Is SustaFix een nep middel? Ervaringen 2024

Laatst bijgewerkt: 
januari 1, 2024
sustafix
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Een heleboel mensen gaan dagelijks met pijn door het leven. Je ziet het misschien niet direct, maar talloze mensen, jong en oud en man en vrouw, kampen met klachten aan het spieren, gewrichten en kraakbeen.

Helaas is er vaak geen oplossing voor deze mensen: medicijnen voor artrose, chronische spierklachten en osteochondrose zijn er nauwelijks en mensen worden geacht de klachten onder controle te houden met fysiotherapie en pijnstilling.

Gelukkig zijn er diverse producten op de markt die wel stellen uitkomst te bieden bij deze klachten. Ze zouden ontstekingen, zwellingen en symptomen kunnen verminderen en zo dus ook de pijn kunnen doen afnemen. Maar in hoeverre kan een middel als SustaFix deze beloften waarmaken?

Over SustaFix

SustaFix is een crème gemaakt van natuurlijke werkzame bestanddelen die samen de gezondheid van gewrichten, spieren en het kraakbeen verbeteren.

De crème is geschikt voor dagelijks gebruik en kan direct worden aangebracht op de pijnlijke gebieden, zoals knieën, ellebogen, benen of de rug. Je gebruikt de crème eenmaal per dag en laat deze goed intrekken op de pijnlijke plekken.

De ingrediëntenlijst

Een crème die bij dagelijks gebruik alle problemen met spieren, gewrichten en kraakbeen kan oplossen. Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar is het niet te mooi om waar te zijn?

Welke ingrediënten in SustaFix zouden verantwoordelijk moeten zijn voor deze resultaten?

Propolis extract

Propolis is een natuurlijk bijenproduct. Het plakkerige materiaal wordt door bijen gebruikt om de korf te beschermen en bacteriën en schimmels tegen te gaan.

In diverse alternatieve geneestradities wordt propolis extract echter tegenwoordig gebruikt voor allerlei gezondheidsdoeleinden. Zo zou het de weerstand verbeteren, helpen bij hooikoorts en wordt het ingezet als natuurlijk antibacterieel middel.

In dit middel is het extract toegevoegd omdat het pijn en zwellingen kan verlichten en helpt bij het genezingsproces van weefsel.

Bijengif

Bijengif klinkt wellicht als een gek ingrediënt in een gezondheidsproduct, maar bijengif wordt tegenwoordig veel toegepast in allerlei cosmetische en gezondheidsproducten.

Bijengif heeft namelijk een bevorderlijk effect op spieren en gewrichten. Het beïnvloedt de zenuwen op een positieve manier en maakt spieren en gewrichten soepel. Bovendien gaat het spierspasmen tegen.

Er wordt zelfs in de reguliere medische wereld volop geëxperimenteerd met bijengif als therapie bij diverse aandoeningen.

Paardenkastanje-extract

Het extract van de paardenkastanje is in allerlei samenstellingen als supplement verkrijgbaar voor het bevorderen van de conditie van de bloedvaten. Het is aan SustaFix toegevoegd omdat het de anti-stollingsactiviteit stimuleert en ontstekingsremmend werkt.

Arnica Montana

Arnica Montana, ook wel bekend als valkruid, wordt door natuurgenezers al heel lang gebruikt bij de behandeling van pijnlijke en vermoeide spieren en beurse plekken. Daarnaast zou de plant ook ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Bijenwas

Bijenwas wordt in veel producten gebruikt vanwege de vettige eigenschappen. Het maakt de crème prettig in gebruik. Daarnaast heeft bijenwas ook veel goede verzorgende eigenschappen. Zo helpt het goed bij zwellingen.

Eucalyptus

Eucalyptus is bij veel mensen enkel bekend als een heerlijk geurende plant. De eucalyptusplant heeft echter ook veel geneeskrachtige eigenschappen. Eucalyptusolie is niet voor niets zo populair. Zo kan eucalyptusolie uitkomst bieden bij spier- en gewrichtspijnen.

Rozemarijn

Rozemarijn is meer dan alleen een keukenkruid. Rozemarijn is een sterke antioxidant en heeft een positieve invloed op de huid, de darmen en de maag. In deze crème heeft rozemarijn vooral een verdovende werking op de huid.

Harpagofytum wortelextract

Harpagofytum wortelextract is het extract van de duivelsklauw. Deze woestijnplant heeft diverse geneeskrachtige eigenschappen. Zo kan de plant helpen bij het stillen van koorts en het verlichten van pijn. Tegenwoordig wordt de plant veel gebruikt bij patiënten die kampen met artrose en andere reumatische aandoeningen.

Sesamolie

Sesamolie is meer dan alleen een olie om mee te koken. In de Taiwanese geneeskunde wordt deze olie gebruikt om ontstekingen te remmen. In deze crème is het gebruikt om gewrichtsontstekingen te verminderen.  

Werkt SustaFix echt?

De ingrediëntenlijst ziet er veelbelovend uit en ook de beloftes van SustaFix zijn zeer hoopvol. Maar werkt SustaFix echt tegen spier- en gewrichtsklachten?

De crème bevat enkele ingrediënten die klachten aan spieren, gewrichten en kraakbeen kunnen verminderen. Zo hebben het propolis extract, het bijengif en de Arnica Montana een bewezen verdovende en verzachtende werking bij applicatie op de huid.

De crème bevat echter ook veel ingrediënten die maar weinig toegevoegde waarde hebben of niet werkzaam zijn bij cutaan gebruik, zoals harpagofytum wortelextract en paardenkastanje-extract. En alhoewel de ingrediënten zwellingen kunnen verminderen en pijnklachten kunnen doen afnemen, hebben ze niet het vermogen om iemand te genezen van reumatische klachten of spierklachten, zoals op de website wel wordt beweerd.

Zoek je naar het beste middel tegen artrose en reuma? Dan is het verstandig om SustaFix te vermijden. Kies liever voor een beter product dat echt werkt!

Bekijk hier de Top 5 middelen tegen artrose van dit moment >>

Is SustaFix veilig in gebruik? Bijwerkingen en risico’s

Voordat je een nieuwe crème probeert op de huid is het uiteraard belangrijk om de veiligheid ervan te kunnen garanderen.

Je wilt je huid uiteraard niet zomaar blootstellen aan nieuwe en onbekende producten die mogelijk irritatie kunnen veroorzaken of de klachten kunnen verergeren.

En alhoewel SustaFix een product is dat gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, kunnen ook deze ingrediënten irriterend werken of mogelijk schadelijk zijn.

Eén van de meest voor de hand liggende reacties van de huid op het middel is een allergische reactie. Het middel bevat diverse ingrediënten waar iemand mogelijk allergisch voor kan zijn. Onder andere harpagofytum wortelextract, Arnica Montana, bijengif, paardenkastanje-extract en propolis extract zijn bekende allergenen die allergische reacties kunnen oproepen.

Omdat het middel op de huid wordt gebruikt, zijn de risico’s bij gebruik aanzienlijk minder dan producten die worden geconsumeerd, maar probeer het product eerst op een klein stukje uit voor je het uitvoerig gaat gebruiken.

Hoe betrouwbaar is SustaFix?

Uiteraard wil je als gebruiker van een product weten of het product en het bedrijf wel betrouwbaar zijn. SustaFix is een bedrijf dat in Europa valt onder Likasso Ltd. Dit bedrijf is een Duits e-commerce bedrijf dat verder niet gespecialiseerd is in gezondheidsproducten.

Bovendien heeft het bedrijf een erg slechte reputatie. Op klachtenwebsites regent het klachten over producten die niet zijn geleverd en op Google reviews wordt herhaaldelijk opgemerkt dat mensen producten ontvangen die ze niet hebben besteld.

De website van SustaFix is ook onverantwoord te noemen. Reumatische aandoeningen zijn serieuze kwalen die ook als zodanig behandeld moeten worden.

Op de website belooft SustaFix echter dat mensen volledig kunnen genezen van hun klachten met deze crème. Ze gaan zelfs zover dat ze chirurgische ingrepen, die soms echt nodig zijn, in diskrediet brengen voor een kleurrijke vergelijkingstabel.

Bovendien zijn de foto’s op de website van tevreden klanten niet betrouwbaar. Van enkele foto’s is al snel duidelijk dat het om betaalde sponsordeals gaat.

Wij raden om een kijkje te nemen naar ProFlexen. Dit is een voedingssupplement dat het beste helpt tegen reuma en artrose.

Bekijk hier onze review van ProFlexen >>

De ervaringen met SustaFix

Natuurlijk willen we graag weten hoe andere gebruikers SustaFix hebben ervaren. Op de website van SustaFix staat trots dat ruim 54.000 klanten hun product met 4.9 van de 5 sterren beoordelen.

Echter, zoals al eerder vermeldt, lijken deze reviews erg onbetrouwbaar te zijn. Bovendien zijn we op zoek naar objectieve reviews van het product. Gelukkig wordt SustaFix ook op andere online platformen verkocht.

Op Amazon krijgt het product ook overwegend positieve beoordelingen. Het product werkt al goed na enkele dagen en helpt bij het verlichten van pijnklachten.

Toch zijn er enkele mensen die zeggen dat het product bij hun niet heeft gewerkt. Dat kan echter uiteraard altijd gebeuren.

Waar is SustaFix te koop?

SustaFix is uiteraard aan te schaffen via de website van het product. Je betaalt hier € 39,- voor één tube SustaFix.

Je kunt ook kiezen voor een voordeelverpakking. Wanneer je 2 tubes crème aanschaft ontvang je er 2 gratis of wanneer je 3 tubes aanschaft krijg je er 3 gratis. Dit kan een flinke besparing opleveren aangezien SustaFix vrij prijzig is.

Naast de verkoop op de website is SustaFix ook verkrijgbaar via Amazon. Het product is echter niet verkrijgbaar bij de lokale drogisterij, zoals Etos of Kruidvat.

Is SustaFix een aanrader?

Soms tref je een product waar je, zelfs na uitvoerig onderzoek, geen duidelijk oordeel over kunt vellen. SustaFix valt zeker in deze categorie. Alhoewel de claims van volledige genezing van diverse kwalen zeer ongefundeerd zijn en zelfs gevaarlijk kunnen zijn, is niet te ontkennen dat het product een verlichting kan geven bij spier- en gewrichtsklachten.

De marketing van het bedrijf is verwerpelijk, maar het product zelf kan sommige mensen helpen bij hun klachten. SustaFix is echter wel vrij prijzig. Voor € 39,- per tube crème kan ik iedereen adviseren om eerst eens een goedkoper alternatief met gelijksoortige ingrediënten te proberen.

Zoek je naar het beste middel tegen artrose en reuma? Dan is het verstandig om SustaFix te vermijden. Kies liever voor een beter product.

Bekijk hier de Top 5 producten tegen artrose van dit moment >>

8 Reacties

  1. op lichters korting en weer korting voor troep dat er niet beter op toe gezien wordt ,naar wat voor troep er in die tubes zit!!!!!!!!!!

  2. Helpt totaal niet. Heb een artrose enkel. De crème helpt niet de zwelling te verminderen. Ook heb ik
    niet minder pijn . Dus weggegooid geld. !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling