Hoe lang het duurt om de aardappel gaar te krijgen, hangt onder meer af van de temperatuur en de grootte van de aardappel. Het duurt ongeveer 30 tot 60 minuten om de zoete aardappel te poffen. Het is verstandig om regelmatig te controleren of de bataat al gaar is. De oven moet ingesteld worden op een temperatuur van 180 tot 200 °C.
Het recept voor de gepofte zoete aardappel is gezonder dan de frietjes uit de oven, omdat de aardappelen dan niet met een flinke laag olie worden klaargemaakt. Bij het poffen worden ze in aluminiumfolie gewikkeld en zo in de oven bereid.
Handige tip:
De bataat is natuurlijk al heerlijk van smaak maar het kan geen kwaad om deze smaaksensatie te verrijken. Breng de gepofte zoete aardappel bijvoorbeeld op smaak met verse kruiden zoals koriander, citroensap of kaneel en suiker. Het is ook mogelijk om de aardappelen open te snijden en te vullen met verse kruidenboter, een Mexicaanse salsa of wat feta.
0 Reacties