Top 5 Anti-Stress Pillen Volgens De Wetenschap

Laatst bijgewerkt: 
september 26, 2022
anti stress pillen
Door 
Sanne de Vries
 - Psycholoog

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig met stress en overspanning kampt. Dat is ook niet zo gek: onze levens zijn ontzettend druk en de wereld raast door, of jij nu meedoet of niet.

Om alle ballen in de lucht te houden, zul je mee moeten rennen.

Al deze druk leidt bij veel mensen tot spanning en stress. Ze kampen met mentale en fysieke symptomen van overspanning en als hier niet op tijd op wordt gehandeld, escaleren de klachten.

Gelukkig zijn er tal van dingen die je kunt doen om spanning en stress te lijf te gaan.

Zo zijn er diverse natuurlijke anti-stress pillen verkrijgbaar zonder recept die uitstekend helpen om de symptomen van stress te verlichten.

Wat is stress?

Stress is een vaak ongrijpbaar iets dat iedereen in meer of mindere mate wel eens ervaart, maar waar veel mensen de symptomen niet van herkennen totdat het te laat is.

We spreken van stress wanneer er gevoelens van spanning en druk worden ervaren die groter zijn dan kan worden gedragen. Het is niet zomaar spanning: het is overspanning.

Stress is echter niet alleen maar slecht: de spanning vergroot namelijk de alertheid, de drang om te presteren en het energieniveau.

Maar langdurige stress zal het lichaam en de geest onherroepelijk uitputten. We spreken dan van ongezonde stress.

Als je veel last hebt van ongezonde stress, kunnen anti-stress pillen je wel een steuntje in de rug geven.

Hoe herken je stress?

Stress uit zich bij iedereen anders, maar doorgaans herken je stress aan één of meerdere van onderstaande fysieke symptomen:

 • hoofdpijn
 • lusteloosheid
 • buikpijn
 • spierpijn
 • trillen
 • huiduitslag
 • duizeligheid
 • versnelde ademhaling
 • versnelde hartslag

Naast fysieke symptomen veroorzaakt stress ook veel mentale symptomen. Deze symptomen zijn voor mensen vaak moeilijk te duiden, maar kunnen een enorme negatieve impact hebben op het leven.

 • geheugenproblemen
 • concentratieproblemen
 • vermoeidheid
 • piekeren
 • verstoorde nachtrust
 • angstgevoelens
 • sombere gevoelens
 • agressie

Wat zijn anti-stress pillen en hoe werken ze?

Om de stress de baas te worden, zijn er diverse middelen op de markt gebracht.

Uiteraard kun je bij de huisarts terecht voor een recept voor rustgevende middelen of antidepressiva.

Maar er zijn ook natuurlijke anti-stress pillen verkrijgbaar die zonder recept kunnen worden gebruikt.

Deze middelen bestaan uit diverse natuurlijke ingrediënten die een bewezen kalmerende, oppeppende en angstremmende werking hebben.

Vaak worden deze ingrediënten, waaronder Sint-janskruid, kamille, saffraan en valeriaan, al eeuwen gebruikt in diverse traditionele geneeswijzen voor allerlei klachten.

De werking wordt keer op keer bevestigd in onderzoeken en veel ‘moderne’ geneesmiddelen voor stress en angst zijn gebaseerd op deze middelen.

De top 5 beste pillen tegen stress

Om je een idee te geven van het aanbod aan anti-stress middelen bij de lokale drogisterij of online hebben wij een top 5 samengesteld.

Deze middelen zijn stuk voor stuk zeer effectief voor het verbeteren van de stemming, het verminderen van stress, het verhogen van het energieniveau en het verminderen van angstgevoelens.

1. Restilen

Restilen zijn anti-stress pillen die verkrijgbaar zijn via de website van het merk en via Bol.com.

restilen

Bekijk prijs op:

Je neemt dagelijks 2 capsules in om optimaal te profiteren van de gunstige werking. Restilen kan de symptomen van stress verminderen, de vermoeidheid verminderen, het humeur verbeteren en de weerstand tegen stress verhogen.

Dit effect is het resultaat van een combinatie van werkzame ingrediënten, waaronder limonene, ashwaganda extract, saffraan,  gedroogde meloen extract, groene thee extract en magnesium.

Restilen bevat 12 actieve ingrediënten en is hierdoor de sterkste natuurlijke rustgever die je kunt krijgen zonder recept.

Bekijk hier de prijzen van Restilen >>


2. Zaffranax

Zaffranax is een middel dat verkrijgbaar is via de website van Zaffranax, via Bol.com en via New Pharma. Eén verpakking van Zaffranax bevat 90 capsules en met 1 of 2 capsules per dag kun je jouw stemming verbeteren, de concentratie verhogen, vermoeidheid tegengaan en de weerstand tegen stress verbeteren.

zaffranax

Bekijk prijs op:

Zaffranax bevat een combinatie van werkzame ingrediënten om dit effect te bewerkstelligen, waaronder saffraan extract, magnesium en diverse B-vitamines.

Het saffraan extract werkt effectief tegen spanning en stimuleert het gemoed. Magnesium geeft energie en is ook bevorderlijk om de weerstand tegen spanning te verhogen.

De B-vitamines in het supplement ondersteunen het zenuwstelsel, de hormoonhuishouding en het energiepeil.

Bekijk hier de prijzen van Zaffranax >>


3. MetaRelax

MetaRelax is een supplement voor stressmomenten en bij vermoeidheid. Eén verpakking bevat 45 capsules en het aanbevolen gebruik is 2 tabletten per dag.

metarelax

Bekijk prijs op:

De tabletten worden verkocht via de website van MetaRelax, maar ook bij Holland & Barrett en diverse online drogisterijen.

MetaRelax bestaat uit diverse ingrediënten, waaronder actieve B-vitamines en vitamine D, maar het voornaamste werkzame ingrediënt is magnesium.

Magnesium biedt namelijk uitkomst bij vermoeidheid, energietekort, spierklachten en stressgevoelens.

Bekijk hier de prijzen van MetaRelax >>


4. Flinndal Ontspanning

Flinndal is producent van diverse supplementen en gezondheidsproducten en Ontspanning is er één van. Ontspanning is verkrijgbaar via de website van Flinndal.

Het advies is om 1 tot 2 tabletten per dag te nemen voor ontspanning en ter verlichting van geestelijke druk.

Flinndal Ontspanning bevat een combinatie van natuurlijke ingrediënten om ontspannend te werken, waaronder valeriaan, citroenmelisse en rhodiola.

Bekijk hier de prijzen van Flinndal Ontspanning >>


5. Valeriaan

Valeriaan is een heel bekend natuurlijk middel om stress het hoofd te bieden en te ontspannen. In diverse geneestradities speelt valeriaan een belangrijke rol en tegenwoordig wordt het ook in de homeopathie nog veel toegepast.

Valeriaan wordt gemaakt van de wortelstok van de valeriaanplant en dit extract is in diverse samenstellingen verkrijgbaar.

Je kunt valeriaan als los supplement gebruiken, maar er zijn ook tal van supplementen waarin het is verwerkt.

Valeriaan is te koop bij nagenoeg elke drogisterij, natuurgezondheidswinkel en online drogisterij.

Bekijk hier de prijzen van Valeriaan >>


Zijn anti-stress pillen gevaarlijk?

Veel anti-stress pillen die door huisartsen worden voorgeschreven hebben flink wat bijwerkingen, kunnen verslavend werken en zijn niet altijd even veilig in gebruik. Er rust dan ook een flink stigma op dit soort pillen.

Gelukkig heb je daar geen last van bij het gebruik van deze natuurlijke anti-stress pillen. Deze middelen zijn, als je deze volgens de gebruiksaanwijzing inneemt, volledig veilig.

De ingrediënten worden al ontzettend lang en met groot succes gebruikt om stressklachten, angstklachten en vermoeidheidsklachten te behandelen.

Wat zijn de bijwerkingen van anti-stress pillen?

De anti-stress pillen die in dit artikel zijn besproken zijn veilig in gebruik. Dit betekent echter niet dat de ingrediënten geen bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Een allergie voor één van de bestandsdelen kan bepaalde overgevoeligheidsreacties oproepen. Bijwerkingen die regelmatig voorkomen zijn hoofdpijn, misselijkheid, maagpijn, darmpijn, duizeligheid en huiduitslag.

Bijwerkingen liggen ook op de loer als je een teveel van een bepaalde stof binnenkrijgt. Houd je dus altijd aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en combineer het gebruik van anti-stress middelen niet met elkaar.

Informeer ook zeker bij jouw arts of jouw medicijnen goed te combineren zijn met anti-stress pillen.

Wat kun je nog meer doen tegen stress?

Anti-stress pillen kunnen uitkomst bieden bij angst- en spanningsklachten, maar het zijn geen wonder pillen.

Er is nog veel meer dat je zelf kunt doen om stress en overspanning te verminderen.

Bewegen

Regelmatig in beweging komen kan het lichaam en de geest ontspannen en het zorgt ervoor dat er endorfines worden aangemaakt. Je krijgt een goede conditie, bent gelukkiger en meer ontspannen als je dagelijks een wandeling maakt, een yogasessie doet of een bezoek brengt aan de sportschool.

Bewust eten

Je verwacht het misschien niet, maar ons eetpatroon heeft een grote invloed op onze fysieke en mentale gesteldheid.

Om in goede conditie te blijven en ook mentaal weerbaar te zijn, hebben we diverse vitamines en mineralen nodig.

Deze kun je supplementeren, maar je kunt ook gebalanceerd en gevarieerd eten om deze belangrijke stoffen op natuurlijke wijze binnen te krijgen.

Goed slapen

Juist in tijden van stress is een goede nachtrust ontzettend belangrijk. Helaas is één van de effecten van spanning dat de nachtrust danig wordt verstoord.

Door het piekeren slaap je minder makkelijk in en de onrust zorgt ervoor dat je regelmatig wakker wordt.

Besteed daarom extra aandacht aan jouw slaapkwaliteit door de omstandigheden rondom bedtijd te optimaliseren.

Neem indien nodig voor dat je gaat slapen een natuurlijke anti-stress middel.

Ontspannen

In stressvolle tijden nemen we vaak niet echt de tijd om goed voor onszelf te zorgen. Dat is jammer, want juist dan is het zo belangrijk om uit te rusten en tijd voor onszelf te nemen.

Een ontspannen bad, een boekje lezen op de bank of gewoon even in de tuin genieten van het zonnetje: het zijn allemaal activiteiten die de spanning even verlichten en een groot verschil kunnen maken.

Conclusie

Stress wordt ook wel ‘the silent killer’ genoemd en niet zonder reden.

Stress lijkt onschuldig, maar als stress en spanning lang aanhoudt, heeft het een vernietigend effect op de fysieke en mentale gezondheid. Het is daarom ook belangrijk om de klachten snel aan te pakken.

Als je kampt met stress en overspannenheid is het ook belangrijk om de oorzaak van het probleem weg te nemen.

Door middel van een gezonde leefstijl en anti-stress pillen kun je de symptomen van stress effectief bestrijden.

Als laatst is het belangrijk om te onthouden dat je op tijd professionele hulp moet inschakelen als de stressklachten langdurig aanhouden of verder ontwikkelen.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling