Frikandelbroodje

Hapjes en snacks
35
4 personen
Het frikandel broodje is de laatste jaren heel erg populair geworden. Bijna iedereen kent het wel. Vooral onder de jongeren. Je kunt ze in iedere supermarkt wel verkrijgen en bijna overal warm laten maken. Het is niet echt iets dat je als avondeten zou eten, meer voor een luie zondag. Hieronder staat hoe je deze broodjes zelf kunt maken.
Ingrediënten
4 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
4 frikandellen
4 eetlepels currysaus
Melk of ei geel om mee te bestrijken
bakpapier
bloem
deegroller

Bereiding

Dit recept is voldoende voor 4 broodjes. Het duurt ongeveer 35 minuten om ze te maken.

Voordat je gaat beginnen kun je het beste eerst de oven op verwarmen. De oven zet je op 220 graden.

Dan is het handig om je aanrecht of tafel te bestrooien met wat bloem. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet blijft plakken.

Leg de plakjes neer op de tafel en rol deze uit met een deegroller. De plakjes moeten net iets groter zijn dan de frikandel. Snijd deze plakjes daarna doormidden. Je krijgt een streepjespatroon doordat je één kant van het bladerdeeg in gaat snijden. Je moet de plakjes niet helemaal door snijden.

Leg de frikandel op de helft die niet is ingesneden. Smeer het bladerdeeg in met curry. Leg het andere stuk bladerdeeg met de streepjes op de frikandel. Druk de zijkanten goed dicht, dit kan bijvoorbeeld met een vork.

Je kunt de bovenkant bestrijken met melk of wat ei geel voor een mooie kleur. Doe dit met alle frikandellen en het bladerdeeg.

De oven zou als het goed is nu heet moeten zijn. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier erop.

Je kunt zelf in de gaten houden of de broodjes goed zijn. Ongeveer na 25 minuten zullen ze goudbruin zijn.

Smakelijk!

Tip: Je kunt in plaats van curry bijvoorbeeld ook chili saus proberen.

2 Reacties

  1. super. helemaal lekker. heerlijk gesmuld. echt waar wat lekker. ga zeker vaker maken. ik woon in Roden als iemand een keer met mij een frikandelbroodje wil maken en ook wil eten bel me mijn nummer is 0639792720

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling