Schnitzel met champignonsaus

Hoofdgerecht
20 min
4 personen
Een lekkere krokante Schnitzel met een romige champignonsaus, dat is pas een maaltijd.
Ingrediënten
4 ongepaneerde varkensschnitzels
2 eieren
100 gram paneermeel
100 gram bloem
1 citroen
25 gram boter
Peper en zout
200 gram champignons
1 sjalotje
200 milliliter kippenbouillon
50 gram boter
25 gram bloem
100 milliliter crème fraiche

Bereiding

  1. Snij vier plakjes van de citroen om later te gebruiken en gebruik de rest van het sap van de citroen om over de schnitzels te druppelen. Bestrooi ze daarna met peper en zout.
  2. Doe de bloem op een bord, kluts de eieren op een tweede bord en doe het paneermeel op een derde bord. Je haalt de schnitzels nu eerst door de bloem, dan door de eieren en op het laatst door het paneermeel. Zorg ervoor dat elk deel goed bedekt is met de drie lagen en bewaar ze verder in de koelkast totdat je ze daadwerkelijk gaat gebruiken.
  3. Verhit nu de boter in een pannetje en voeg de uit toe. Fruit hem totdat hij glazig is geworden. Je kunt nu de champignons toevoegen en deze meebakken totdat ze zacht geworden zijn. Bestrooi ze met de bloem en bak nog even door.
  4. Giet de bouillon erbij en roer totdat de saus geen klontjes meer bevat. Je kunt de saus nu laten indikken tot de door jou gewenste dikte. Voeg daarna de crème fraiche, zout en peper toe en laat nog even doorkoken.
  5. Bak nu de schnitzels bruin. Je serveert ze met de champignonsaus en een partje citroen. Dit is bijvoorbeeld erg lekker met gebakken aardappeltjes en boontjes.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling