Ingrediënten Salsa:
- ½ groene paprika
- 2 lenteuitjes
- 75 gram cherrytomaatjes
- korianderblaadjes
- scheutje olijfolie
- paar drupjes witte wijnazijn
- peper en zout
Instructies Salsa:
- Maak de paprika schoon en hak de paprika, met de cherrytomaatjes, de lenteuitjes en de koriander fijn en roer er wat olijfolie door met wat azijn
- Breng op smaak met wat zout en peper
Hoe maak je de chili con carne van Jamie Oliver
Verwarm de oven voor op 170 graden
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Snijd de Spaanse peper in ringetjes en haal de blaadjes koriander van de steeltjes, de steeltjes snijd je fijn en de blaadjes bewaar je voor de salsa.
- Giet een scheutje olie in een braadpan, zet op het vuur en voeg hier de uien, knoflook, de fijngesneden peper en de fijngesneden koriander steeltjes bij en daarna de paprikapoeder, het kaneelpoeder en het laurierblaadje en bak 15 minuten terwijl je goed blijft roeren, word het te kleverig voeg dan een klein scheutje water toe
- Voeg dan de tomatenblokjes en 1 blikje water toe en breng aan de kook
- Wrijf in de tussentijd de schenkel in met wat zout, peper en olijfolie en leg het vlees op de saus
- Doe een deksel op de pan en zet de pan in de oven en stoof voor 5 uur tot het vlees supergaar is en van het bot afvalt (halverwege een keer kijken en een goede scheut water toevoegen om de saus te verdunnen)
- Roer dan het merg wat uit de schenkel komt door de chili en haal het bot eruit
- Voeg de uitgelekte bonen toe en als de chili erg droog is ook wat water toe
0 Reacties