Vegetarische erwtensoep

Hoofdgerecht
15 min + 2 uur
6 personen
Als je geen vlees wil eten maar wel erwtensoep kun je ook vegetarische erwtensoep maken. Uiteraard mis je wel de smaak van vlees en spek die ouderwetese erwtensoep heeft maar evengoed is dit een heel erg lekkere erwtensoep.
Ingrediënten
500 gram spliterwten (24 uur geweekt en afgespoeld)
2 liter water
3-4 groentebouillon blokjes
1 grote prei in halve ringen gesnneden en gewassen
1 knolselderij geschild en in blokjes gesneden
1 bosje selderij fijngesneden
1 grote aardappel geschild en in blokjes
1 ui grof gesnipperd

Bereiding

  1. Zet de geweekte spliterwten op met 2 liter water
  2. Voeg de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook
  3. Laat de erwten 45-50 minuten koken terwijl je regelmatig roerd en het schuim eraf schept met een schuimspaan
  4. Voeg na 45 minuten de gesneden groenten toe en laat de soep nogmaals 45-50 minuten pruttelen tot de soep lekker dik geworden is
  5. Proef na en breng de vegetarische erwtensoep eventueel nog op smaak met zout en verse peper

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling