Paardenmiddel om af te vallen? Levensgevaarlijk!

Laatst bijgewerkt: 
december 21, 2022
1 Reacties
Door 
Virgil Rinner
 - Personal Trainer

Heel veel mensen zijn op zoek naar de ultieme tip of het ultieme middel om snel, en het liefst met zo min mogelijk moeite, af te vallen.

Afvallen is nu eenmaal geen pretje: het kost vaak veel tijd, je mag aanzienlijk minder eten en drinken en je kunt er moe en lusteloos van worden.

Bovendien heeft niet iedereen tijd en zin om regelmatig te sporten en calorieën te tellen. Ook weten veel mensen vaak niet goed hoe ze verantwoord kunnen afvallen.

Afslankwebsites, dieetboeken en ondersteunende apps zijn niet voor niets zo populair. Daarom zijn afslankpillen en andere hulpmiddelen vaak een uitkomst.

Ze helpen het afslankproces een handje door de stofwisseling te versnellen, de eetlust te onderdrukken en de hoeveelheid energie te boosten.

Er is ruime keuze aan afslankmiddelen voor mannen en vrouwen. Eén middel dat wordt gezien als het geheim bij snel en effectief afvallen is een paardenmiddel.

Maar is het wel zo slim om een paardenmiddel te gebruiken voor gewichtsverlies?

Om welk middel gaat het?

Als je niet thuis bent in de paardenwereld, zegt het woord paardenmiddel je misschien niet zoveel. Het gaat om het middel Clenbuterol.

Dit paardenmedicijn wordt bij paarden gebruikt bij de behandeling van astma gerelateerde ziekten. Er zijn echter mensen die hebben ontdekt dat Clenbuterol ook opmerkelijke effecten heeft bij mensen.

Zo kan het middel het gewichtsverlies en de opbouw van spiermassa een flink handje helpen.

Wat is Clenbuterol?

Clenbuterol is de werkzame stof in producten als Spiropent, Monores en Broncoterol. De stof wordt bij de verzorging van paarden gebruikt als medicijn, voornamelijk bij astma, maar is voor mensen veel te heftig om voor deze toepassing te kunnen worden gebruikt.

Een paard is nu eenmaal veel groter en veel zwaarder dan een gemiddeld mens. Voor mensen wordt bij astmaproblemen geen Clenbuterol gebruikt, maar een heel ander arsenaal aan medicijnen.

Clenbuterol werkt bij mensen en dieren op het autonome zenuwstelsel. Hier worden alle automatische processen in het lichaam gereguleerd, zoals de hartslag, de zenuwwerking en de ademhaling.

Clenbuterol zorgt er onder andere voor dat het hart sneller gaat pompen, de bloedvaten worden verwijd en de ademhaling wordt versneld. De werking van het middel is hierdoor erg vergelijkbaar met dat van diverse dopingmiddelen.

Waarom Clenbuterol dan zo ontzettend populair is onder mensen die af willen vallen en bodybuilders? Het zorgt voor een snellere opbouw van spiermassa en zorgt ervoor dat vetmassa sneller wordt afgebroken. En dat aanzienlijk effectiever dan welk ander middel dan ook.

Is dit paardenmiddel geschikt voor mensen?

Vanwege deze positieve werking zou je verwachten dat het middel ook prima gebruikt kan worden door mensen. Niets is echter minder waar.

Clenbuterol is voor mensen veel te zwaar om te gebruiken. Artsen gebruiken veel minder hevige producten bij astma gerelateerde problemen bij mensen omdat Clenbuterol te heftig werkt en voor mensen niet veilig is. En het middel is absoluut niet bedoeld om te assisteren bij gewichtsverlies.

Het is een bijkomend effect, maar niet het daadwerkelijke doel van Clenbuterol. Mensen die het paardenmiddel wel gebruiken voor de aanmaak van spiermassa of afvallen zullen al snel de negatieve effecten van Clenbuterol ondervinden.

Wil je gebruik maken van afslankmiddelen om wat extra’s kilo’s te verliezen? Dan is het verstandig om Clenbuterol te vermijden. Kies liever voor een veilige fatburner.

Bekijk hier de Top 5 beste fatburners van dit moment >>

Bijwerkingen van Clenbuterol

Als het feit dat Clenbuterol een paardenmiddel is mensen niet afschrikt, misschien geeft de lange lijst aan mogelijke bijwerkingen dan aan dat het middel alles behalve gezond is voor menselijk gebruik.

  • chronische hoofdpijn
  • duizeligheid
  • misselijkheid
  • dehydratatie
  • angstklachten
  • paniekklachten
  • woedeaanvallen
  • tremoren
  • overmatig zweten

Wat zijn de gevaren van dit paardenmiddel?

Clenbuterol heeft, naast een lange lijst van vervelende bijwerkingen, ook op de langere termijn een zeer schadelijk effect op onze gezondheid.

Uit diverse onderzoeken is bijvoorbeeld gebleken dat langdurig gebruik van clenbuterol kan leiden tot een verdikking van de spierwand van het hart. Door deze verdikking neemt de ruimte in de hartkamer af en kan het hart minder effectief zijn werk doen.

Clenbuterol kan bij langdurig gebruik ook leiden tot verminderde vruchtbaarheid bij mannen. Uit onderzoek bij varkens bleek dat de teelballen onder schadelijke invloed komen te staan van het paardenmiddel.

Waarom dit niet onderzocht is bij mensen? Omdat een dergelijk onderzoek bij mensen onethisch zou zijn vanwege juist deze schadelijke effecten van het middel.

Trillende spieren is een andere veelgehoorde bijwerking van dit paardenmiddel. Onder gebruikers zijn de trillingen en tremoren na het gebruik van clenbuterol ook wel bekend als ‘the clen shakes’.

Gelukkig zijn deze trillingen niet blijvend: als je stopt met het middel zullen de trillingen ook stoppen. Maar vervelend en verstorend is het zeker wel.

Kun je Clenbuterol kopen in Nederland?

Ondanks dat Clenbuterol duidelijk niet voor menselijk gebruik bedoeld is, wordt het middel nog steeds verkocht om gewichtsverlies en de opbouw van spiermassa te boosten.

In Nederland is het middel via dubieuze afslankwebsites of bodybuildplatformen te koop onder diverse productnamen, waaronder AstraLean, Clen-Max, Clen 50 en Magnum Clen.

Alhoewel Clenbuterol op de dopinglijst staat kun je dit middel legaal kopen in Nederland. Je kunt het echter niet gebruiken als je meedoet aan competities.

Conclusie

Na alles wat we te weten zijn gekomen over het paardenmiddel Clenbuterol mag de conclusie duidelijk zijn: het is niet veilig in gebruik en zou niet moeten worden geadviseerd voor gewichtsverlies of spieropbouw.

Bekijk Saxenda op Treated >>

Zowel op de korte als de langere termijn heeft Clenbuterol vervelende bijwerkingen, waaronder tremoren, misselijkheid en chronische hoofdpijn, en er is maar weinig bekend over het effect van langdurig gebruik van dit middel.

Wel is bekend dat de dosering voor mensen doorgaans te hoog is, omdat het overduidelijk een paardenmiddel is, en dit kan flinke schade aan het lichaam toebrengen.

Wil je jouw gewichtsverlies een handje helpen met supplementen? Sla dan de Clenbuterol over en kies liever voor een afslanksupplement dat veilig is voor menselijke consumptie.

Wat is dan een beter alternatief?

Er zijn tal van afslankproducten op de markt met natuurlijke en veilige ingrediënten die de eetlust onderdrukken, het energieniveau opkrikken, de vetverbranding stimuleren en de stofwisseling een handje helpen zonder dat het zorgt voor nare bijwerkingen of permanente schade aan het kostbare lichaam.

Het zal misschien niet zo snel resultaat opleveren als dat een paardenmiddel doet, maar een goede gezondheid is het hoogste goed.

Vermijd het gebruik van Clenbuterol! Kies liever voor een natuurlijke fatburner.

Bekijk hier de Top 5 beste fatburners van dit moment >>

Afvallen zonder honger te lijden?
Onlangs is er een nieuw dieetplan verschenen van Ingrid de Ruiter genaamd Het Afslankprotocol. Hier legt ze uit hoe je op een effectieve manier gewicht kunt verliezen zonder honger te lijden. De recepten, weekmenu's en methodes in haar protocol zijn zo doeltreffend dat dure diëten en afslankcursussen verleden tijd zijn.

Wil jij de meest fitte en gezonde versie van jezelf worden? Doe dan de korte quiz (1 min) en bekijk hoeveel kg jij kunt verliezen met Het Afslankprotocol.

Klik hier en doe de quiz op Afslankprotocol.nl >>
* Vandaag 190 keer voltooid

1 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

maart 17, 2023
Ontgiften met Detoxyn? Lees mijn review

Heb je ooit last gehad van een opgeblazen gevoel, vermoeidheid of een slechte spijsvertering en vraag je je af hoe […]

februari 21, 2023
Nutra Digest Ervaringen 2023: Is het oplichting?

Er is een nieuwe afslankrage op de markt: Nutra Digest. Zoals zo veel andere afslankproducten belooft ook dit product mensen […]

februari 19, 2023
Alpilean afslankpillen: wonderpil of oplichting?

In Nederland kampt de helft van de volwassenen met overgewicht. Bijna 14 procent van de volwassenen heeft ernstig overgewicht, ook […]

Copyright © 2023 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden