Restilen Review + Ervaringen: Zin of Onzin?

Laatst bijgewerkt: 
februari 24, 2023
36 Reacties
Door 
Sanne de Vries
 - Psycholoog

Ben je op zoek naar het beste kalmeringsmiddel? Dan ben je vast de Restilen pillen tegengekomen. Ik raad je aan om eerst mijn review te lezen voordat je besluit om dit product aan te schaffen.

In dit artikel ga ik dieper in op Restilen, we gaan het hebben over de werking en de gebruikerservaringen van dit product.

Daarnaast lees je waar je het kunt aanschaffen en of het wel de moeite waard is. Lees dus zeker verder!

Over de Restilen pillen

Iedereen krijgt te maken met stress, het behoort tot je dagelijkse leven. Maar soms kan een persoon te veel stress ervaren. Wat moet je dan doen?

Een snelle oplossing hiervoor is het nemen van een kalmeringsmiddel. Er zijn tegenwoordig tientallen van deze middelen te vinden bij de lokale drogist en online. Welke middel is het beste?

restilen

Bekijk prijs op:

Ik heb eventjes onderzoek gedaan online, vragen gesteld aan familie en vrienden en een heleboel forums bezocht. Het beste kalmeringsmiddel volgens de ervaringen van de meeste mensen zijn de Restilen pillen.

Om dit product aan te schaffen hoef je niet via de huisarts eerst een recept te halen. Je kunt Restilen gewoon zonder recept aanschaffen. Dit komt doordat de samenstelling bestaat uit natuurlijke plantenextracten.

Samenstelling van Restilen

Laten we eerst kijken naar de samenstelling van Restilen. Het is altijd belangrijk om goed geïnformeerd te zijn wat daadwerkelijk in het product zit.

Er zijn namelijk kalmeringsmiddelen op de markt die maar 1 of 2 ingrediënten bevatten waarvoor je een paar tientjes moet neerleggen. Dat is gelukkig niet het geval voor Restilen.

In de samenstelling van Restilen zitten er maar liefst 12 actieve ingrediënten. Deze dragen allemaal bij aan een kalmerend effect waar je niet suf van wordt.

Als je de officiële site van Restilen bezoekt kan je zien wat de belangrijkste ingrediënten zijn:

 • Serenzo™
 • KSM-66®
 • Saffr’Activ®
 • SOD B Extramel®
 • Aquamin™ Mg
 • Groene Thee Blad Extract
 • Thiamine
 • Riboflavin

Werkt Restilen Echt?

Je vraagt je nu vast af of de Restilen pillen nou echt werken. Om hier achter te komen heb ik onderzoek gedaan naar elk actieve ingrediënt in Restilen.

Laten we beginnen met Saffr’Activ®, een gepatenteerde samenstelling van saffraan. Naar dit ingrediënt is het meest onderzoek gedaan. Uit de meeste wetenschappelijke studies blijkt dat saffraan een erg kalmerende effect heeft (1). Ook zou het je stemming kunnen verbeteren (2).

KSM-66® is een andere belangrijk ingrediënt in Restilen, ook wel Ashwagandha genoemd. Een wetenschappelijk onderzoek uit 2019 toont aan dat ashwagandha de stressniveau's kan verlagen (3).

Serenzo™ ook wel bekend als Limonene, heeft volgens meerdere onderzoeken anti-stress eigenschappen (4).

Groene Thee blad extract blijkt een erg kalmerend te werken volgens wetenschappers (5).

Aquamin™ Mg is een gepatenteerde magnesium-complex. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat stress en angst kan worden verlaagd door een aanvulling van magnesium (6).

Thiamine verminderd angst en stress, ook verbetert thiamine de stemming aanzienlijk (7).

Riboflavin oftewel vitamine b, helpt volgens wetenschapper tegen stress maar niet tegen angst of depressie (8).

Zoals je kunt zien tonen de meeste studies aan dat Restilen effectief is.

Alleen ben ik een persoon die dingen eerst zelf wil testen en dan pas gaat oordelen. Daarom had ik besloten om Restilen te bestellen.

Mijn Review

Ikzelf ervaar zelden stress. Als ik overspannen raak, dan komt het meestal door werk. De Restilen pillen zouden mij dan wel eens kunnen helpen.

Ik heb een bestelling gedaan op de officiële site van Restilen. Het bestelproces was erg gebruiksvriendelijk. Ik had gekozen voor de tijdelijke "standaard pakje". Hierbij krijg je 2+1 gratis wat me erg voordelig leek. Deze actie is maar eventjes geldig, maak er snel gebruik van.

Klik hier om naar de tijdelijke actie te gaan >>

Diezelfde dag kreeg ik netjes een track & trace code waarmee ik mijn bestelling kon volgen.

Restilen gekocht
Je krijgt er een bijsluiter bij

Toen mijn bestelling geleverd werd had ik toevallig wel een beetje last van stress. Dit kwam door een deadline voor werk en doordat mijn kindje erg ziek was geworden.

Ik nam dus diezelfde dag één capsule. Tot mijn verbazing voelde ik me erg rustig en kalm al na een half uurtje. Ik kreeg meer focus en kon rustig de belangrijkste zaken oplossen (deadline en ziek dochtertje).

Daarna had ik Restilen alleen nog gebruikt tijdens dagen waar ik me opgejaagd en gestresst voelde.

Naar mijn mening vond ik dat de Restilen pillen wel erg effectief waren en zeker de prijs waard zijn.

Wat zijn de ervaringen van andere?

Mijn ervaring met Restilen is goed, maar ik sta best sterk in mijn schoenen en heb alleen af en toe last van stress en angst.

Hoe zit het dan met de ervaringen van gebruikers die toch wat meer stress- en angstklachten hebben?

Op het internet kan je al snel reviews vinden over Restilen. Je kunt op Bol.com en andere verschillende websites deze recensies terug lezen. Over het algemeen zijn de gebruikerservaringen erg positief.

De meeste mensen die dit middel hebben gebruikt ervaarde een verlichting in stress en angst. Daarnaast wordt vaak opgemerkt dat de nachtrust ook wordt verbeterd.

Het feit dat Restilen je kalmeert maar niet suf maakt, zoals voor veel andere middelen wel geldt, wordt als een grote pluspunt genoemd.

Waar kun je Restilen kopen: Kruidvat en Etos?

Je zult Restilen niet bij de Kruidvat of Etos vinden. Op dit moment kan je Restilen alleen op de officiële website en op Bol.com aanschaffen. Let daarom wel goed op waar jij het bestelt.

Bezoek hier de officiële site van Restilen >>

De prijs van Restilen is afhankelijk aan de hand van de hoeveelheid die je bestelt.

Mijn advies is:

Heb je heel soms last van stress? Haal het basispakket. Hiermee kan je een capsule innemen tijdens stressvolle situaties.

Heb je vaak last van stress? Haal het standaard pakje. Aan het basispakket heb je niet genoeg.

Heb je dagelijks last van stress of heb je momenteel een burnout? Neem het optimaal pakje, hiermee komt je het voordeligst uit. Het standaard pakje is waarschijnlijk niet voldoende.

Hoe gebruik je Restilen?

Volgens de bijsluiter die je erbij krijgt kan je dagelijks 2 capsules innemen.

Het wordt aangeraden om in de ochtend 1 capsule in te nemen met 300 ml water.

Voor het slapen gaan kan je ook 1 capsule innemen met 300 ml water. Hierdoor krijg je een betere nachtrust. Persoonlijk viel ik makkelijker in slaap na het nemen van Restilen.

Neem niet meer dan 2 capsules per dag!

Zijn de Restilen pillen veilig?

Het belangrijkste wat er is is je gezondheid. Het laatste was je wilt is een middel innemen dat slecht is voor je.

Gelukkig kan ik je vertellen dat Restilen veilig is. Er zitten geen chemische middelen in dit product. De ingrediënten zijn allemaal veilig.

Daarnaast is het supplement geproduceerd in de EU. Dat betekent dat er strenge controles zijn gedaan naar de ingrediënten in Restilen. Dus aan de kwaliteit van Restilen hoef je zeker niet te twijfelen.

Onderaan de verpakking staat dat Restilen uit de EU komt

Het enige dat ik wel moet opmerken is dat Restilen afgeraden wordt aan zwangere of zogende vrouwen.

Wel adviseer ik je om eerst contact op te nemen met je huisarts voordat je begint aan Restilen.

Bouw je een tolerantie op?

Je zult geen tolerantie opbouwen met Restilen, integendeel zelfs. Je zult betere resultaten zien qua stemming en rustigheid als je het dagelijks inneemt.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meeste mensen krijgen geen bijwerkingen bij het gebruik van Restilen. Toch zijn er een paar mensen die de volgende bijwerkingen ervaren:

 • Misselijkheid
 • Hoofdpijn

Deze bijwerkingen komen alleen voor bij het eerste gebruik, verder komt het zelden voor.

Je wordt dus van Restilen niet suf, en je zult gewoon deel kunnen nemen aan het verkeer.

Is het verslavend?

Ik heb de samenstelling van Restilen goed geanalyseerd. De ingrediënten in Restilen werken niet verslavend. Je zult dus niet afhankelijk worden van deze pillen.

Als je stopt met het nemen van dit kalmeringsmiddel zullen er ook geen ontwenningsverschijnselen plaatsvinden. Je kunt dus gerust op elk moment stoppen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar het beste natuurlijke kalmeringsmiddel die je kan krijgen zonder recept, dan is Restilen het beste middel voor jou.

Restilen bevat de krachtigste samenstelling op de markt. Er zijn maar liefst 12 actieve ingrediënten in dit middel. Vergelijk dat met de andere populaire natuurlijke kalmeringsmiddelen, die bevatten hoogstens 3 ingrediënten (meestal placebo).

Deze krachtige samenstelling maakt Restilen wat prijziger dan de doorsnee Kruidvat kalmeringsmiddel. Het is de prijs wel zeker waard, als je alle ingrediënten los zou kopen ben je zeker drie keer zoveel kwijt.

Gelukkig kan je via deze pagina Restilen met korting aanschaffen (Let op: deze actie is tijdelijke geldig).

Bezoek hier de kortingspagina van Restilen >>

Voor mensen die last hebben van ernstig psychische klachten is een middel als Restilen wellicht niet geschikt. Ik raad deze mensen aan om een gesprek aan te gaan met een deskundige arts.

36 Reacties

 1. Hoi Sanne,

  Ik voel mijzelf al 13 jaar niet. Mijn ziel zal maar zeggen. Ik ervaar veel angst. Stress, piekerstoornis (gedachten gaan op de turbo) en nergens zin meer in.
  Denk je dat deze kruiden voor mij een uitkomst bieden? Wanneer mag ik resultaat verwachten?

  1. Hoi Lydia,

   Ik leef erg met je mee. Heb je al met een deskundige over je problemen gesproken? Dit kruidenpreparaat kan helpen om stress, piekeren en angst te verminderen maar het is geen wondermiddel helaas.

 2. Ik gebruik het nu 1 maand, voel me rustiger en slaap beter. Hoe lang mag je deze pillen gebruiken? En wanneer zou je optimaal effect kunnen voelen? Alvast dank voor je reactie.

  1. Hoi Julia,

   Goed om te horen dat Restilen effectief voor je is. Je kunt Restilen zo lang gebruiken als je wilt. Optimaal effect zou je bij de 3-6 maanden kunnen voelen.

 3. Hoi Sanne,

  Hoogstwaarschijnlijk door stress heb ik een hoge mate van spierspanning in mijn lichaam opgebouwd wat zich uit in allerlei fysieke klachten. Denk jij dat Restilen een oplossing voor mijn spierspanning zou kunnen zijn?
  Alvast bedankt voor je reactie.

  1. Hoi Arie,

   Het is een mogelijkheid dat de spierspanning veroorzaakt wordt door langdurige stress. De ingrediënten in Restilen kunnen helpen tegen spierspanning.

   Maar als de fysieke klachten erger worden of blijven aanhouden kunt u het beste contact opnemen met uw arts.

  1. Hoi Dietrich,

   Weken niet goed slapen betekent dat er een onderliggende oorzaak aanwezig is. Dit kan stress of angst zijn, maar om hier achter te komen kan je het best een gesprek aangaan met je arts. Persoonlijk hielp Restilen mij wel met beter slapen, maar mijn slaapproblemen klinken minder ernstig dan die van jou.

 4. Hoi,. Vraag ik slik nu al b12 en magnesium met b6. Ik slik dit omdat ik me heel erg herken in pms klachten. Maar ik heb nog steeds klachten (stress gevoel, piekeren ect..) Kan Restilin dit verlichten en moet ik dan stoppen met b12 en magnesium met b6 omdat dit ook in Restilin zin. Hoor graag u mening alvast bedankt.

  1. Hoi Carmen,

   Restilen kunnen je klachten verlichten maar het is geen wondermiddel. Als je met Restilen begint is het inderdaad verstandig om met b12, b6 en magnesium te stoppen.

 5. Hey Sanne,
  Kan je de capsules ook oplossen in water? Ik kan namelijk geen pillen slikken? Ik moet alles in water kunnen oplossen of een siroop hebben.
  Alvast bedankt
  Grtjs Jessie

 6. Ik ben aan het afbouwen van oxezapam, overdag nog 5 mg en savonds nog 10 mg, kan ik nu met de Restilen beginnen? Of gaat dit niet samen met elkaar. Alvast dank voor uw reactie.

  1. Hoi Sara,

   De bovengrens van Magnesium is vastgesteld op 250mg per dag. In Restilen zit 100mg per capsules. Als je onder de bovengrens zit, is het mogelijk. Anders kun je een melatonine kiezen zonder magnesium.

 7. Heb af en toe last van stress, en dit vooral bij biljarten, snookeren, bouw dan te veel spanning stress op waardoor ik dan die nacht niet kan slapen. Zou dit kunnen helpen om rustig te worden voor biljarten, en nadien misschien nog een te nemen voor het slapen gaan. Heb alleen dan last, de volgende dagen slaap ik wel goed. Ben ooit depressief geweest, maar weet ondertussen hoe ik er mee om moet gaan relaxatie veel sporten enz. Aleen snooker ik dood graag, beperk het als hobby, maar heb steeds last na een namiddagje snookeren, lig dan wakker. Kan Restilen helpen

  1. Hoi Freddy,

   Je wilt graag goed presteren bij het snookeren, waardoor je onder druk komt te staan. Restilen kan zeker je helpen om wat kalmer te worden tijdens zulke situaties.

 8. Hallo Sanne,

  Kan restilen me helpen.
  Ik heb dagen dat ik bijna geen stress heb en ook niet pieker.Maar heb ook dagen dat als er iets negatiefs gebeurd of gezegt wordt b.v op het werk of er is veel

  Werkdruk ik ineens erg ga piekeren en dat dan alles negatief voor mij gevoel wordt. Ook als er moeilijke situaties zijn die ik niet kan oplossen ervaar ik erg veel stress en wordt ik paniekerig.
  Kan restilen mij helpen??

  1. Hoi Karel,

   Restilen kan wel een verlichting brengen in de negatieve gedachtes en stress tijdens die moeilijke situaties.

   Je kan het uitproberen en kijken of het helpt.

 9. Hallo Sanne

  Ik gebruik restilen nu een week of 2 en ik voel mij er al rustiger door... ik ervaar veel spanningen dus ik wil er zeker mee door gaan maar vraag mij af of het samen kan met paracetamol of ibuprofen mocht dit nodig zijn? Ook gebruik ik bijna dagelijks een thee lepel kurkurma in sapjes etc. Kan ik dit ook gewoon blijven doen ? Groetjes mandy

  1. Hoi Mandy,

   Restilen kan gebruikt worden met alle medicijnen, dus ook paracetamol en ibuprofen. Je kunt door gaan met kurkuma, er zit namelijk geen kurkuma in Restilen.

 10. op 01/06/2022 een eerste tablet genomen. Ik neem sinds 1975 1 Tranxène 10mg. per dag (wegens paniekstoornissen : claustrofobie). Dat is nu , na de eerste tablet niet meer nodig. Deze metamorfose had ik niet verwacht.(ben 73 jaar). Ik doe zo verder!Als marathonloper...(2u30) dat doet me echt goed.

 11. Hoi , iedereen ik neem nu iedere dag 2 capsules in gedurende een goeie week en ik ben verbaasd met het resultaat. Ik heb een angststoornis en paniekerig ook stress . Ik moet zeggen het werkt voor mij zeer kalmerend en ik voel mij niet constant in overdrive . Ik heb deze gevoelens nu reeds 3 jaar en kende het product niet zo blij met mijn onderzoek . Blij dat ik dit product heb leren kennen het is niet goedkoop maar d’r neem ik er graag bij . Ik heb enorme vliegenangst en ben net terug van een leuke vakantie . Wat ik voelde in het vliegtuig had ik nog nooit gevoeld volledig kalm. Heel bizar maar wel fijn . Ik raad het iedereen aan en inderdaad zijn niet al mijn klachten weg maar toch voor 80% . Ik begin terug volop te genieten waarvoor dank . Een zeer geruste gebruiker 👌🏽

 12. Hoi!

  Ik zou het graag alleen willen nemen bij een stressvolle situatie. Wat ik nu vooral lees is dat mensen het dagelijks gebruiken, dat is niet wat wil wil. Is dat mogelijk met de pillen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling