Valdispert Ervaringen: Werkt Het Nou Echt?

Laatst bijgewerkt: 
maart 22, 2022
Door 
Sanne de Vries
 - Psycholoog

Heb jij last van veel stress?

Wordt het soms een beetje te veel voor je?

Of heb je moeite om in de avond tot slaap te komen?

Dan ben je vast de merknaam Valdispert tegengekomen in de drogisterij afdeling. Op dit moment is het een van de bekendste merken die je kunt vinden in de schappen van de drogist.

Welke producten van Valdispert zijn er? Zijn deze producten wel de moeite waard? Werken ze nou echt?

In dit artikel lees je mijn review van Valdispert en de ervaringen van andere gebruikers.

Het bedrijf achter Valdispert

Laten we eerst kijken naar het bedrijf achter Valdispert. Als je de website van Valdispert bezoekt, kan je bij de contactinformatie aflezen dat Vemedia B.V. het moederbedrijf is.

De meeste mensen kennen de naam Vemedia B.V. waarschijnlijk niet. Dit bedrijf is actief op het gebied van zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten. Toch zal je de volgende merken wel kennen die in hun bezit zijn:

  • Valdispert
  • Dagravit
  • Roter
  • Sleepzz
  • Optimax

Vemedia bestaat al sinds 1961 en is wat betreft de ervaringen van de meeste mensen wel een vertrouwd merk.

Over Valdispert

De merknaam Valdispert is een samenvoeging van de woorden Valeriaan en dispertie (een extractie-methode). Op de site van Kruidvat is te zien dat er momenteel 10 verschillende Valdispert producten zijn.

In dit artikel ga ik alleen over de 3 bekendste producten hebben:

  1. Valdispert Rust
  2. Valdispert Stress Moments
  3. Valdispert Nacht

Deze producten zijn verkrijgbaar bij bijna elke supermarkt of drogist. Het belangrijkste bestandsdeel in deze 3 producten is Valeriaan. Hoewel de producten bijna dezelfde naam hebben, verschillen ze toch wel van elkaar qua werking en ingrediënten.

Valdispert Rust Extra Sterk

valdispert rust

Dit product is het bekendste kalmeringsmiddel die je kunt krijgen zonder recept. Omdat een product bekend is betekent natuurlijk niet gelijk dat dit product goed werkt. De fabrikant claimt eenmaal dat dit product je rust geeft en ontspanning. Is dat nou echt zo?

Laten we eerst eens grondig kijken naar de ingrediënten in Valdispert Rust.

Samenstelling per dragee: 125mg valeriaanwortelextract (bron: Kruidvat)

Uit de samenstelling kan je zien dat valeriaanwortelextract het enige actieve ingrediënt is in Valdispert Rust. Is Valeriaanwortelextract wel genoeg om een persoon te kalmeren? Om hier achter te komen heb ik wetenschappelijke artikelen opgezocht die de werking van Valeriaan zouden moeten bewijzen.

Er is een studie waar ratten die valeriaan toegediend kregen veel minder stress ervaarde dan de ratten die niks kregen [1].

Als je verder kijkt zijn er nog meer wetenschappelijke studies over Valeriaan, maar ze zijn allemaal gedaan op proefdieren.

Of Valeriaan nou echt werkt voor ons mensen is nog steeds niet duidelijk volgens wetenschappers [2].

Ervaringen

De wetenschap zegt dat het nog niet duidelijk is of Valdispert Rust daadwerkelijk werkt. Maar wat zeggen de ervaringen van de mensen die het zelf hebben geprobeerd?

Ik heb even een kijkje genomen op verschillende sites.

Op Bol.com zijn de ervaringen erg gemixt. Je hebt mensen die zeggen dat het compleet niet werkt en je hebt mensen zeggen dat ze er niet zonder kunnen.

Je kunt op een paar forums mensen zien die hun Valdisperts Rust ervaringen delen, maar de meeste op de forums gaan er vanuit dat het placebo pillen zijn.

Mijn oordeel

Je zou denken dat Valdispert Rust goedkoop is. Maar als je de bijsluiter leest, staat er dat je 3 maal per dag 2 dragees moet innemen. Dat zijn 6 dragees per dag. In een pakje zitten maar 50 dragees, dus je zit maar 8 dagen goed met een pakje Valdispert Rust. Dat terwijl er maar Valdispert Rust maar 1 ingrediënt bevat.

Je kunt beter je geld besteden aan een goede kalmeringsmiddel die meerdere en betere ingrediënten bevatten.

Bekijk hier de beste kalmeringsmiddelen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Valdispert Stress Moments

valdispert stress moments

Valdispert Stress moments heeft een net iets andere samenstelling vergeleken met Valdispert Rust. Het verschil is dat Stress moments twee extra actieve ingrediënten heeft, namelijk citroenmelisse en ginsengextract.

Samenstelling per tablet: 449mg valeriaanwortel, 400mg citroenmelisse, 90mg ginsengextract.

Zorgen deze ingrediënten nou echt voor minder stress? Ik heb eventjes onderzocht gedaan naar citroenmelisse en ginsengextract.

Citroenmelisse zou je stress moeten verlagen, maar is dat zo? Volgens een studie uit 2004 zou Citroenmelisse de stress kunnen verlagen [3]. Alleen bestond de testgroep uit 18 personen, dit is niet genoeg bewijs dat Citroenmelisse de stress daadwerkelijk kan verlagen.

Ik kon geen studies vinden over de invloed van ginsengextract op stress.

Ervaringen

Voor Valdisperts Stress Moments kon ik geen reviews vinden op Bol.com.

Ik kon wel op een paar forums ervaringen vinden, en de meeste zeggen dat het niet werkt.

Op een paar webshops zie je dat dit product 5 sterren krijgt maar geen geschreven review.

Mijn oordeel

Uit het onderzoek die ik heb uitgevoerd herken ik geen ingrediënten in Valdispert Stress Moments die echt helpen om stress te verminderen. Je bent beter af om een stukje te lopen buiten of om te mediteren. Als je toch liever een middel zoekt die je stress doet verminderen, dan kan je hier de beste kalmeringsmiddelen bekijken.

Bekijk hier de beste anti stress pillen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Valdispert Nacht Extra Sterk

valdispert nacht extra sterk

Valdispert Nacht is bedoeld om je een goede nachtrust te geven. De samenstelling is anders dan de Rust Extra Sterk en Stress moments varianten.

Samenstelling per dragee: 250 mg valeriaanwortelextract, 100 mg passiebloemextract en 0,29 mg melatonine (bron: Kruidvat).

Is deze samenstelling effectief genoeg om je een betere nachtrust te geven? Laten we de ingrediënten grondig onderzoeken.

Ik kon een studie vinden over Passiebloemextract dat gedaan werd op dieren. In deze studie kregen ratten passiebloemextract toegediend, het resultaat was dat de ratten beter konden slapen [4].

Er waren nog meer onderzoeken over passiebloemextract gedaan op dieren. Tot nu toe zijn er nog geen studies gedaan op mensen.

Over melatonine kon ik een heleboel studies vinden die gedaan werden op mensen. De meeste studies tonen aan dat melatonine de slaap kwaliteit kan verbeteren [5] [6].

Ervaringen

De ingrediënten in Valdispert Nacht kunnen helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit, maar wat zeggen de gebruikers zelf? Laten we eens kijken.

Valdispert Nacht Extra Sterk heeft op dit moment 4,3 van de 5 sterren op Bol.com. Er zijn maar 3 reviews geplaatst op dit product en het zijn geen geschreven reviews.

Op startpagina.nl kon ik ook een paar ervaringen vinden, deze waren erg positief. De reacties waren wel geplaatst in 2009, wellicht is de samenstelling van Valdispert Nacht veranderd in die tijd.

Mijn oordeel

Dit is het eerste product van Valdispert waar ik wel een stukje meer enthousiast over ben. Als je soms moeilijk in slaap valt kan Valdispert Nacht je een beetje helpen. Ik denk dat voor de personen die echte slaapproblemen hebben dit product niet echt gaat helpen.

Ik zou zeggen probeer het, grote kans dat het je nachtrust een klein stukje verbeterd. Het is gelukkig een best goedkope product, je zal geen gat in je portemonnee aan overhouden.

Valdispert Aanbieding

Zoals we al eerder hebben berekend zijn de Valdispert producten erg duur. Ze lijken goedkoop te zijn doordat het maar een tientje kost per verpakking. Echter is zo een verpakking net genoeg voor 6 dagen gebruik.

Het is door die reden het voordeligst om Valdispert tijdens een aanbieding te kopen. Meestal kan je Valdispert in de aanbieding vinden bij Bol.com en de Kruidvat.

Bij Bol.com krijg je een volume korting van maximaal 10% bij een aankoop van 4x Valdispert. Dat is niet veel, gelukkig heeft Kruidvat een betere aanbieding.

Kruidvat heeft soms een 1+1 gratis aanbieding voor Valdispert. Dit doen ze een paar keer per jaar.

Je kunt het beste Valdispert tijdens een aanbieding bij Kruidvat aanschaffen.

Hoelang werkt Valdispert?

We weten dat de Rust en Stress varianten van Valdispert niet echt werken volgens de wetenschap. Alleen Valdispert Nacht werkt en dat komt grotendeels door de melatonine in het product.

Als je Valdispert Nacht inneemt zou het 4-8 uur je melatonine waardes moeten verhogen. Volgens deze studie zit de piek 1 uur na het innemen [7]. Dit komt omdat melatonine een halfwaardetijd heeft van 20 tot 40 minuten.

Conclusie

Is Valdispert de moeite waard? Mijn antwoord is ja en nee. Ik zou wel Valdispert Nacht aanraden, dit is het enige product dat wel zou kunnen helpen. Je zult er misschien niet gelijk door in slaap vallen maar elk beetje helpt.

Valdispert Rust en Valdispert Stress Moments zijn niet de moeite waard. Deze producten zijn veel te duur voor wat je krijgt en hebben alleen een placebo effect.

Ik raad je aan om een kijkje te nemen naar Restilen, dit kalmeringsmiddel werkte voor mij erg goed.

Individuen die kampen met erge stress en angst kunnen het beste een gesprek aangaan met een arts.

Wil je gebruik maken van natuurlijke producten om wat meer rust te krijgen? Dan is het verstandig om de Valdispert te vermijden. Kies liever voor een betrouwbaar merk met volwaardige ingrediënten.

Bekijk hier de Top 5 beste Kalmeringsmiddelen >>

1 Reacties

  1. Ik neem af en toe een valdispert nacht melatonine maar de pil stinkt naar stront… is dat normaal? Het is de eerste keer dat ik dat heb.. nooit gemerkt bij andere pakjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling