Dr. Ming Tea Ervaringen en Review: Werkt het echt?

Laatst bijgewerkt: 
maart 13, 2022
3 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Als je al tijden op zoek bent naar een goed middel om eenvoudig en snel af te vallen, ben je vast wel bekend met afslankthee.

Diverse aanbieders van deze theesoorten prijzen hun product aan met mooie beloften. Met slechts enkele kopjes thee per dag vliegen de kilo’s eraf.

Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar hoe realistisch zijn deze beweringen? Ik heb één van de meest populaire afslanktheeën van dit moment, Dr. Ming Tea, eens onder de loep genomen.

Over Dr. Ming Tea

Op het gebied van gewichtsverlies zijn er talloze schappen gevuld met supplementen, poeders en theesoorten. Eén van de bestsellers in deze schappen is zonder twijfel Dr. Ming Tea. Deze afslankthee is in diverse winkels en via televisieshoppingkanalen te koop. De thee belooft gewichtsverlies zonder calorieën te hoeven tellen, pillen te hoeven slikken of moeite te hoeven doen. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn.

Dr. Ming Tea is geen nieuw product. Het bedrijf is al sinds 2007 actief en biedt zijn producten wereldwijd aan. Het bedrijf is gevestigd in Amerika en is gespecialiseerd in deze afslankthee. Op de officiële website van het bedrijf verkopen ze deze thee, maar ook diverse andere middelen om af te slanken.

De ingrediëntenlijst en werking

Dr. Ming Tea is een formule bestaande uit diverse ingrediënten die allen zouden moeten bijdragen aan eenvoudiger gewichtsverlies. Ik zal enkele ingrediënten van Dr. Ming Tea toelichten. 

Citrus Sinensis is afkomstig van de schil van de zoete sinaasappel. Dit extract wordt veel toegepast in afslankmiddelen omdat het rijk is aan bioflavonoïden, ook wel bekend als vitamine P. Bioflavonoïden houden de bloedvaten gezond en het extract werkt bevorderend voor het metabolisme en het verbranden van vet.

Groene thee is erg populair in diverse supplementen en afslanktheeën. Het heeft antimicrobiële eigenschappen, maar het zou ook de opname van vetten uit voeding verminderen. Hierdoor wordt afvallen eenvoudiger.

Senna is een plant waarvan voornamelijk de bladeren worden gebruikt in afslankproducten. Van senna thee wordt gezegd dat het afvallen vereenvoudigd omdat het een vocht afdrijvende werking heeft en een laxerende werking heeft.

Pepermunt staat bekend dat het een kalmerende werking heeft op ons spijsverteringsstelsel. Het helpt bovendien bij de spijsvertering zelf. Dr. Ming Tea bevat ook pepermunt. Dit ingrediënt is ook erg geliefd in afslanktheeën om de smaak aangenamer te maken.

Zoethoutwortel is een ander ingrediënt in Dr. Ming Tea. Dit is niet alleen een lekkernij om op te sabbelen, maar het werkt ook actief mee aan gewichtsverlies. Het helpt bij de hormoonhuishouding, geeft langer een vol gevoel en het draagt actief bij aan gewichtsverlies.

Uva ursi, ook wel bekend als berendruif, is een struik waarvan de gedroogde bladeren worden gebruikt ter bevordering van onze gezondheid. Het wordt in supplementen vooral gebruikt omdat het helpt de blaas gezond te houden en bijdraagt aan een goede niergezondheid. Het is verwerkt in deze afslankthee omdat het bijdraagt aan het detoxen van het lichaam.

De veiligheid van Dr. Ming Tea

Het is bij afslankproducten altijd belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van het product. Veel afslankproducten maken gebruik van laxerende, stimulerend en vocht afdrijvende ingrediënten. Deze zijn in principe veilig, maar enige voorzichtigheid is wel geboden, vooral voor risicogroepen.

De afslankthee van Dr. Ming Tea is veilig in gebruik. De ingrediënten zijn vrij algemene ingrediënten die veel voorkomen in afslankproducten en deze hebben geen aanwijsbare risico’s bij gebruik, mits je de thee volgens de aanwijzingen op de verpakking consumeert. Wel wordt de thee afgeraden als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er zijn ondertussen ook veel copycats actief die afslankthee verkopen met een bijna identieke naam. Het is belangrijk om hier extra alert op te zijn. Veel van deze alternatieve afslanktheeën bevatten ingrediënten die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

Werkt het echt?

Dan de hamvraag: werkt Dr. Ming Tea echt?

Alhoewel sommige ingrediënten in de afslankthee wel degelijk in verband worden gebracht met gewichtsverlies, lijkt het effect van de thee te verwaarlozen te zijn. De toevoeging van zowel pepermunt als Uva ursi heeft weinig toegevoegde waarde voor de werking van de afslankthee.

Van groene thee is wel bekend dat het veel positieve effecten heeft op de gezondheid, maar ook de werkzaamheid voor afvallen wordt in twijfel getrokken. De overige ingrediënten worden wel in verband gebracht met gewichtsverlies, maar de vraag is in hoeverre ze hieraan bijdragen in deze vorm.

Op de website van Dr. Ming Tea wordt, in kleine letters, ook benadrukt dat de afslankthee vooral werkzaam is in combinatie met een gezonde leefstijl.

Ze adviseren gebruikers om dagelijks een gezond dieet te volgen, de calorie inname te beperken en te sporten.

Bovendien adviseren ze om dagelijks 8 glazen water te drinken. En laten deze adviezen nu net de sleutel zijn tot een gezondere leefstijl en blijvend gewichtsverlies. Daar hoeft dan geen afslankthee meer aan te pas te komen.

Wil je gebruik maken van afslankmiddelen om wat extra’s kilo’s te verliezen? Dan is het verstandig om Dr. Ming Tea te vermijden. Kies liever voor een fatburner van een betrouwbaar merk met volwaardige ingrediënten.

Bekijk hier de Top 5 beste fatburners van 2022 >>

Ervaringen met Dr. Ming Tea

Ondanks de vage claims van Dr. Ming Tea is de afslankthee erg populair in Nederland en in het buitenland. De thee heeft veel gebruikers en om de effectiviteit van de thee echt te kunnen beoordelen, is het belangrijk om de ervaringen van deze gebruikers mee te nemen in het oordeel. Hoe is de Dr. Ming Tea bevallen?

Dr. Ming Tea wordt geleverd in pakjes met 60 zakjes thee. Het advies is om twee keer per dag een kop afslankthee te drinken. Het is hierbij erg belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Sommige ingrediënten in de afslankthee, zoals zoethoutwortel en senna, kunnen een negatief effect hebben wanneer deze te veel worden gebruikt.

Omdat Dr. Ming Tea zo populair is en al zo lang wordt gebruikt, zijn er veel klantervaringen online te vinden. Deze ervaringen van gebruikers variëren van zeer positief tot zeer negatief. Er zijn gebruikers die beweren dat de afslankthee zonde van het geld is. Ze hebben er geen effecten van ondervonden en zijn er niet tevreden over. Andere gebruikers geven aan wel degelijk te zijn afgevallen terwijl ze de thee gebruikten. De vraag is echter of dit ook het direct resultaat was van de Dr. Ming Tea. Er wordt namelijk wel vaak opgemerkt dat ze ook extra letten op tussendoortjes.

Het is duidelijk dat Dr. Ming Tea een sterke placebowerking heeft. Mensen die willen afvallen en de thee gebruiken, zijn al erg gericht op gewichtsverlies. Ze zullen daarom vaak niet alleen de afslankthee drinken, maar ook andere stappen zetten richting een gezondere leefstijl. Hierdoor is eventueel gewichtsverlies moeilijk toe te schrijven aan het gebruik van de thee.

Heb jij ervaringen met Dr. Ming Tea? Laat je ervaring in de reacties achter.

Dr. Ming Tea te koop bij de Kruidvat?

De Kruidvat verkoopt meerdere soorten afslankthee. Alhoewel ze een groot assortiment van deze afslanktheeën in de schappen hebben staan, staat Dr. Ming Tea er niet naast.

Een logische reden hiervoor is dat Kruidvat liever niks te maken wilt hebben met Dr. Ming Tea. Het hoge prijskaartje en de misleidende beloftes maakt Dr. Ming Tea niet een geschikte artikel voor het assortiment van Kruidvat.

Je zult dus via andere verkoopkanalen Dr. Ming Tea moeten aanschaffen zoals hier op Bol.com.

Is Dr. Ming Tea een aanrader?

Op de vraag ‘is Dr. Ming Tea een aanrader?’ kan ik een duidelijk antwoord geven: nee.

De afslankthee is er één van velen en is bovendien één van de meest prijzige in het schap. Alhoewel het merk veel beloftes maakt, is het effect maar minimaal.

Veel gebruikers ervaren geen positieve effecten of alleen effect in combinatie met een leefstijlverandering. Ik adviseer daarom dus ook om het geld te spenderen aan een ander supplement of een écht lekkere thee. Want goed water blijven drinken is altijd belangrijk!

Wil je gebruik maken van afslankmiddelen om wat extra’s kilo’s te verliezen? Dan is het verstandig om Dr. Ming Tea te vermijden. Kies liever voor een fatburner van een betrouwbaar merk met volwaardige ingrediënten.

Bekijk hier de Top 5 beste fatburners van 2022 >>

3 Reacties

  1. Ik lees dat je er niet van af valt Angela dank je wel voor deze informatie want ik wil het net gaan bestellen daar begin ik dus niet aan het zal goed zijn als dit soort producten van de tv verwijderen dan kunnen we het ook niet meer kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling