Wentelteefjes gevuld met mascarpone en aardbeienjam
Ontbijt
5 min + 10 min
2 personen
Heerlijke wentelteefjes gevuld met marcarpone op brood en gevuld met aardbeienjam. Heerlijke romige wentelteefjes, een zalige combinatie van romige en frisse marcarpone met fris zoete aardbeienjam, nog lekkerder om er wat verse aardbeien bij te serveren in het aardbeien seizoen.
Ingrediënten
4 sneetjes oud wit brood
1 ei
200 ml melk
4 eetlepels mascarpone
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels lekkere aardbeienjam
Klontje boter of margarine om de wentelteefjes in te bakken
Optioneel nog wat verse aardbeien
Bereiding
Meng het ei met de melk en roer goed door
Roer het zakje vanillesuiker door de mascarpone en meng goed
Verdeel de mascarpone over de 4 boterhammen
Schep op 2 boterhammen een eetlepel aardbeienjam en verdeel het
Leg dan de andere boterham met het mascarpone mengsel erop en druk goed aan, je krijgt zo 2 dubbele gevulde “tosti’s”
Zet een koekenpan op het vuur met de boter
Zodra de boter goed warm is haal je de boterhammen door het melk/ei mengsel en leg ze dan tegelijk in de koekenpan
Bak ze nu aan 1 kant mooi bruin en draai dan de wentelteefjes om
Bak de andere kant ook mooi bruin en haal ze dan uit de pan
Snijd de gevulde wentelteefjes nu diagonaal door en leg ze op een bord, serveer eventueel met nog een eetlepel jam
0 Reacties