MetaRelax Ervaringen & Reviews: Werkt Het Echt?

Laatst bijgewerkt: 
maart 22, 2022
metarelax
Door 
Sanne de Vries
 - Psycholoog

Het dagelijks leven is druk en gejaagd. We combineren een drukke baan met de verantwoordelijkheden van een gezin. En alsof dat nog niet belasting genoeg is, verwachten we ook nog van onszelf dat we er een actief sociaal leven op na houden, drie keer per week sporten en diverse netwerkevents, schoolvoorstellingen en familiebijeenkomsten bijwonen.

Het is niet zo verwonderlijk dat zo veel mensen tegenwoordig kampen met stress en vermoeidheid. Om dit drukke leven goed vol te houden, en alle ballen in de lucht te houden, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Alleen in optimale gezondheid kun je optimaal presteren. Zo nu en dan kun je hier wel wat ondersteuning bij gebruiken. Voor die momenten biedt MetaRelax een oplossing.

Over MetaRelax

MetaRelax is een magnesiumsupplement dat ondersteuning biedt bij stress en vermoeidheid. Bovendien draagt het supplement bij aan een goede werking van de spieren. Dit middel kan gebruikt worden door alle volwassen en is ook geschikt voor zwangeren en ouderen. MetaRelax is verkrijgbaar is tablet en poedervorm. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2 tabletten of 1 zakje.

De ingrediëntenlijst

MetaRelax zou stress en vermoeidheid moeten verminderen en bij moeten dragen aan gezonde spieren, maar welke stoffen zorgen hier eigenlijk voor?

We nemen de ingrediëntenlijst van MetaRelax onder de loep.

Naast smaakstoffen, zoals citroenzuur en citrusaroma, en de zoetstof steviolglycosiden bevat MetaRelax diverse werkzame ingrediënten. Deze lichten we verder toe.

Magnesiumglycerofosfaat

MetaRelax bevat magnesiumglycerofosfaat: een magnesiumzout dat goed wordt verdragen door onze maag en darmen en een hoge biologische beschikbaarheid heeft.

Dit betekent dat deze vorm van magnesium goed door ons lichaam wordt opgenomen. En dat is belangrijk, want magnesium heeft veel voordelen voor onze gezondheid.

Magnesium heeft een spierondersteunende werking en het speelt een belangrijke rol bij het overdragen van zenuwprikkels. Hierdoor blijven onze spieren gezond en kunnen hartkloppingen worden verminderd. Bovendien kan magnesium gevoelens van vermoeidheid en lusteloosheid actief verminderen.

B-vitamines

MetaRelax bevat vitamine B6, vitamine B11 en vitamine B12. Deze B-vitamines ondersteunen de werking van het magnesium.

Daarnaast spelen de B-vitamines een belangrijk rol bij het goed functioneren van ons lichaam.

Vitamine B6 draagt bij aan een goed afweersysteem en onze hormoonhuishouding. Vitamine B11, ook wel bekend als foliumzuur, zorgt voor het goed functioneren van ons geheugen en onze concentratie, net als vitamine B12.

Verder is vitamine B12 essentieel voor een goede werking van onze spieren, hersenen en het zenuwstelsel.

Vitamine D

MetaRelax bevat ook vitamine D3. Deze vitamine is essentieel voor onze gezondheid omdat het ons lichaam helpt om calcium op te nemen uit ons voedsel.

Bovendien speelt het een belangrijk rol bij een goede werking van onze spieren en het immuunsysteem. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot klachten als vermoeidheid, angstigheid, lusteloosheid en spierpijn.

Ons lichaam kan zelf vitamine D aanmaak onder invloed van zonlicht, maar verreweg de meeste mensen in Nederland kampen helaas met een tekort aan vitamine D.

Werkt het echt?

De claims op de verpakkingen van MetaRelax spreken veel mensen aan. Er zijn erg veel mensen die kampen met vermoeidheid, lusteloosheid en stress en het zou ideaal zijn als één enkele pil of een sachet hier een oplossing voor biedt. Maar werkt MetaRelax echt?

Als we kijken naar de ingrediëntenlijst wordt de werking van het middel zeker onderschreven door diverse moderne wetenschappelijke onderzoeken.

Zoals al blijkt uit de specificaties van de ingrediënten dragen alle ingrediënten actief bij aan gezonde spieren, meer energie en een betere algehele gezondheid.

Mijn ervaringen met MetaRelax

De claims op de verpakking van MetaRelax zijn natuurlijk fantastisch. Wie wil er nu niet minder stress ervaren en minder vermoeid zijn? Mijn verwachtingen waren dan ook hooggespannen: Zal MetaRelax echt werken?

Dit middel is verkrijgbaar in poedervorm en in tabletvorm. Je kunt MetaRelax kopen in verpakkingen van 20 of 40 zakjes of in verpakkingen met 45, 90 of 180 tabletten.

Ik koos voor de tabletten van MetaRelax in plaats van het poeder omdat ik tabletten doorgaans prefereer. De tabletten zijn eenvoudig in te nemen en ik volgde de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 2 tabletten op.

Zoals met elk middel tegen vermoeidheid en stress ging ik uit van een aanloopperiode totdat het middel zou werken.

Vaak zal er een spiegel moeten worden bereikt om optimaal van het middel te kunnen profiteren. Bovendien is een tekort aan magnesium of vitamine D niet met slechts enkele tabletten verholpen.

Na het innemen van de tabletten gedurende enkele weken merkte ik echter nauwelijks verschil in klachten.

Voor mij persoonlijk heeft MetaRelax dus geen verlichting geboden tegen mijn klachten. Een ander middel genaamd Restilen werkte beter voor mij.

Zoek je naar het beste rustgevende middel?

Bekijk dan hier de Top 5 natuurlijke kalmeringsmiddelen >>

Wat zeggen anderen over MetaRelax?

Natuurlijk is slechts mijn beoordeling geen goede indicatie van de werkzaamheid van MetaRelax. Gelukkig delen talloze gebruikers hun persoonlijke ervaringen online.

De algemene consensus onder gebruikers is dat het middel goed helpt tegen gevoelens van stress en spanning. Veel mensen gebruiken het middel ook tegen ongewenste spierspanning.

MetaRelax brengt verlichting bij krampen, darmproblemen, rusteloze benen en meer soortgelijke klachten. Vanwege deze werking wordt MetaRelax ook veel gebruikt door patiënten met fibromyalgie.

Zorgt MetaRelax voor gewichtstoename?

Net als medicijnen kunnen sommige supplementen bepaalde bijwerkingen hebben. Doorgaans zijn deze niet ernstig van aard; vaak beperken ze zich tot een tijdelijke irritatie van de darmen of de maag.

De bijwerkingen worden vooral ervaren wanneer de dosering van bepaalde werkzame stoffen te hoog is.

Van MetaRelax zijn geen bijwerkingen bekend. Het middel wordt goed verdragen door de maag en de darmen dus gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over maagpijn, darmkrampen of diarree.

Een andere veel gestelde vraag is of MetaRelax zorgt voor gewichtstoename. Hier is echter niets over bekend. Er is, op basis van de ingrediënten, ook geen grond om aan te nemen dat het gebruik van MetaRelax leidt tot gewichtstoename.

MetaRelax tegen hartkloppingen

MetaRelax wordt aangeraden bij stress en vermoeidheid en voor een goede werking van de spieren. Maar MetaRelax kan ook uitkomst bieden bij hartkloppingen.

Bij hartkloppingen voel je het hart sneller dan gebruikelijk kloppen of onregelmatig kloppen. Dit kan gevoeld worden op de borst, maar ook in de keel. Hartkloppingen zijn erg vervelend, maar doorgaans niet zorgwekkend.

Veel mensen kampen met hartkloppingen en deze worden vaak veroorzaakt door stress, vet eten, alcohol of sporten.

Het is echter wel belangrijk om direct contact op te nemen met een arts wanneer de hartkloppingen niet overgaan bij rust of wanneer de hartkloppingen gepaard gaan met druk op de borst, benauwdheid, misselijkheid en zweten.

MetaRelax biedt op diverse manieren uitkomst wanneer je kampt met hartkloppingen. Enerzijds werkt het goed tegen stress en we weten dat spanning een belangrijk trigger voor hartkloppingen is.

Maar daarnaast werkt het magnesium in MetaRelax ook effectief bij het tegengaan van hartkloppingen. Deze klachten kunnen namelijk ontstaan door een tekort aan magnesium.

Door het innemen van MetaRelax werk je effectief aan het verminderen van hartkloppingen op diverse fronten.

Is MetaRelax de moeite waard?

Van alle middelen die op de markt zijn voor stress en vermoeidheid is MetaRelax het overwegen wel waard.

De werkzame stoffen magnesium, vitamine D3 en de B-vitamines zijn bewezen effectief in de behandeling van vermoeidheid en stress en dragen bij aan gezonde spieren en een algeheel gevoel van welbevinden.

Een nadeel van MetaRelax is wel de prijs van het product. In vergelijking tot soortgelijke producten en supplementen is MetaRelax erg prijzig.

Als je de tabletten of de sachets op reguliere basis gebruikt, kun je rekenen op flinke kosten. Als je echter baat hebt bij het middel is MetaRelax de extra kosten wel waard. Een goede gezondheid is tenslotte onbetaalbaar.

Last van stress en/of angst? Zoek je naar het beste rustgevende middel?

Bekijk dan hier de Top 5 natuurlijke kalmeringsmiddelen >>

4 Reacties

 1. Ik neem ook Metarelax. Ik vraag me af hoelang moet ik die innemen om de hartkloppingen te doen verminderen? is dat pas na 2 weken dat ik daar iets van zou kunnen merken?

 2. Slik het nu 3 weken… geen verbetering! Slaap nog steeds slecht. Wordt te vroeg wakker. Hartkloppingen gaan maar door.. nee mijn middel is het niet… op naar volgende advies dan maar of toch maar de huisarts vragen om chemische troep.

  1. Nee Hans geen chemische troep.

   Ik neem dat al meer dan 20 jaar en heb nu veel problemen omdat ik het te lang heb gebruikt .
   Krijg nu bijwerkingen niet leuk

 3. Ik heb mijn twijfels of het toevoegen van b6 en folaat wel oke zijn.Beide kunnen stapelen met alle gevolgen van dien. Ik bemerk duizeligheid na het innemen en ik raak steeds vermoeider, ik stopner dus mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling