Keukengerei:
- 3x beslagkom
- Weegschaal
- Mixer
- Spatel
- Taartvorm (24 cm)
- Bakpapier
Je zou eventueel ook verkruimelde koekjes kunnen gebruiken. Het recept bevat één pakje Monchou maar het is ook mogelijk om twee pakjes te nemen, zodat de monchoutaart nog romiger smaakt. De taart kan in 8 tot 10 stukken worden gesneden.
Taartbodem
- Verwarm de roomboter totdat deze gesmolten is.
- Vermaal de biscuit en voeg deze samen met de gesmolten boter.
- Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette taartvorm. Of gebruik eventueel bakpapier.
- Laat de taartbodem enkele minuten in de koelkast rusten.
Monchoutaart
Nu je de bodem hebt gemaakt, kun je eindelijk aan de vulling beginnen en de monchoutaart gaan afwerken. Deze lekkernij is nu bijna klaar, maar de monchoutaart moet nog wel enkele uren afkoelen.
- Klop de slagroom totdat deze stijf is. Je kunt eventueel ook slagroomversteviger gebruiken.
- Meng de Monchou met de basterdsuiker. Daarna kun je het mengsel toevoegen aan de stijfgeklopte slagroom.
- Als de bodem hard genoeg is, kun je de vulling over de bodem verspreiden.
- Garneer de taart met de aardbeien vlaaivulling.
- Zet de monchoutaart met aardbeien a in de koelkast en laat deze een paar uur opstijven.
Tip: Je kunt ook jam in plaats van vlaaivulling gebruiken. Zo heb je keuze uit meerdere smaken zoals sinaasappel, bessen, frambozen enzovoorts. Dit geeft de monchoutaart een heel andere smaak.
Bron: Mijnreceptenboek
0 Reacties