te verminderen.

Of je nu jong of oud bent en man of vrouw: iedereen kan vroeger of later klachten krijgen en pijn ervaren in de gewrichten en botten. Dit kan diverse oorzaken hebben en is echt niet alleen gereserveerd voor ouderen.

Gelukkig kun je met leefstijlaanpassingen, regelmatig bewegen en speciale supplementen de gezondheid van de botten en gewrichten positief beïnvloeden. Eén zo’n supplement dat uitkomst kan bieden is ProFlexen.

Wat is ProFlexen?

ProFlexen is een supplement dat speciaal samengesteld is om de mobiliteit te vergroten en de gezondheid van botten en gewrichten te verbeteren. De formule is zo samengesteld dat het geschikt is voor mensen van alle leeftijden.

proflexen

Bekijk prijs op:

Het product kan gebruikt worden bij artritisklachten, maar ook voor algemene klachten door stijfheid of sporttrainingen. De ingrediënten beloven gewrichtspijnen te verminderen, stijfheid te verminderen en de algehele vitaliteit te bevorderen. 

ProFlexen valt in de categorie voedingssupplementen en is een van de beste middelen tegen artritisklachten.

De ingrediëntenlijst

De verwachtingen van ProFlexen zijn hooggespannen na het lezen van de beloften op de website. Zo zou het supplement ochtendstijfheid voorkomen, de gewrichten beschermen tijdens intensieve work-outs, de flexibiliteit en de gezondheid van de gewrichten helpen behouden en soepel en comfortabel bewegen stimuleren. Maar welke ingrediënten in ProFlexen dragen hier actief aan bij? 

UC-II 

Het voornaamste werkzame ingrediënt in ProFlexen is UC-II. Dit is een collageentype dat wordt gezien als perfect materiaal voor de opbouw van nieuw bot- en kraakbeenweefsel. Onderzoek toont aan dat UC-II gewrichtspijn kan verminderen (1, 2).

Glucosamine

Glucosamine is een aminozuur dat belangrijk is voor gezonde gewrichten. Het heeft de eigenschap dat het aangetast kraakbeen kan verstellen en nieuw kraakbeen kan opbouwen (3).

Volgens meerdere wetenschappelijke onderzoeken werkt glucosamine actief mee aan het verstevigen en soepel houden van de gewrichten (4, 5). 

Chondroïtine

Chondroïtine is een lichaamseigen stof die onderdeel is van kraakbeen. Net als glucosamine werkt chondroïtine actief mee aan het verspoelen van gewrichten (6).

In die hoedanigheid kan het dus ook bijdragen aan soepele gewrichten en de verminderen van klachten. ProFlexen bevat de perfecte dosis Chondroïtine.

MSM

MSM, ook wel bekend als methylsulfonylmethaan, is een stof die zou helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en de opname van gunstige stoffen. De werking ervan wordt betwist, maar in sommige kringen wordt het gezien als een wondermiddel bij diverse kwalen. Het zou ook gunstig kunnen werken bij artroseklachten (7, 8). 

Boswellia-extract

Boswellia-extract is afkomstig van Boswellia Serrata: een Indiase plant waarvan het extract goed werkt om de flexibiliteit van gewrichten te bevorderen. In de traditionele Indiase geneeskunde wordt het middel al eeuwenlang gebruikt bij pijnlijke gewrichten (9, 10).

Kurkuma

Kurkuma is lang niet alleen een keukenspecerij. In de traditionele Indiase geneeskunde wordt kurkuma al heel lang gebruikt vanwege de vele gunstige gezondheidsinvloeden. Zo werkt kurkuma in ProFlexen bloedverdunnend, cholesterolverlagend én kan het gewrichtspijn verlichten (11).

Gember 

Gember is nog zo’n specerij dat in keukens en geneestradities wereldwijd wordt toegepast. Het werkt gunstig voor de spijsvertering, de bloeddruk en het tegengaan van chronische ontstekingen. Precies om deze laatste werking is gember zo waardevol in dit supplement (12).

Papaïne

Papaïne is een enzym afkomstig uit een vrucht, specifieke de papaya. Het enzym werkt verzachtend voor de maag en het werkt stimulerend voor het immuunsysteem. Het zou bovendien de functie van de gewrichten kunnen verbeteren (13).

Bromelaïne

Bromelaïne is afkomstig van de ananas en heeft heel veel gunstige eigenschappen voor de gezondheid. Het wordt niet voor niets als apart supplement aangeboden in de schappen van de drogisterij.

ProFlexen is een van de enige supplementen met dit bestanddeel. Bromelaïne werkt vooral ontstekingsremmend. Om deze reden wordt het vaak toepast bij klachten vanwege artrose (14). 

Mangaan en zink

Het supplement bevat ook diverse mineralen, waaronder mangaan en zink. Beide mineralen dragen bij aan gezonde en sterke botten. Bovendien werken ze mee aan de reactiviteit van veel enzymen.

Wat maakt ProFlexen beter dan andere middelen?

Er zijn een heleboel supplementen te koop tegen artritisklachten. Wat ProFlexen beter maakt dan de andere supplementen is de samenstelling.

ProFlexen heeft de sterkste samenstelling om pijnklachten in de gewrichten te verminderen. Geen enkel supplement komt in de buurt van ProFlexen qua prijs-kwaliteitverhouding.

Klik hier voor de kortingspagina van ProFlexen >>

Eén van de hoofdbestanddelen van ProFlexen is UC-II. Als dit ingrediënt je niet bekend in de oren klinkt, is dat helemaal niet gek. Dit ingrediënt is namelijk relatief nieuw en duur, daardoor is het nog best onbekend.

Collageen zul je echter vast wel kennen: dit ingrediënt wordt veel gebruikt in supplementen en verzorgingsproducten. UC-II is een geavanceerd type collageen dat wordt gezien als het beste materiaal voor de opbouw van cellen in kraakbeen- en botweefsel.

Naast UC-II bevat ProFlexen nog 11 andere bestanddelen die de gewrichten ondersteunen.

Werkt het echt?

De ingrediënten en de werking daarvan klinken natuurlijk fantastisch, maar werkt het supplement ook echt?

De afzonderlijke ingrediënten van ProFlexen worden al lange tijd, en in sommige gevallen al eeuwenlang, toegepast om gewrichtsklachten te behandelen.

Er zijn veel supplementen verkrijgbaar met glucosamine en chondroïtine om dit soort klachten te behandelen en symptomen te verlichten.

In ProFlexen worden al deze werkzame stoffen gecombineerd voor optimaal effect.  

Je zou na een maand al de eerste effecten van het gebruik van ProFlexen moeten merken. Je hoeft het supplement ook niet door te blijven slikken om te profiteren van de voordelen.

Na maximaal 6 maanden kun je stoppen met het supplement en heeft jouw lijf optimaal profijt gehad van de werkzame ingrediënten. 

Is ProFlexen veilig in gebruik?

De ingrediënten in ProFlexen worden stuk voor stuk gebruikt in de medische wereld om de algehele gezondheid te verbeteren en botten en gewrichten soepel en gezond te maken en houden.

De ingrediënten zijn afzonderlijk allemaal veilig bevonden en het supplement kan dan ook zonder problemen, en zonder bijwerkingen, worden genomen. ProFlexen is veilig voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd of fysieke gesteldheid.

Wat zijn de ervaringen met ProFlexen?

Voordat je een supplement aanschaft is het altijd handig om reviews en ervaringen van andere op te zoeken. Je wilt natuurlijk niet een gevaarlijk product in je lichaam stoppen.

Als je online zoekt naar ervaringen van ProFlexen kun je er een heleboel vinden. Veel persoonlijke blogs schrijven over dit product.

De meeste mensen ervaren soepelere gewrichten en minder pijnklachten na het gebruik van ProFlexen. Daarnaast merken gebruikers op dat ProFlexen snel werkt en dat de eerste merkbare effecten al binnen een paar weken te ervaren zijn.

Op Bol.com kun je ook een paar reviews lezen over ProFlexen. Deze reviews zijn vrij positief over dit supplement en raden het zeker aan.

Waar te koop: bij de Kruidvat?

Wil je jouw gewrichtsklachten verminderen of de gezondheid van jouw botten en gewrichten verbeteren? Dan kun je zelf aan de slag met ProFlexen.

Bezoek hier de officiële site van ProFlexen >>

Het voedingssupplement is onder andere verkrijgbaar via de website van ProFlexen en Bol.com. Het supplement is dus niet verkrijgbaar bij lokale drogisterijen als de Kruidvat of Etos.

Echter is de kans groot dat het binnenkort ook in de schappen komt van de Kruidvat, aangezien ProFlexen erg gewild is op dit moment.

Hoeveel kost het?

ProFlexen bestaat uit 12 actieve hoogwaardige ingrediënten, je zou denken dat het een erg duur supplement zou zijn. Echter kun je ProFlexen al aanschaffen voor € 22,- per verpakking.

Je kunt ProFlexen kopen in afzonderlijke verpakkingen, maar je kunt via de website ook kiezen voor een pakket met meerdere artikelen. Hiermee bespaar je flink omdat je 1 tot wel 3 verpakkingen gratis krijgt. Eén verpakking ProFlexen is normaliter € 44,-. 

Eén verpakking van ProFlexen bevat 60 capsules. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2 capsules per dag. Deze dien je, bij voorkeur een half uur voor de maaltijd, in te nemen met een glas water. Eén verpakking is dus voldoende voor een kuur van een maand.

Omdat ProFlexen steeds beter zal werken naarmate het langer gebruikt wordt, is de aanbevolen duur van een kuur 1 tot 3 maanden. 

Conclusie

Als je problemen ervaart met jouw gewrichten, last hebt van ochtendstijfheid, reumatoïde artritis of simpelweg preventief de botten en gewrichten soepel wilt houden biedt ProFlexen zeker uitkomst.

Het supplement bevat diverse werkzame ingrediënten die uitkomst kunnen bieden bij gewrichtsklachten en de botten en de gewrichten soepel houden.

Bovendien hoef je het supplement niet maandenlang door te blijven slikken om de gunstige effecten ervan te ervaren.

Het belangrijkste bij het kiezen van een voedingssupplement is de werkzaamheid van de ingrediënten en de veiligheid. Dit zit gelukkig bij ProFlexen wel goed.

De ingrediënten zijn stuk voor stuk betrouwbaar en worden veel gebruikt voor het behandelen van gewrichtsklachten en het bevorderen van de algehele gezondheid. Je kunt dus met een gerust hart proberen of ProFlexen soelaas biedt bij jouw klachten.

Bezoek hier de kortingspagina van ProFlexen >>

14 Reacties

 1. Kamp al jaren met artrose pijn en slik ook al lange tijd pijnstillers. Ik was dus 2 maanden geleden gestopt met pijnstillers en begonnen met proflexen. Ik merk al dat mijn pijnklachten veel minder zijn geworden. Voor mijn gevoel zijn m'n gewrichten ook wat soepeler geworden.

 2. Ik neem nu 9 maanden lang proflexen
  Gescheurde meniscus en artrose in ergste vorm.
  Ik ben tevreden maar lees nu dat men na een kuur van 6 maanden mag stoppen
  Regelmatige onderhoudsbeurten zou in mijn geval aangeraden zijn?

     1. 1 Maand kuur en daarna 1 maand rust en dit kun je herhalen zo lang je wilt. Indien pijn en klachten weer terug komen, weer elke dagelijks nemen.

 3. Waarom stopen na 6 maanden met inname gebruik het nu ongeveer 2 maanden
  En merk een duidelijk verschil in pijn of het door de proflex kom weet ik nog niet maar hoop het wel gr Richard

 4. Uit vergelijkend onderzoek blijkt dat Proflexen de hoogste score krijgt qua effectiviteit.Ik gebruik het in combinatie met Zwartebes dat een natuurlijk cortisone is.

 5. Ik gebruik nu ProFlexen 4 maanden en geen pijn of ontstekingen! Bij de reumatoloog nu afgezwaaid en haar ProFlexen voorgelegd. Helaas ging zij er verder niet op in, terwijl ze er meerdere patiënten mee zou kunnen helpen!
  Ik ben er heel blij mee hoe het nu gaat!

 6. Na zorgvuldig onderzoek wat er allemaal in Proflexen zit heb ik de beslissing genomen om het te proberen, omdat ik geen Paracetamol of andere medicijnen wil. Ik gebruik het nu sinds 2 februari 2023, en ik merk al verschil geen pijn meer in mijn heupen en knieen. Ik ben benieuwd hoe het verder verloop zal gaan. Maar ik dacht eerst dat deze comments fake waren maar dat is dus niet waar.

 7. nu 3 weken bezig ben benieuwd
  hoe nemen jullie de pillen allebei ochtends of 1 ochtends en 1 avonds
  probleem is dat ik die avonds vaak vergeet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling