5 Praktische Tips om je testosteron te verhogen

Laatst bijgewerkt: 
februari 25, 2024
testosteron verhogen
Door 
Peter van de Berg
 - Seksuoloog

Testosteron associëren we in onze samenleving vaak met mannelijkheid. Het wordt gezien als hét hormoon verantwoordelijk voor ruzies, koppigheid, zelfvertrouwen en seksdrive.

Omdat het zo’n belangrijke stof is zijn veel mannen op zoek naar manieren om het testosteronniveau in hun lichaam te vergroten? Maar is dit wel mogelijk? En hoe kun je dit aanpakken?

In dit artikel vertellen we je alles over testosteron en geven we 5 praktische tips om jouw testosteron te verhogen.

Wat is testosteron?

Testosteron in één van de belangrijkste geslachtshormonen in het lichaam. Het is een mannelijk geslachtshormoon, maar het komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Testosteron wordt bij mannen geproduceerd in de bijnieren en in de teelballen in het lichaam. Bij vrouwen wordt testosteron geproduceerd in de bijnieren en in de eierstokken.

Testosteron is enorm belangrijk in het lichaam. Het is algemeen bekend dat het een belangrijke rol speelt bij de seksuele opwinding, zowel van mannen als vrouwen, maar het heeft nog zoveel meer functies. Zo speelt testosteron een rol bij de opbouw van spiermassa, de ontwikkeling van primaire en secundaire geslachtskenmerken, de groei van skeletspieren, de talgproductie en zelfs haargroei.

Omdat testosteron zo’n belangrijke rol speelt in het lichaam is het testosteronniveau erg bepalend voor hoe we ons als mensen voelen en gedragen. De hoeveelheid testosteron in het lichaam is niet altijd gelijk. Niet alleen kan dit enorm variëren van persoon tot persoon, het schommelt ook van moment tot moment onder invloed van allerlei verschillende factoren. 

Symptomen van een laag testosteron niveau

Het testosteron niveau wordt beïnvloed door allerlei factoren. Stress, voedingspatroon, fysieke inspanning, slaap, gewicht, medicatie: het is allemaal van invloed op de hormoonhuishouding. Maar niet alleen deze factoren spelen een rol: het testosteron niveau kan ook veranderen met de leeftijd. Naar mate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid testosteron in het lichaam af.

Hoe weet je dat je minder testosteron aanmaakt en een laag testosteron niveau hebt? Dat kun je merken aan de volgende symptomen:

  • laag libido
  • afname van spiermassa
  • minder goed geheugen
  • afname van kracht
  • vermoeidheid
  • gewichtstoename

Deze symptomen hoeven niet problematisch te zijn. Een minder hoog testosteron niveau komt van nature voor en is niets om je zorgen over te maken. Als je het echter als vervelend ervaart, zijn er dingen die je kunt doen om jouw testosteron niveau te verhogen.

Is testosteron verhogen wel mogelijk?

Natuurlijk vraag jij je af of het verhogen van het testosteron niveau überhaupt wel mogelijk is. Het is tenslotte een hormoon dat door ons lichaam zelf wordt aangemaakt. Gelukkig kunnen wij je vertellen dat het verhogen van testosteron wel degelijk een optie is. Onze hormoonhuishouding staat namelijk continu onder invloed van allerlei factoren. Dit kan het testosterongehalte negatief beïnvloeden, maar gelukkig ook positief.

Een laag testosterongehalte kun je vermoeden als je last hebt van eerdergenoemde klachten, maar deze klachten kunnen ook het gevolg zijn van andere aandoeningen of oorzaken. Daarom is het verstandig om jouw testosteron niveau te laten testen bij een arts. Dan weet je zeker wat er aan de hand is.

5 tips voor het verhogen van testosteron

Kamp jij met een laag testosteron niveau en wil je hier graag iets aan veranderen? Dan kun je met onderstaande tips aan de slag. Op deze manier werk je effectief aan het verhogen van jouw testosterongehalte.

Minder met suiker

Je verwacht het misschien niet, maar alles wat we eten en drinken heeft effect op onze hormoonhuishouding. Ook testosteron staat onder invloed van ons voedingspatroon. Vooral suiker blijkt hierbij een echte lastpak te zijn.

Een voedingspatroon met veel suiker kan het testosteron niveau doen dalen. Suiker zorgt er namelijk voor dat de productie van testosteron afneemt in het lichaam, maar het speelt ook een grote rol bij overgewicht. En laat overgewicht nu ook net een belangrijke factor zijn bij het ontwikkelen van een laag testosteron niveau.

Vermijd stress

Stress heeft een vernietigende werking op ons welzijn, zowel fysiek als mentaal. Ook op onze hormoonhuishouding heeft stress een flinke impact. Onder invloed van stress kan het testosterongehalte in het lichaam flink afnemen. Als we stress ervaren maakt ons lichaam namelijk cortisol aan. Dit is de directe tegenhanger van testosteron en kan heel nadelig werken op testosteron niveaus.

Natuurlijk is de tip om stress te vermijden makkelijker gezegd dat gedaan. Het moderne leven is gejaagd en we staan continu onder invloed van zowel fysieke als mentale stress. Wel kun je proberen om stressoren die vermijdbaar zijn te elimineren. Daarnaast kun je op zoek gaan naar methodes om beter om te gaan met onvermijdbare stress. Meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen, middagdutjes, uitgebreid douchen: het zijn allemaal manieren om even echt tot rust te komen.

Regelmatig bewegen

Regelmatig sporten is goed voor onze gezondheid. Je bouwt aan een goede conditie, soepele spieren en gewrichten, mentale stabiliteit en een vermindering van stress. Bovendien helpt sporten bij het verhogen van het testosteron niveau.

Als je jouw testosteron wilt verhogen, zijn er bepaalde sporten die je kunt doen om dit een handje te helpen. Niet alle activiteiten zijn echter even effectief. Intensieve duursport, zoals wielrennen, marathons lopen, roeien en zwemmen, kunnen het testosteron niveau verlagen. Krachttrainingen en korte intervaltrainingen hebben echter juist een positief effect op testosteron en kunnen dit verhogen.

Stop met alcohol

We weten allemaal wel dat drugs en alcohol niet goed zijn voor onze gezondheid, maar wist je al dat het ook heel nadelig werkt voor de testosteronproductie? Onder invloed van alcohol kan het testosteron niveau flink afnemen.

Als je af en toe een glaasje alcohol drinkt, is er weinig aan de hand, maar als je grote hoeveelheden drinkt, kan het testosterongehalte in jouw lichaam daar flink onder lijden. Bij mannen wordt het oestrogeengehalte verhoogd en het testosteron niveau verminderd.

Bovendien is dat niet het enige nadelige effect van alcohol op het mannenlichaam. Alcohol zorgt namelijk ook voor snelle verzuring van de spieren, een minder effectieve spieropbouw en een vergrote kans op blessures.

Gebruik een testosteronbooster

Heb je al flink wat aanpassingen in leefstijl doorgevoerd en wil je jouw testosterongehalte op een andere manier nog een handje helpen? Dan kan een testosteronbooster ook uitkomst bieden. Een testosteronbooster is een supplement dat het testosteron niveau kan verhogen.

Testosteronboosters zijn populair bij mannen om diverse redenen. Sommige mannen gebruiken testosteronpillen om hun fysieke prestaties te verbeteren. Ze willen meer kracht hebben, beter presteren op de sportschool of sneller spiermassa opbouwen. Andere mannen nemen testosteronpillen omdat ze hun seksuele prestaties willen verbeteren. Waar jij de testosteronbooster ook voor wilt gebruiken: lees vooral verder voor belangrijke informatie over werkzame ingrediënten en de meest effectieve testosteronbooster.

Testomore

Bekijk prijs op:

Er zijn diverse testosteronboosters op de markt, maar ze zijn niet allemaal even effectief of zelfs veilig in gebruik. Een voorbeeld van een testosteronpil die wel veilig is, is Testomore. Testomore is een natuurlijk supplement dat bijdraagt aan meer energie, betere spieropbouw en een beter libido. Het supplement bevat onder andere fenegriekzaadextract, macawortelextract, Koreaanse ginsengwortelextract, ashwaganda extract, asparaginezuur en granaatappelzaadextract. Van deze ingrediënten is bekend dat ze het testosterongehalte positief beïnvloeden. Eén verpakking van Testomore kost € 59,- en bevat 120 capsules. Hiermee kun je 30 dagen vooruit.

Conclusie

Als je kampt met vermoeidheid, een afname van kracht en spiermassa of een laag libido, dan is het goed mogelijk dat deze klachten worden veroorzaakt door een laag testosteron niveau. Met een gezonde leefstijl kun je hier gelukkig veel aan doen. Regelmatig bewegen, gezond en gevarieerd eten, goed slapen en het vermijden van stress kan het testosteron niveau zeker positief beïnvloeden.

Wil je jouw testosteron nog extra verhogen? Dan kun je gebruikmaken van een testosteronbooster. Met behulp van testosteronpillen kun je jouw fysieke prestaties verbeteren, sneller spiermassa opbouwen of je libido verhogen. Er zijn diverse testosteronboosters op de markt, maar ze zijn zeker niet allemaal even effectief of veilig in gebruik.

Als je gebruik wilt maken van een testosteronbooster, kies dan voor een supplement dat bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Hierdoor weet je zeker dat je jouw lichaam niet blootstelt aan mogelijk schadelijke stoffen.

Bekijk hier de beste Top 5 Testosteron Boosters van dit moment >>

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

november 30, 2022
Viagra voor vrouwen: Werkt het echt? Pas op!

Over de seksualiteit van vrouwen bestaan veel misvattingen. Eén van de meest hardnekkige misvattingen is ongetwijfeld dat vrouwen een laag […]

november 29, 2022
Testosteron Verhogen Vrouw: 5 tips die echt werken!

Als je denkt aan testosteron denk je waarschijnlijk direct aan een man. Testosteron wordt in onze samenleving geassocieerd met mannelijkheid, […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling