Dormidina kopen Nederland? Opgelet 2024

Laatst bijgewerkt: 
januari 1, 2024
0 Reacties
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Wist dat je maar liefst één op de vijf Nederlanders regelmatig last heeft van slaapproblemen? Ze vinden het moeilijk om in slaap te komen, een nacht door te slapen of worden niet uitgerust wakker. Het is een hardnekkig probleem waar veel mensen hulp bij zoeken.

Met leefstijlveranderingen kun je gelukkig al veel vooruitgang boeken. Regelmatig sporten, minderen met cafeïne en alcohol en een goed dag-en-nachtritme opbouwen kan al een flink verschil maken. Maar ook met supplementen en slaappillen kun je jouw nachtrust flink verbeteren.

Eén product dat snel en effectief verbetering belooft, is Dormidina. In dit artikel vertellen we je alles over deze slaappil en de verkrijgbaarheid in Nederland.

Over Dormidina

Dormidina is een product dat uitkomst biedt bij slaapproblemen. Het medicijn bevat doxylamine: een antihistamine die als bijeffect verdovend werkt. Hierdoor kan het mensen effectief helpen om in slaap te komen en door te slapen. Het is niet ongebruikelijk om een antihistaminepil te gebruiken voor slapeloosheid. Diverse antihistamineproducten worden door medici voorgeschreven of geadviseerd om slapeloosheid te behandelen en te voorkomen.

Door het versuffende effect van Dormidina wordt de slapeloosheid tegengegaan die doorgaans het resultaat is van stress, angsten, jetlag, zorgen en omgevingsinvloeden. Het is echter geen remedie tegen slaapproblemen met een medische oorzaak.

De pil begint na ongeveer een half uur te werken en het effect houdt doorgaans 6 tot 8 uur aan. Ideaal voor een goede nachtrust. De maximale dosering voor volwassenen is één slaappil van 12,5 mg of 25 mg per 24 uur. Het gebruik voor kinderen en adolescenten onder de 18 jaar wordt afgeraden.

Dormidina 25 mg

Dormidina is in verschillende doses verkrijgbaar. Voor het behandelen van slaapproblemen wordt doxylamine doorgaans voorgeschreven in een dosis van 5 tot 50 mg. Daarbij is een dosering van 25 mg het meest voorkomend.

Dormidina 25 mg is verkrijgbaar in pilvorm. Het advies is om één pil in te nemen zo’n half uur voor bedtijd. Door de pil vlak voor het slapengaan in te nemen profiteer je optimaal van de werking. Neem niet meer dan één pil per dag en gebruik Dormidina 25 mg niet langer dan een week.

Dormidina 12,5 mg

Naast een dosering van 25 mg is Dormidina ook verkrijgbaar in pillen met een dosering van 12,5 mg. Ook voor deze dosering geldt: gebruik niet meer dan één pil per 24 uur en slik Dormidina 12,5 mg niet langer dan een week.

Dormidina 12,5 mg gebruik je, net als de 25 mg variant, in pilvorm. Ook hier geldt het advies om één pil in te nemen zo’n half uur voor bedtijd. De werking is minder sterk dan de Dormidina 25 mg pil, maar het kan zeker helpen bij slaapproblemen.

Kun je Dormidina kopen in Nederland?

In Nederland worden diverse slaappillen verkocht, maar Dormidina is tot op heden nog niet verkrijgbaar bij de apotheek of de lokale drogisterij. De werkzame stof doxylamine staat in Nederland niet geregistreerd als medicijn en is dus niet toegestaan. In diverse andere landen is dit echter wel het geval.

Heb je een recept nodig?

Voor Dormidina heb je geen recept nodig. Het is geen middel dat in Nederland verkrijgbaar is en daarom zal het niet worden voorgeschreven door jouw huisarts.

Waar te koop?

Om Dormidina toch te gebruiken kun je echter uitwijken naar webshops in andere landen. Hier worden producten met doxylamine verkocht om slaapproblemen te behandelen. Diverse webshops verkopen Dormidina in 12,5 mg of 25 mg dosering.

Veiligheid van Dormidina

De werkzame stof in Dormidina is doxylamine. Deze stof is een antihistamine die ook wordt gebruikt bij slaapproblemen en zwangerschapsmisselijkheid. Dit ingrediënt wordt al decennialang gebruikt en is veilig gebleken voor gebruik door volwassenen. Het middel heeft echter wel flink wat contra-indicaties en mogelijke bijwerkingen.

Het gebruik van doxylamine, en dus van Dormidina, wordt afgeraden voor mensen die overgevoelig zijn voor antihistamine. Ook wordt gebruik tijdens de zwangerschap en door vrouwen die borstvoeding geven afgeraden. Het middel kan namelijk de ongeboren baby beïnvloeden of in de moedermelk terechtkomen.

Lijd je aan astma of andere luchtwegklachten? Dan kan doxylamine de klachten verergeren. Gebruik van Dormidina wordt afgeraden voor mensen met epilepsie, leveraandoeningen, maar ook wanneer je lijdt aan glaucoom, een hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en obstructies van de blaas, galblaas of maag en darmen.

Dormidina mag ook niet worden gebruikt door mensen die monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers) gebruiken. Deze middelen versterken elkaar. In combinatie met alcohol of andere kalmerende middelen kan Dormidina zorgen voor ernstige slaperigheid.

Mogelijke bijwerkingen Dormidina

Dormidina gebruiken is niet helemaal zonder bijwerkingen. Er zijn diverse bijwerkingen bekend van doxylamine, variërend van licht tot zwaar:

 • Misselijkheid
 • Diarree
 • Maagpijn
 • Obstipatie
 • Opgeblazen buik
 • Droge mond
 • Braken
 • Duizeligheid
 • Desoriëntatie
 • Hartkloppingen
 • Wazig zicht
 • Prikkelbaarheid
 • Angst
 • Hoofdpijn

Werkt het echt?

Van de werkzame stof doxylamine is bekend dat het effectief is tegen slaapproblemen. Het helpt bij het inslapen, doorslapen en bij het reduceren van stress, angst en nachtelijke onrust.

Dormidina is dus zeker een effectief middel bij slaapproblemen. De effectiviteit neemt echter wel af naar mate je het product langer gebruikt. Daarom wordt het afgeraden om Dormidina langer dan een week te gebruiken.

Wil je graag gebruik maken van een middel om kalmer te worden en beter te slapen?

Bekijk hier de Top 5 natuurlijke kalmeringsmiddelen van dit moment >>

Conclusie

Kamp je met slaapproblemen? Dan snak je waarschijnlijk naar een goede nachtrust en verwelkom je een slaappil die belooft het inslapen te vergemakkelijken en het doorslapen te verbeteren. Dormidina lijkt dan een ideaal middel om te gebruiken. En zeker: het kan, bij kortdurend gebruik, zeker verlichting bieden en een negatieve cyclus doorbreken.

Het nadeel van middelen als Dormidina is dat het gebruik niet zonder risico’s is. Slaappillen staan berucht om hun verslavende werking. Bovendien neemt de effectiviteit van dit soort producten snel af. Hierdoor heb je meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Dormidina biedt een kortstondige oplossing voor jouw slaapproblemen, maar lost deze absoluut niet op.

Sterker nog, de kans is groot dat Dormidina diverse andere problemen veroorzaakt. Het middel heeft flink wat vervelende bijwerkingen en contra-indicaties. Ben je zwanger, geef je borstvoeding, ben je op leeftijd, slik je medicijnen of lijd je aan een medische aandoening? Dan is de kans groot dat Dormidina niet veilig is om te gebruiken.

Wat dan wel?

Met al deze risico’s in gedachten is het, ons inziens, verstandiger om te kiezen voor een andere methode om jouw slaapproblemen aan te pakken. Zoals we eerder al bespraken, kunnen leefstijlveranderingen een groot effect hebben bij slaapproblemen.

Door stress te reduceren, gezond en gevarieerd te eten en regelmatig te bewegen boek je al flinke vooruitgang. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wil je jouw slaappatroon toch ondersteunen met een pil?

Dan is een natuurlijk voedingssupplement de betere optie. Er kleven minder risico’s aan, er zijn aanzienlijk minder bijwerkingen en deze middelen zijn gemaakt van veilige natuurlijke ingrediënten.

Bekijk hier de Top 5 natuurlijke kalmeringsmiddelen van dit moment >>

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

november 29, 2022
5 Praktische Tips om je testosteron te verhogen

Testosteron associëren we in onze samenleving vaak met mannelijkheid. Het wordt gezien als hét hormoon verantwoordelijk voor ruzies, koppigheid, zelfvertrouwen […]

november 29, 2022
Testosteron Verhogen Vrouw: 5 tips die echt werken!

Als je denkt aan testosteron denk je waarschijnlijk direct aan een man. Testosteron wordt in onze samenleving geassocieerd met mannelijkheid, […]

november 3, 2022
Cholesterol verlagen met kruiden: is dat mogelijk?

In Nederland kampen zo’n 1,5 miljoen mensen met hart- en vaatziekten. Ziekten aan het hart en de bloedvaten staan in […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling