Als je geen vlees wil eten maar wel erwtensoep kun je ook vegetarische erwtensoep maken. Uiteraard mis je wel de smaak van vlees en spek die ouderwetese erwtensoep heeft maar evengoed is dit een heel erg lekkere erwtensoep.
Ingrediënten
500 gram spliterwten (24 uur geweekt en afgespoeld)
2 liter water
3-4 groentebouillon blokjes
1 grote prei in halve ringen gesnneden en gewassen
1 knolselderij geschild en in blokjes gesneden
1 bosje selderij fijngesneden
1 grote aardappel geschild en in blokjes
1 ui grof gesnipperd
Bereiding
Zet de geweekte spliterwten op met 2 liter water
Voeg de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook
Laat de erwten 45-50 minuten koken terwijl je regelmatig roerd en het schuim eraf schept met een schuimspaan
Voeg na 45 minuten de gesneden groenten toe en laat de soep nogmaals 45-50 minuten pruttelen tot de soep lekker dik geworden is
Proef na en breng de vegetarische erwtensoep eventueel nog op smaak met zout en verse peper
0 Reacties