5 Beste Afslankpillen en Afvalpillen van 2024

Laatst bijgewerkt: 
januari 1, 2024
5 Reacties
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Heel veel mensen zijn bijna dagelijks bezig met hun gewicht. Ze willen graag een paar kilo kwijt, maar worstelen met het gewichtsverlies, vinden het lastig om een dieet vol te houden of vrezen het jojo-effect.

Afvallen is nu eenmaal moeilijk en ook erg lastig vol te houden. Gelukkig zijn er tal van manieren om jouw gewichtsverlies een handje te helpen, bijvoorbeeld door het gebruik van een afslankpil.

Dat afslankpillen en afvalpillen populair zijn, blijkt wel uit het feit dat het aanbod van deze supplementen enorm is. Het kan daarom lastig zijn om in dit aanbod het beste product te vinden.

Wij helpen je daarbij een handje door de 5 beste afslankpillen en afvalpillen van 2023 op een rij te zetten.

Wat zijn afslankpillen?

Afslankpillen zijn er in allerlei vormen en maten, maar doorgaans werken ze op dezelfde manier: ze ondersteunen het lichaam bij het afslankproces.

Het zijn dus geen wonderlijke pillen waardoor de kilo’s er zonder enige moeite afvliegen.

De pillen zorgen er echter wel voor dat gewichtsverlies eenvoudiger wordt en het dieet makkelijker vol te houden is.

Dit doen deze pillen door op verschillende manieren bij te dragen aan dit proces.

Welke soorten afslankpillen zijn er?

Er zijn verschillende soorten afslankpillen op de markt. Elke pil draagt op zijn eigen manier bij aan gewichtsverlies. Het voornaamste verschil zit in de ingrediënten van het afslanksupplement. Deze ingrediënten kunnen één of meerdere van onderstaande functies hebben.

Vetblokkers: Afslankproducten bevatten vaak vetblokkers. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat vetten in ons dieet minder goed of helemaal niet worden opgenomen in het lichaam. De vetten wordt afgevoerd en op deze manier wordt de opbouw van vetweefsel actief tegengegaan.

Thermogenen: Naast het tegengaan van de vetopname zorgen bepaalde ingrediënten in afslankpillen er ook voor dat de vetverbranding een tandje harder gaat werken. Door de lichaamstemperatuur te verhogen, gebruikt het lichaam meer energie en wordt er dus meer vet verbrand. Hierdoor wordt afvallen ook een stuk eenvoudiger.

Eetlustremmers: Een groot probleem voor veel mensen tijdens een dieet is het continue hongergevoel. Veel afslankpillen helpen je bij dit obstakel tijdens het afvallen door de eetlust actief te onderdrukken. De ingrediënten die dit doen, zorgen voor een verminderd hongergevoel zodat het dieet dat je volgt makkelijker vol te houden is.

Stimulerende middelen: Stimulerende middelen in afslankpillen zorgen ervoor dat je meer energie ervaart en minder vermoeid bent. Het wordt daarom makkelijker en aantrekkelijker om het dieet vol te houden en meer te bewegen. En dit werkt ook weer gunstig voor het gewichtsverlies.

Laxeermiddelen en vochtafdrijvers: Sommige afslankmiddelen bevatten ingrediënten die laxerend werken. Ze stimuleren de stoelgang en werken vochtafdrijvend. Hierdoor kun je vrij snel enkele kilo’s verliezen, maar het boekt geen vooruitgang op de langere termijn.

Werken afslankpillen echt?

Veel mensen vragen zich af of je echt kunt afvallen met afslankpillen. Wij kunnen je hier een definitief antwoord op geven.

Afslankpillen kunnen wel degelijk helpen met het afvallen. Je kunt het zien als een extra hulpmiddel voor een steuntje in de rug.

Zo kun je bijvoorbeeld het dieet op diverse fronten een stuk effectiever en aangenamer maken.

Echter moet je niet verwachten dat deze middelen wonderen gaan verrichten. Je zult echt zelf de leiding moeten nemen door een dieet te volgen en/of meer te bewegen.

Hier onder zijn een aantal veelvoorkomende ingrediënten in afslankpillen waar de effectiviteit van is bewezen.

 • Synefrine (1)
 • Capsaïcine (2) (3) (4)
 • 6-Paradol (5)
 • Forskolin (6) (7)
 • Groene thee extract (8) (9) (10)
 • Guarana zaadextract (11)
 • Cafeïne (12) (13)
 • Piperine (14)

Klik op de link naast het ingrediënt om naar de desbetreffende wetenschappelijke studies te gaan.

Top 5 beste afvalpillen die echt werken

Er zijn veel afslankmiddelen op de markt die gouden bergen beloven. Maar welk product werkt echt?

Om het kaf van het koren te kunnen scheiden, geven wij een overzicht van de 5 afvalpillen die wat ons betreft absolute aanraders zijn.

1. All Day Burn

All Day Burn is een welbekend afslanksupplement in Nederland. Het supplement helpt bij het stimuleren van de vetverbranding, het verbeteren van de stofwisseling, het hongergevoel te onderdrukken en het verhogen van het energieniveau.

All Day Burn

Bekijk prijs op:

Hiervoor zijn onder andere de ingrediënten 6-Paradol, Capsaïcine, Synefrine, BioPiperine, groene thee extract, guarana zaadextract en cafeïne verantwoordelijk.

Dit product differentieert zich met andere producten door de sterke gepatenteerde samenstelling.

All Day Burn ondersteunt het gewichtsverlies op diverse fronten en is het sterkste afslankmiddel die op dit moment verkrijgbaar is.

Je kunt hier mijn uitgebreide ervaring met All Day Burn lezen.

Het supplement is verkrijgbaar in verpakkingen met 60 capsules. De aanbevolen dagelijkse dosering is 2 capsules. Je kunt het supplement via de officiële website van All Day Burn aanschaffen.

Gebruik wordt wel afgeraden voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met hartproblemen.

Samengevat:

 • Effectiviteit: 10/10
 • Sterkste afslankmiddel verkrijgbaar
 • Bevat de meeste actieve ingrediënten
 • Wetenschappelijk bewezen effectief

Bekijk hier de prijzen van All Day Burn >>


2. Keto Actives

Een ander populair afslankmiddel op de markt is Keto Actives. Dit supplement speelt in op de populariteit van het keto-dieet van de laatste jaren. Keto Actives helpt mensen om in ketose te komen. Zo wordt gewichtsverlies makkelijker.

keto actives

Bekijk prijs op:

Om dit te bereiken, bevat het supplement onder andere clarinol, cafeïne, zwarte peperextract en ForsLean. Deze ingrediënten werken samen aan het reduceren van het vetpercentage, het stillen van het hongergevoel, een boost van energie en het ondersteunen van de spijsvertering.

Keto Actives is verkrijgbaar in verpakkingen met 60 capsules. Dagelijks kun je 2 capsules slikken om het gewenste effect te bereiken.

Je kunt Keto Actives aanschaffen via de officiële website van Keto Actives en via Bol.com.

Het gebruik wordt wel afgeraden voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met hart- en vaatproblemen.

Samengevat:

 • Effectiviteit: 8/10
 • Optimaal tijdens een koolhydraatarm dieet

Bekijk hier de prijzen van Keto Actives >>


3. Fat Burn Active

Fat Burn Active is één van die supplementen met een naam die flinke beloften maakt. Maar dit supplement maakt de verwachtingen ook waar.

Fat Burn Active

Bekijk prijs op:

Fat Burn Active ondersteunt bij gewichtsverlies door de vetverbranding te stimuleren, de stofwisseling een handje te helpen en het energieniveau op peil te houden.

De ingrediënten die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn Indisch brandnetelextract, bitter sinaasappelextract, groene thee extract, Garcinia Cambogia en cafeïne.

Eén verpakking van Fat Burn Active bevat 60 capsules en het advies is om dagelijks 2 tot 4 capsules in te nemen.

Je kunt de supplementen kopen via de officiële website en via Bol.com.

Ook dit supplement wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met hartproblemen.

Samengevat:

 • Effectiviteit: 7/10
 • Een goede afslankpil voor sporters

Bekijk hier de prijzen van Fat Burn Active >>


4. 24Hr Fatburn

24Hr Fatburn is een supplement van Body & Fit. Het supplement is erop gericht om de vetverbranding de hele dag door te stimuleren.

24hr fatburn

Bekijk prijs op:

Ingrediënten als cafeïne, L-carnitine, groene thee-extract, groene koffie-extract, capsicum-extract en choline dragen hieraan bij.

De formule werkt met 2 capsules per dag: 1 in de ochtend en 1 in de avond. Eén verpakking bevat 60 capsules voor een kuur van 30 dagen.

Vanwege de hoge dosering cafeïne in dit product niet geschikt voor mensen met hart- en vaatproblemen of een gevoeligheid voor cafeïne.

Ook vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven kunnen beter geen 24Hr Fatburn gebruiken.

24Hr Fatburn is verkrijgbaar via de website van Body & Fit, maar ook via Bol.com en Etos.

Samengevat:

 • Effectiviteit: 5/10
 • Werkt 24 uur lang

Bekijk hier de prijzen van 24Hr Fatburn >>


5. Ripped!

Ripped! is een afslankmiddel dat energie levert, vermoeidheid tegengaat en de vetverbranding stimuleert.

ripped

Bekijk prijs op:

Het is, net als 24Hr Fatburn, een product van Body & Fit en erg populair. Om dit effect te bereiken, bevat het supplement diverse werkzame ingrediënten, waaronder L-carnitine, groene thee extract, cafeïne en capsicum extract.

Eén verpakking van Ripped! bevat 60 capsules en dagelijks hoef je slechts 1 capsule te nemen.

Je kunt het supplement aanschaffen via de Body & Fit website en Bol.com, maar dit product is ook verkrijgbaar bij de Kruidvat.

Net als de andere producten wordt gebruik van Ripped! afgeraden voor vrouwen die borstvoeding geven, vrouwen die zwanger zijn of mensen die kampen met hart- en vaatproblemen.

Samengevat:

 • Effectiviteit: 5/10
 • Goede prijskwaliteit verhouding

Bekijk hier de prijzen van Ripped >>


Zijn afslankpillen gevaarlijk?

Natuurlijk wil je weten of afslankpillen wel veilig in gebruik zijn. In het verleden zijn er diverse producten op de (illegale) markt gebracht die voor allerlei vervelende bijwerkingen zorgden en zelfs gevaarlijk waren voor de gezondheid.

Door deze producten hebben afslankpillen een slechte reputatie opgebouwd. De middelen die wij in dit artikel bespreken, zijn echter helemaal veilig in gebruik.

De ingrediënten zijn veilig bevonden en dragen actief bij aan gewichtsverlies. Wel is het belangrijk om altijd alert te blijven bij het gebruik van afslankpillen.

Overschrijd de dagelijkse dosering niet en lees altijd de ingrediëntenlijst goed door. Oplettendheid is vooral geboden bij onderstaande stoffen.

Garcinia Cambogia

Garcinia Cambogia is een populair werkzaam ingrediënt in veel afslanksupplementen. Het wordt vaak gezien als een wondermiddel voor afvallen, maar het is zeker niet zonder risico.

Het ingrediënt kan vervelende bijwerkingen als hoofdpijn, misselijkheid, maagklachten en darmklachten veroorzaken.

Daarnaast is uit diverse onderzoeken gebleken dat Garcinia Cambogia een schadelijk effect kan hebben op de lever.

Houd dus de dosering bij gebruik goed in de gaten en gebruik afslankpillen met Garcinia Cambogia zeker niet te lang.

L-Carnitine

L-Carnitine wordt veel gebruikt als zelfstandig supplement en in afslankmiddelen. De stof is echter enigszins controversieel.

Zo is er uit onderzoeken gebleken dat L-Carnitine mogelijk het risico op slagaderverkalking verhoogt.

Dit effect is vooral bij langdurig gebruik, dus pas op bij langdurig gebruik van afslankpillen met L-Carnitine.

Cafeïne

Cafeïne wordt door talloze mensen op dagelijkse basis geconsumeerd. Het is te vinden in koffie en verhoogt het energieniveau.

Toch is cafeïne niet geheel onschadelijk. Vooral bij de inname van veel cafeïne wordt het risico op gezondheidsklachten verhoogd. En dit is bij enkele afslankproducten een probleem.

Er worden diverse oppeppende ingrediënten met cafeïne gecombineerd waardoor één supplement een vrij hoge dosis cafeïne bevat.

Het effect kan een opgejaagd en onrustig gevoel zijn en het zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Cafeïne in afslankproducten is onder diverse namen te herkennen, waaronder cafeïne, koffie-extract, thee-extract en guarana-extract.

Zijn er bijwerkingen?

Zoals elk ander supplement of medicijn kunnen afslankpillen ook voor bijwerkingen zorgen. De werkzame stoffen in de supplementen kunnen ook een ongewenst bijeffect hebben of een allergische reactie kan optreden.

Wanneer je allergisch bent voor één of meerdere van de ingrediënten in de afvalpil, zul je dit doorgaans merken door klachten als:

 • hoofdpijn
 • maagpijn
 • darmkrampen
 • diarree
 • huidirritatie
 • vermoeidheid.

Bovenstaande bijwerkingen krijg je als je allergisch bent voor een van de ingrediënten. Allergie voor deze ingrediënten komt in het algemeen zelden voor. Het advies is dan om zo snel mogelijk te stoppen met het product als je deze allergische reacties krijgt.

Enkele populaire ingrediënten in afslankproducten kunnen ook voor bijwerkingen zorgen.

Zo is van cafeïne bekend dat sommige mensen er niet goed tegen kunnen. Ze kunnen door cafeïne, zelfs in lage doseringen, nervositeit, gejaagdheid en hartkloppingen ervaren. Veel afslankproducten bevatten cafeïne, dus enige voorzichtigheid is dan wel geboden.

Ook stoffen als Garcinia Cambogia en L-Carnitine kunnen voor ongewenste effecten zorgen. Bekende bijwerkingen van deze stoffen zijn maagklachten, darmklachten, hoofdpijn en misselijkheid.

Wat is de beste afslankpil volgens de consumentenbond?

De Consumentenbond schrijft in hun magazine en op hun website regelmatig over allerlei producten en de betrouwbaarheid en de effectiviteit ervan. Ook afslankproducten komen regelmatig aan bod.

Echter test de consumentenbond geen afslankpillen. Dus als je op zoek bent naar "de beste afslankpillen consumentenbond", moet ik je jammer genoeg teleurstellen, die bestaat niet.

Daarnaast waarschuwt de Consumentenbond over het gebruik van afslankpillen met schadelijke stoffen, zoals sibutramine en yohimbine.

De consumentenbond benadrukt ook dat afval pillen geen wondermiddelen zijn die de kilo’s er vanaf doen vliegen. Ze kunnen wel ondersteuning bieden tijdens het afvallen.

Verder waarschuwt de Consumentenbond voor afslankmiddelen uit het buitenland en van louche websites.

Hier kunnen producten worden verkocht die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Neem dit advies dan ook zeker ter harte.

Hoe snel zie je resultaat?

Een afslankpil is geen wondermiddel. Het kan ondersteuning bieden tijdens het afvallen en een dieet makkelijker maken, maar het zal de kilo’s niet als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Het zal ook even duren voor je het eerste resultaat van de afslankpillen zult merken. Omdat de ingrediënten vooral ondersteunend werken, zul je de resultaten vaak pas na enkele dagen of weken echt gaan zien.

Hoe snel je het effect bemerkt is echter afhankelijk van jouw lichaamsbouw, startgewicht en de moeite die je er zelf in steekt.

Het advies is daarom om de afslankpillen sowieso enkele maanden te gebruiken. Dan zul je optimaal profiteren van het effect.

Conclusie

Als je een afslankpil wilt gebruiken om jouw gewichtsverlies te ondersteunen, dan kun je met de informatie in dit artikel gericht op zoek gaan naar een supplement dat past bij jouw wensen.

De 5 beste afslankpillen die we hebben besproken zullen je allemaal kunnen ondersteunen bij de vetverbranding, het boosten van de stofwisseling, het aanleveren van energie en het remmen van het hongergevoel dat zo vaak een valkuil is tijdens een dieet.

Volg wel altijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op en lees de gebruiksaanwijzing en de ingrediëntenlijst goed om de kans op vervelende bijwerkingen zoveel mogelijk te verkleinen.

Als je verantwoord omgaat met afvalpillen kun je jouw gewichtsverlies er uitstekend mee ondersteunen!

Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je een paar veelgestelde vragen over afslankpillen en afval pillen.

Zijn afslankpillen wel gezond?

De meeste afslankpillen die zich houden aan de wet en regelgeving voor supplementen zijn gezond.

Maar let op, afslankpillen zijn niet altijd gezond! Neem bijvoorbeeld de Iomax afslankpillen, deze zijn heel schadelijk voor de gezondheid en bovendien illegaal.

Kijk altijd naar de ingrediëntenlijst voordat je een aankoop maakt!

Voor wie zijn afslankpillen niet geschikt?

De meeste afslankpillen bevatten hoge hoeveelheden aan caffeine en andere stimulerende stoffen. Hierdoor zijn afslankpillen niet geschikt voor zwangere of zogende moeders en ook niet voor kinderen.

Verder zijn afslankpillen niet geschikt voor mensen met hart- en vaatziekten. Caffeine kan namelijk fataal zijn voor deze mensen.

Verlies ik gegarandeerd gewicht als ik afslankpillen slik?

Nee! Je moet afslankpillen zien als slechts hulpmiddelen tijdens het afvallen. Als je niks aan je levensstijl veranderd zul je ook geen verandering zien in je gewicht. Koop geen afslankpillen als je onder de veronderstelling bent dat het wonderpillen zijn.

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling