- Maak de champignons schoon, verwijder een stukje van de voet en snij de champignons in plakjes.
- Verhit de margarine in een pan en fruit hierin de ui totdat hij glazig is. Je kunt nu ook eventueel nog knoflook toevoegen.
- Voeg de champignons toe en bak dit geheel totdat de champignons zacht zijn. Bestrooi het geheel met bloem en bak deze kort mee.
- Schenk nu de bouillon erbij en blijf roeren totdat je een gebonden saus krijgt. Mocht je liever een champignonroomsaus maken, dan kan je in de volgende stap kookroom toevoegen.
- Je kan nu de saus bestrooien met de eetlepels gehakte verse kruiden. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
- Wil je een wat pittigere saus maken, dan kan je eventueel 2 druppels tabasco en een of twee eetlepels groene peperkorrels toevoegen.
Dit is een zeer simpel basis recept waarbij gevarieerd kan worden met bijvoorbeeld de soort champignons die gebruikt wordt of door groenten aan de saus toe te voegen. Lekker daarbij zijn bijvoorbeeld prei, doperwten, boontjes of wortel. Door iets meer bouillon te gebruiken, kan er ook een goede saus voor over de pasta gemaakt worden.
Gebruik vooral je fantasie bij dit basisrecept en maak het op die manier eigen.
0 Reacties