Oliebollen opwarmen en bewaren? Zo blijven ze lekker

Laatst bijgewerkt: 
februari 25, 2023
oliebollen opwarmen
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Oliebollen opwarmen wil je vaak als de oliebollen al een paar dagen oud zijn of als ze misschien uit de vriezer komen. Je kunt oliebollen op verschillende manieren opwarmen, denk hierbij aan de oven of in de magnetron. Hieronder zal ik je precies uitleggen hoe je het beste oliebollen kan opwarmen.

Opwarmen in de oven

Oliebollen opwarmen in de oven is super makkelijk. Verwarm de oven voor op 160 graden en zodra de oven warm is leg je de oliebollen op de bakplaat of los op het rooster. Warm nu de oliebollen op in ongeveer 5 minuten. Haal ze dan uit de oven en serveer ze lekker met poedersuiker.

Komen de oliebollen uit de diepvries laat ze dan eerst minimaal 2 uur ontdooien voor je ze in de oven legt.

Opwarmen in de magnetron

Oliebollen opwarmen in de magnetron is zo gebeurd. Leg de oliebollen op een bord en zet in de magnetron. Verwarm de oliebollen nu 20 seconden op een vermogen van 850 watt. Vaak worden de oliebollen wel wat slapper in de magnetron als je ze te lang erin doet, hou dus goed de tijd in de gaten.

Zijn de oliebollen bevroren laat deze dan eerst minimaal 2 uur ontdooien voordat je ze in de magnetron doet, NIET laten ontdooien in de magnetron.

Kun je oliebollen bewaren?

Als je teveel oliebollen over hebt wil je ze graag bewaren. Gelukkig kun je oliebollen gewoon bewaren. Doe dit dan wel in een luchtdichte bak of een zak die je luchtdicht kan afsluiten. Zo blijven de oliebollen 2-3 dagen goed, als je ze langer wilt bewaren moet je de oliebollen invriezen.

Kun je oliebollen invriezen?

Ja, je kunt oliebollen invriezen. Dit is het beste manier om oliebollen voor een langere tijd te bewaren.

Oliebollen invriezen wil je graag doen als je heel veel oliebollen gebakken hebt en er nog veel over zijn of als je later in het jaar ook nog wil genieten van deze heerlijke lekkernij. Er zijn maar weinig mensen die later in het jaar nog oliebollen bakken, maar invriezen van oliebollen word wel gedaan.

Het is makkelijk en als je ze daarna op de juiste manier weer laat ontdooien en eventueel opwarmen dan geniet je later in het jaar ook nog van heerlijke oliebollen.

Hoe kan je oliebollen invriezen?

Als je oliebollen in gaat vriezen verpak ze dan goed zodat ze niet uitdrogen. Zorg dat je afgekoelde koude oliebollen neemt en verpak ze in een luchtdichte afgesloten plastic zak. Zo drogen de oliebollen niet uit en blijven ze zeker 2 maanden goed in de diepvries.

Zelf denk ik dat ze nog wel langer te bewaren zijn maar tot 2-3 maanden zijn ze zeker nog lekker.

Oliebollen ontdooien

Je kunt ingevroren oliebollen ontdooien door ze minimaal 2 uur op kamertemperatuur te laten liggen. Laat ze gewoon in de zak ontdooien waarin je ze hebt ingevroren of leg ze op een bord, dek af met plasticfolie en laat ze zo minimaal 2 uur op kamer temperatuur staan. Daarna kun je de oliebollen opwarmen als je dit wil.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 5, 2022
Welke soorten sushi zijn er?

Wij kennen maar een aantal varianten van sushi. Je hebt vast wel eens sushi gezien in een restaurant, misschien wel […]

mei 29, 2022
Wat is Monchou? Zo kun je het vervangen

Monchou is een heerlijk verse roomkaas, een ingrediënt dat in veel verschillende recepten wordt gebruikt. Het is een productnaam van […]

mei 18, 2022
Oliebollen Tips + Recepten en Veelgestelde Vragen

Het bakken van oliebollen is niet altijd een eitje. Je kunt tijdens het bakken van deze lekkernijen veel problemen tegen […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling