Zo heel veel werk is het niet voor een lekkere Hollandse erwtensoep, het enige wat wat tijd kost is het snijden van de groenten en de kooktijd van de erwtensoep zelf. Als de soep eenmaal opstaat hoef je alleen maar even af en toe te roeren zodat de soep niet aankoekt.
Zet de spliterwten een dag van tevoren in de week. Doe de spliterwten in een pan en zet deze ruim onder water, dek af en zet 24 uur in de koelkast.
- Zet de geweekte en afgespoelde spliterwten op met 2 liter water
- Doe de karbonades, de speklapjes, de laurierblaadjes en de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook
- Laat afgedekt ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken, roer regelmatig en schep schuim er af met een schuimspaan
- Haal dan het vlees uit de pan en snijd in blokjes, doe dan het vlees samen met de gesneden groenten en aardappel terug in de pan.
- Laat nogmaals ongeveer 45 minuutjes zachtjes koken, wel goed roeren steeds
- Voeg op het laatst de gesneden rookworst toe en proef de soep na
- Haal de laurier eruit en breng eventueel op smaak met wat zout en verse peper
Tip: Bekijk hier het recept voor een vegetarische erwtensoep!
0 Reacties