Restilen Ervaringen: Werkt Het Nou Echt?

Laatst bijgewerkt: 
november 24, 2021
12 Reacties
Door 
Sanne de Vries
 - Psycholoog

Ben je op zoek naar de beste kalmeringsmiddel? Dan ben je vast de Restilen pillen tegengekomen. Ik raad je aan om eerst mijn review te lezen voordat je besluit om dit product aan te schaffen.

Over de Restilen pillen

Iedereen krijgt te maken met stress, het behoort tot je dagelijkse leven. Maar soms kan een persoon te veel stress ervaren. Wat moet je dan doen?

Een snelle oplossing hiervoor is het nemen van een kalmeringsmiddel. Er zijn tegenwoordig tientallen van deze middelen te vinden bij de lokale drogist en online. Welke middel is het beste?

Ik heb eventjes onderzoek gedaan online, vragen gesteld aan familie en vrienden en een heleboel forums bezocht. Het beste kalmeringsmiddel volgens de ervaringen van de meeste mensen zijn de Restilen pillen.

Om dit product aan te schaffen hoef je niet via de huisarts eerst een recept te halen. Je kunt Restilen gewoon zonder recept aanschaffen. Dit komt doordat de samenstelling bestaat uit natuurlijke plantenextracten.

Samenstelling van Restilen

Laten we eerst kijken naar de samenstelling van Restilen. Het is altijd belangrijk om goed geïnformeerd te zijn wat daadwerkelijk in het product zit.

Er zijn namelijk kalmeringsmiddelen op de markt die maar 1 ingrediënt bevatten en waarvoor je een paar tientjes moet neerleggen.

Als je de officiële site van Restilen bezoekt kan je zien wat de belangrijkste ingrediënten zijn:

 • Serenzo™
 • KSM-66®
 • Saffr’Activ®
 • SOD B Extramel®
 • Aquamin™ Mg
 • Groene Thee Blad Extract
 • Thiamine
 • Riboflavin

Werkt Restilen Echt?

Je vraagt je nu vast af of Restilen nou echt werkt. Om hier achter te komen heb ik onderzoek gedaan naar elk actieve ingrediënt in Restilen.

Laten we beginnen met Saffr’Activ®, een gepatenteerde samenstelling van saffraan. Naar dit ingrediënt is het meest onderzoek gedaan. Uit de meeste wetenschappelijke studies blijkt dat saffraan een erg kalmerende effect heeft (1). Ook zou het je stemming kunnen verbeteren (2).

KSM-66® is een andere belangrijk ingrediënt in Restilen, ook wel Ashwagandha genoemd. Een wetenschappelijk onderzoek uit 2019 toont aan dat ashwagandha de stressniveau's kan verlagen (3).

Serenzo™ ook wel bekend als Limonene, heeft volgens meerdere onderzoeken anti-stress eigenschappen (4).

Groene Thee blad extract blijkt een erg kalmerend te werken volgens wetenschappers (5).

Aquamin™ Mg is een gepatenteerde magnesium-complex. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat stress en angst kan worden verlaagd door een aanvulling van magnesium (6).

Thiamine verminderd angst en stress, ook verbetert thiamine de stemming aanzienlijk (7).

Riboflavin oftewel vitamine b, helpt volgens wetenschapper tegen stress maar niet tegen angst of depressie (8).

Zoals je kunt zien tonen de meeste studies aan dat Restilen effectief is.

Alleen ben ik een persoon die dingen eerst zelf wil testen en dan pas gaat oordelen. Daarom had ik besloten om Restilen te bestellen.

Mijn Review

Ikzelf ervaar zelden stress. Als ik overspannen raak, dan komt het meestal door werk. De Restilen pillen zouden mij dan wel eens kunnen helpen.

Ik heb een bestelling gedaan op de officiële site van Restilen. Het bestelproces was erg gebruiksvriendelijk. Ik had gekozen voor de tijdelijke "standaard pakje". Hierbij krijg je 2+1 gratis wat me erg voordelig leek. Deze actie is maar eventjes geldig, maak er snel gebruik van.

Klik hier om naar de tijdelijke actie te gaan >>

Diezelfde dag kreeg ik netjes een track & trace code waarmee ik mijn bestelling kon volgen.

Toen mijn bestelling geleverd werd had ik toevallig wel een beetje last van stress. Dit kwam door een deadline voor werk en doordat mijn kindje erg ziek was geworden.

Ik nam dus diezelfde dag één capsule. Tot mijn verbazing voelde ik me erg rustig en kalm al na een half uurtje. Ik kreeg meer focus en kon rustig de belangrijkste zaken oplossen (deadline en ziek dochtertje).

Naar mijn mening vond ik dat Restilen wel erg effectief was en zeker de prijs waard is.

Waar kan je Restilen kopen?

Je zult Restilen niet bij de Kruidvat of Etos vinden. Op dit moment kan je Restilen alleen op de officiële website aanschaffen. Let daarom wel goed op waar jij het bestelt.

Bezoek hier de officiële site van Restilen >>

De prijs van Restilen is afhankelijk aan de hand van de hoeveelheid die je bestelt.

Mijn advies is:

Heb je heel soms last van stress? Haal het basispakket. Hiermee kan je een capsule innemen tijdens stressvolle situaties.

Heb je vaak last van stress? Haal het standaard pakje. Aan het basispakket heb je niet genoeg.

Heb je dagelijks last van stress of heb je momenteel een burnout? Neem het optimaal pakje, hiermee komt je het voordeligst uit. Het standaard pakje is waarschijnlijk niet voldoende.

Hoe gebruik je Restilen?

Volgens de bijsluiter die je erbij krijgt kan je dagelijks 2 capsules innemen.

Het wordt aangeraden om in de ochtend 1 capsule in te nemen met 300 ml water.

Voor het slapen gaan kan je ook 1 capsule innemen met 300 ml water. Hierdoor krijg je een betere nachtrust. Persoonlijk viel ik makkelijker in slaap na het nemen van Restilen.

Neem niet meer dan 2 capsules per dag!

Is Restilen veilig?

Het belangrijkste wat er is is je gezondheid. Het laatste was je wilt is een middel innemen dat slecht is voor je.

Gelukkig kan ik je vertellen dat Restilen veilig is. Er zitten geen chemische middelen in dit product. De ingrediënten zijn allemaal veilig.

Het enige dat ik wel moet opmerken is dat Restilen afgeraden wordt aan zwangere of zogende vrouwen.

Bouw je een tolerantie op?

Je zult geen tolerantie opbouwen met Restilen, integendeel zelfs. Je zult betere resultaten zien qua stemming en rustigheid als je het dagelijks inneemt.

Is het verslavend?

Ik heb de samenstelling van Restilen goed geanalyseerd. De ingrediënten in Restilen werken niet verslavend. Je zult dus niet afhankelijk worden van deze pillen.

Als je stopt met het nemen van dit kalmeringsmiddel zullen er ook geen ontwenningsverschijnselen plaatsvinden. Je kunt dus gerust op elk moment stoppen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar het beste natuurlijke kalmeringsmiddel die je kan krijgen zonder recept, dan zijn de Restilen pillen het beste middel voor jou.

Restilen bevat de krachtigste samenstelling op de markt. Er zijn maar liefst 12 actieve ingrediënten in dit middel. Vergelijk dat met de andere populaire natuurlijke kalmeringsmiddelen, die bevatten hoogstens 3 ingrediënten (meestal placebo).

Restilen is daardoor wat prijziger dan de doorsnee Kruidvat kalmeringsmiddel. Het is de prijs wel zeker waard, als je alle ingrediënten los zou kopen ben je zeker drie keer zoveel kwijt.

Gelukkig kan je via deze pagina Restilen met korting aanschaffen (Let op: deze actie is tijdelijke geldig).

Bezoek hier de kortingspagina van Restilen >>

12 Reacties

 1. Hoi Sanne,

  Ik voel mijzelf al 13 jaar niet. Mijn ziel zal maar zeggen. Ik ervaar veel angst. Stress, piekerstoornis (gedachten gaan op de turbo) en nergens zin meer in.
  Denk je dat deze kruiden voor mij een uitkomst bieden? Wanneer mag ik resultaat verwachten?

  1. Hoi Lydia,

   Ik leef erg met je mee. Heb je al met een deskundige over je problemen gesproken? Dit kruidenpreparaat kan helpen om stress, piekeren en angst te verminderen maar het is geen wondermiddel helaas.

 2. Ik gebruik het nu 1 maand, voel me rustiger en slaap beter. Hoe lang mag je deze pillen gebruiken? En wanneer zou je optimaal effect kunnen voelen? Alvast dank voor je reactie.

  1. Hoi Julia,

   Goed om te horen dat Restilen effectief voor je is. Je kunt Restilen zo lang gebruiken als je wilt. Optimaal effect zou je bij de 3-6 maanden kunnen voelen.

 3. Hoi Sanne,

  Hoogstwaarschijnlijk door stress heb ik een hoge mate van spierspanning in mijn lichaam opgebouwd wat zich uit in allerlei fysieke klachten. Denk jij dat Restilen een oplossing voor mijn spierspanning zou kunnen zijn?
  Alvast bedankt voor je reactie.

  1. Hoi Arie,

   Het is een mogelijkheid dat de spierspanning veroorzaakt wordt door langdurige stress. De ingrediënten in Restilen kunnen helpen tegen spierspanning.

   Maar als de fysieke klachten erger worden of blijven aanhouden kunt u het beste contact opnemen met uw arts.

  1. Hoi Dietrich,

   Weken niet goed slapen betekent dat er een onderliggende oorzaak aanwezig is. Dit kan stress of angst zijn, maar om hier achter te komen kan je het best een gesprek aangaan met je arts. Persoonlijk hielp Restilen mij wel met beter slapen, maar mijn slaapproblemen klinken minder ernstig dan die van jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2021 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden