Nutra Digest Ervaringen 2024: Is het oplichting?

Laatst bijgewerkt: 
januari 1, 2024
10 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Er is een nieuwe afslankrage op de markt: Nutra Digest. Zoals zo veel andere afslankproducten belooft ook dit product mensen te helpen met gewichtsverlies. Maar het is meer dan dat. Er wordt namelijk ook slim ingespeeld op de behoefte van mensen om zich te ontdoen van opgebouwde gifstoffen in hun lichaam.

Deze gifstoffen in het lichaam zouden namelijk verantwoordelijk zijn voor de moeizame spijsvertering en de gewichtsproblemen. Dr. Perez, de bedenker van Nutra Digest, stelt zelfs dat het is alsof ‘al je spijsverteringsproblemen worden weggezogen’.

Nu zijn wij natuurlijk wel heel benieuwd naar dit baanbrekende middel. In dit artikel bespreken we Nutra Digest, de claims die het product maakt en de ervaringen van gebruikers. Doet Nutra Digest wat het belooft, of is het oplichting?

Over Nutra Digest

Nutra Digest is een natuurlijk voedingssupplement dat belooft een oplossing te zijn voor spijsverteringsproblemen en dat helpt bij het afvallen. De bedenker van het product, Dr. Perez, stelt dat veel spijsverteringsproblemen en gewichtsproblemen voortkomen uit een darmvergiftigingssyndroom, ook wel bekend onder de naam lekkende darm of leaky gut.

Dit middel ondersteunt de darmwerking en heeft een herstellende werking zodat de algehele gezondheid verbetert en gewichtsverlies volgt.

Eén verpakking van Nutra Digest bevat 90 capsules. Het advies is om dagelijks 3 capsules in te nemen met een glas water bij de grootste maaltijd van de dag. Zo heb je met één verpakking van Nutra Digest genoeg voor een maand.

Het bedrijf achter Nutra Digest

Nutra Digest is een product van Nutravya. Dit bedrijf is gevestigd in Frankrijk en heeft diverse gezondheidsproducten op de markt gebracht, waaronder Nutra Transi+, Nutra Cardio en Nutra Slim. Het bedrijf zou, in samenwerking met diverse artsen en specialisten, gedreven zijn om natuurlijke producten op de markt te brengen om klanten te helpen bij hun gezondheid. Nutra Digest is op zijn beurt weer een bedrijf van 2M Media. Dit bedrijf is gevestigd in Corbas in Frankrijk.

Is Nutra Digest betrouwbaar?

De basisveronderstelling van Nutra Digest, namelijk dat het darmvergiftigingssyndroom ten grondslag ligt aan veel spijsverteringsproblemen en gewichtsproblemen, is direct al een doorn in het oog. Door de medische wereld is dit syndroom niet erkend en al zeker niet in verband gebracht met gewichtsproblemen. Het product Nutra Digest is dus in de markt gezet op basis van claims die niet wetenschappelijk onderbouwd kunnen worden.

Bovendien doet de manier waarop Nutra Digest wordt verkocht niet heel betrouwbaar aan. De meeste mensen maken kennis met dit product via een advertorial of een reclamefilmpje op Facebook of YouTube. Er is geen officiële website voor het product te vinden en als je het product wilt aanschaffen verloopt dat via dezelfde website die deze zogenaamde ‘objectieve’ advertorial heeft gepubliceerd, namelijk mijndarmgezondheid.com. Dat wekt uiteraard de nodige argwaan.

Dr. Raphael Perez

Dr. Raphael Perez zou volgens de advertorial die Nutra Digest zo groots onder de aandacht brengt een beroemde arts en voedingsdeskundige zijn. Bovendien heeft hij talloze teksten en boeken geschreven over dit onderwerp. Er wordt weinig concrete informatie gegeven over deze arts, maar in de video van Nutra Digest wordt gerefereerd aan zijn columns in de Huffington Post. Men zou hem daarvan kunnen kennen.

In 2016 en 2017 heet Dr. Raphael Perez-Escamilla inderdaad drie artikelen gepubliceerd op dit platform. Hij staat hier geregistreerd als professor in de epidemiologie en publieke gezondheidszorg. Hij is bovendien werkzaam aan Yale. Het verhaal wordt echter pas echt spannend als je Dr. Raphael Perez-Escamilla opzoekt online. De man die bekend staat als deze arts lijkt namelijk niets op Dr. Raphael Perez die Nutra Digest aanprijst. Deze persoon gebruikt de goede naam en de functie van Dr. Raphael Perez om het publiek te misleiden.

Misleidende video’s

Zoals we al eerder hebben opgemerkt maken veel mensen kennis met Nutra Digest via een video die circuleert online. Deze video somt kort op wat we eerder al hebben ontdekt over Nutra Digest: dat het een middel is dat uitkomst biedt bij spijsverteringsproblemen en gewichtsproblemen. Dr. Perez profileert zichzelf in de video als betrouwbaar arts gespecialiseerd in deze materie.

Hij benadrukt dat het niet de schuld is van mensen zelf dat ze kampen met deze issues: het komt door het darmvergiftigingssyndroom. Hij beweert meer te weten dan zijn ‘collega’s’ in de medische wereld. Hiermee verspreidt de producent van dit supplement niet alleen valse informatie, maar wakkeren ze ook wantrouwen jegens de medische wereld aan.

Misleidende video

Ingrediëntenlijst

De beloften van Nutra Digest zijn groot. Natuurlijk zijn we geïnteresseerd in welke ingrediënten in Nutra Digest deze werking hebben. Wat staat er op de ingrediëntenlijst van dit supplement? Het supplement bevat 16 verschillende ingrediënten, maar we lichten de meest opvallende ingrediënten eruit.

L-Glutamine

L-Glutamine is een aminozuur dat een belangrijke rol speelt bij de stofwisseling en het immuunsysteem. Het helpt bij de opbouw en regeneratie van de darmwand.

Berberine

Berberine is een bio-actieve stof die als supplement wordt gebruikt op de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en

Zoethoutextract

Zouthoutextract bevat Glycyrrhiza: een stof die bijdraagt aan een goede werking van de slijmvliezen, de spijsvertering en de bloeddruk.

Zwarte peperextract

Zwarte peperextract wordt in veel supplementen gebruikt omdat het de opname van veel voedingsstoffen bevordert en dus ook helpt met de opname van supplementen. Bovendien heeft piperine in zwarte peper een ontstekingsremmend effect.

Kruidnagelextract

Kruidnagelextract kan uitkomt bieden bij spijsverteringsproblemen. Het kalmeert de maag en helpt bij diarree, winderig en een opgeblazen gevoel.

Zink

Zink is een belangrijk mineraal dat we nodig hebben voor het goed functioneren van ons afweersysteem en hormoonsysteem.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat helpt bij de vorming van onze botten en tanden, maar dat ook een belangrijke rol speelt bij een goede werking van spieren.

Werkt het echt?

Alhoewel het supplement Nutra Digest veel verschillende ingrediënten bevat, zijn veel van deze ingrediënten niet direct gerelateerd aan het verbeteren van de darmgezondheid. Bovendien bevat het supplement van veel ingrediënten een veel te lage dosis om überhaupt werkzaam te zijn. Ter illustratie: de meest supplementen met berberine houden een dosering van 100 tot 500 mg aan. Nutra Digest bevat per capsule 3 mg berberine. Dagelijks krijg je dus 9 mg binnen. En L-Glutamine, een ingrediënt dat daadwerkelijk iets doet voor de gezondheid van de darmen, wordt doorgaans voorgeschreven in hoeveelheden van 4 tot 5 gram per dag. In dit supplement bevat één capsule 216 mg. Dat is 648 mg per dag.

Er zijn betere en goedkopere supplementen dan Nutra Digest te koop. Detoxyn is hier eentje van.

Bekijk de tijdelijke kortingspagina van Detoxyn hier >>

Is Nutra Digest veilig?

Nutra Digest is een natuurlijk voedingssupplement. Dit betekent dat het doorgaans geen opvallende bijwerkingen heeft. Bovendien is de dosering van de ingrediënten te laag om voor bijwerkingen te zorgen. Dat het supplement natuurlijk is, betekent echter niet dat het helemaal zonder risico’s is.

Als je een overgevoeligheid hebt voor één van de 16 ingrediënten van Nutra Digest kun je last ervaren na het innemen van de capsules. Veelgehoorde overgevoeligheidsklachten zijn hoofdpijn, jeuk, buikpijn, misselijkheid, maagpijn, diarree en vermoeidheid. Staak het gebruik bij één of meerdere van deze klachten.

Wat zijn de ervaringen met Nutra Digest?

Omdat Nutra Digest alleen via louche websites en video’s wordt aanbevolen is het moeilijk om ervaringsverhalen van gebruikers te vinden. Op de website van Nutravya heeft het product volop positieve reviews, maar de vraag is uiteraard hoe betrouwbaar deze klantervaringen zijn.

Uiteindelijk zijn op Trustpilot enkele reviews te vinden over Dr. Perez en diverse afslankproducten waar hij zijn naam aan heeft verbonden. Deze reviews zijn vernietigend en spreken schande van de oplichtingspraktijken van deze zogenaamde dokter en de producten die hij aanprijst en die niet werken.

Waar te koop: de Kruidvat?

Nutra Digest is alleen aan te schaffen via mijndarmgezondheid.com en de officiële website van Nutravya. Hier is het product te koop per stuk of per pakket. De capsules worden vervolgens verstuurd naar diverse locaties wereldwijd.

Kosten Nutra Digest

Eén verpakking van Nutra Digest, welke 90 capsules bevat, kost via de website € 49,95. Je kunt ook besparen op jouw aankoop door direct een pakket met meerdere potten aan te schaffen. Een pakket met drie potten kost € 134,70 en een pakket met zes potten kost € 199,80. Bij aanschaf van een voordeelpakket betaal je geen verzendkosten.

Conclusie

Als je kampt met spijsverteringsproblemen die het dagelijks leven flink verstoren en die vervelende klachten geven, klamp je dan niet vast aan de loze beloften van de fictieve Dr. Perez. Het syndroom dat hij de schuld geeft van deze medische klachten is niet wetenschappelijk onderbouwd en zijn oplossingen zijn dus niets dan een (heel dure) druppel op de gloeiende plaat.

De arts achter Nutra Digest is niet bestaand, het product wordt aan de man gebracht via dubieuze reclames, de doseringen van de natuurlijke ingrediënten zijn haast lachwekkend laag en van een officiële website is geen sprake. Dat zijn genoeg alarmbellen om Nutra Digest niet te vertrouwen en dit product te vermijden bij spijsverteringsproblemen of de wens om af te slanken.

Kamp jij met vervelende maag- en darmklachten? Bezoek dan liever een arts om jouw problemen te bespreken en om te zoeken naar oplossingen die wél werken. Wil je graag een supplement gebruiken om jouw gewichtsverlies te ondersteunen? Dan zijn er tal van andere natuurlijke supplementen die betrouwbaar, beter betaalbaar en bovendien beter werkzaam zijn. Ons advies? Sla Nutra Digest liever over.

Een verpakking Detoxyn, met betere ingrediënten en een ondersteunende werking bij het afslanken, is te koop vanaf € 24,95.

Bekijk de tijdelijke kortingspagina van Detoxyn hier >>

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

10 Reacties

 1. Bedankt voor deze professionele uitleg.
  Dit heeft mij geholpen om in een paar seconden een juiste beslissing te nemen.
  Ga zo door aub!

 2. Ik vond hem gladjes en de belofte te mooi om waar te zijn. En dat alles in 1 capsule?
  De vertaling klopte ook niet altijd mbt de namen en woonplaats van voorbeeld personen.
  Ik kreeg al snel argwaan…. Gelukkig deze info gevonden, bedankt!-
  Groetjes Jori

 3. Ik vermoedde bij het begin van het zien van dit filmpje (wat mij werd doorgestuurd) al een dat dit kwakzalverij is. Na vijf minuten kijken weet je nog niks, behalve dat je loze beloften herhaaldelijk worden ingeprent. Je kunt het filmpje ook niet doorspoelen en je kunt niet zien hoe lang het duurt. Dus blijkbaar heef de producent hier iets te verbergen. Ook heb blauwe vinkje bij de foto slaat helemaal nergens op. Zo'n vinkje kan iedereen die ook maar het kleinste beetje handig is op een foto monteren.

 4. Dank voor deze info… vooral t portret vd echte arts! (Alvorens dit product aan te schaffen ben ik eerst op zoek gegaan naar meer info hierover.)

 5. Dank, wat ontzettend goed dat jullie dit uitzoeken en publiceren! Echt heel fijn. Het is toch onvoorstelbaar dat je op deze manier wordt misleid.

 6. Ik heb het bestelt.Spijtig genoeg. Had eerst naar de uitleg van jullie moeten kijken. U...was te mooi om waar te zijn. Het zijn dieven. Heb nu nog meer buikpijn. Afzetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling