Yoghurt en artrose: Klachten verminderen met yoghurt

Laatst bijgewerkt: 
mei 16, 2022
yoghurt en artrose
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Naar schatting lijden zo’n 1,4 miljoen mensen in Nederland aan artrose. Ze kampen dagelijks met veel pijn aan hun gewrichten en ervaren stijfheid, ontstekingen en ongemakken.

Tot op heden is er nog geen medicijn tegen artrose. Dit betekent dat mensen met artrose zijn aangewezen op fysiotherapie, pijnstilling en eventueel zelfs operaties om met hun klachten te kampen.

Toch lijkt er hulp vanuit onverwachte hoek te komen: yoghurt zou de klachten van artrose namelijk aanzienlijk kunnen verminderen. Als dit waar is, is dat fantastisch nieuws voor artrosepatiënten.

Wat is artrose?

Om te begrijpen wat yoghurt nu eigenlijk met artrose te maken heeft, is het belangrijk om artrose eens onder de loep te nemen.

Artrose is een reumatische aandoening waarbij het kraakbeen in gewrichten wordt aangetast. Het kraakbeen wordt geleidelijk aan dunner waardoor pijn en andere vervelende klachten ontstaan.

De kans op ontstekingen in de gewrichten neemt toe, ’s ochtends is er sprake van stijfheid en bij beweging wordt de pijn erger.

Op de langere termijn kan artrose ook slijtage veroorzaken. De botten kunnen van stand veranderen en gewrichten kunnen verstijven.

Waarom yoghurt?

Nu zul jij je waarschijnlijk afvragen wat yoghurt überhaupt te maken kan hebben met artrose. Toch is het idee dat yoghurt verlichting kan bieden bij artrose niet zo heel ver gezocht.

Yoghurt is namelijk een voedingsmiddel dat boordevol goede voedingsstoffen zit. En een gezonde leefstijl met veel vitamines en mineralen kan bijdragen aan een betere weerstand, meer flexibiliteit en minder ontstekingen.

De probiotica in yoghurt is goed voor de maag en de darmen en vermindert het risico op ontstekingen. Bovendien bevat yoghurt veel eiwitten, calcium, vitamine D, zink, magnesium en selenium.

Kan yoghurt verlichting bieden bij artrose?

Lange tijd heerste er het idee in de medische wereld dat artrose een voedselallergie zou kunnen zijn. Er gold dan ook lange tijd een advies dat eiwitten zouden moeten worden vermeden door artrosepatiënten.

Tot op de dag van vandaag is dit een hardnekkig aanhoudende fabel die overal op internet de rondte doet. In dit artikel willen we allereerst dit idee ontkrachten: weinig eiwitten eten is ongezond en doet bovendien niets tegen de artrose.

Het tegenovergestelde is juist waar: uit recente onderzoeken is juist gebleken dat de probiotica in yoghurt de pijn en de ontstekingen bij artrose juist kan verminderen.

Zoek je naar een middel tegen artrose en reuma?

Bekijk hier de Top 5 middelen tegen artrose van dit moment >>

Welke yoghurt is het beste tegen artrose?

Het is goed om te weten dat yoghurt verlichting kan bieden van artrose klachten, maar is elke yoghurt hiervoor geschikt? Het antwoord is: nee.

De schappen in supermarkten staan vol met verschillende soorten yoghurt in allerlei smaakjes, kleurtjes, merken en met diverse vetgehaltes. Niet al deze yoghurtsoorten zijn even effectief bij de behandeling van artrose.

Uit onderzoeken blijkt keer op keer dat volvette Griekse yoghurt de beste verlichting biedt bij artrose. De probiotica gevonden in Griekse yoghurt kan ontstekingen verminderen en zo de pijnklachten en ontstekingen van artrose remmen.

Deze probiotica zijn vooral aanwezig in gefermenteerde zuivel, oftewel yoghurtproducten. Hoe meer melkzuurbacteriën er in een zuivelproduct zitten, hoe gunstiger het is.

Dat yoghurt uitkomst biedt bij ontstekingen is niet alleen goed nieuws voor artrose patiënten. Ontstekingsreacties in het lichaam krijgen namelijk de laatste jaren enorm voor aandacht.

Het vermoeden is dat ze ten grondslag liggen aan heel veel verschillende ziekten en aandoeningen. Zo zou het ook de hoofdoorzaak zijn van psoriasis, eczeem en zelfs ziekten als diabetes en depressie.

Andere voedingsmiddelen tegen ontstekingen

Dat voeding soelaas kan bieden bij diverse lichamelijke klachten is niets nieuws. Tegenwoordig zijn we gewend dokters te raadplegen bij pijnklachten en medicijnen te slikken om ziektes te behandelen.

Hiervoor werd echter al eeuwen gebruik gemaakt van de natuur en van voeding om ziektes te behandelen. Er zijn veel voedingsmiddelen die ontstekingen kunnen tegengaan en ziektes kunnen verlichten of kunnen genezen.

Gember

Gember is wellicht wel het meest bekende voedingsmiddel dat ontstekingsremmend werkt. Het is een heuse superfood geworden in de laatste jaren en mensen gebruiken het volop in gerechten, smoothies en shots. De actieve stoffen gingerol en paradol in gember werken ontstekingsremmend, maar gember werkt ook nog eens uitstekend bij misselijkheid en heeft antivirale eigenschappen.

Kurkuma

Net als gember wordt kurkuma ook al eeuwenlang gebruikt vanwege de geneeskrachtige werking. In de Ayurvedische geneestraditie is kurkuma ontzettend belangrijk. De stof curcumine remt ontstekingen, maar het verbetert ook de weerstand en de spijsvertering.

Bessen

Rode bessen, blauwe bessen, zwarte bessen, gojibessen: bessensoorten zijn er volop en zijn onmisbaar is ons dagelijks dieet. Ze werken ontstekingsremmend en zitten boordevol goede vitamines. Daarnaast zijn bessen verrukkelijk als topping op je portie yoghurt.

Knoflook

Eigenlijk zou iedereen standaard een paar teentjes knoflook moeten toevoegen aan de avondmaaltijd. Knoflook heeft namelijk ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Het is goed voor het hart en de bloedvaten, het helpt bij verkoudheid, boost de weerstand en het werkt ook nog eens ontstekingsremmend.

Het beste supplement tegen artrose

Mocht je niet willen wachten op de ontstekingsremmende werking van yoghurt of een ander middel willen proberen om de pijn en de klachten van artrose te verminderen?

Dan kun je ook zeker gebruik maken van supplementen bij artrose. Het beste supplement om de klachten van artrose te verminderen is zonder twijfel ProFlexen.

proflexen

Bekijk prijs op:

ProFlexen is een supplement dat diverse werkzame ingrediënten combineert om zo optimaal te werken tegen de klachten van artrose. De UC-II, dat collageen type-2 bevat, en de glucosamine in het supplement zorgen voor de opbouw en het herstel van kraakbeen. Dat is essentieel bij artrose omdat het kraakbeen continu wordt aangetast en verdund.

Chondroïtine, glucosamine en Boswellia-extract dragen bij aan de versoepeling van gewrichten. Zo worden de pijnklachten verminderen en de flexibiliteit verbeterd.

ProFlexen is helemaal veilig in gebruik en kan door zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden worden gebruikt. Eén verpakking van het supplement bevat 60 capsules.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2 capsules. Deze kunnen een half uur voor de maaltijd worden ingenomen met een glas water. Voor het beste effect wordt aangeraden om ProFlexen zo’n 1 tot 3 maanden lang te gebruiken.

Conclusie

Al jaren is men op zoek naar een geneesmiddel voor artrose. Talloze mensen kampen dagelijks met veel pijn en ongemak vanwege deze ziekte en vooralsnog leek er geen definitieve oplossing te zijn.

Toch lijkt de genezing dichterbij te zijn dan men dacht. Een simpel voedingsmiddel als yoghurt kan de klachten en pijn van artrose doen verminderen door de probiotische werking. En er zijn meer voedingsmiddelen die actief bijdragen aan het verminderen van ontstekingsreacties, zoals gember, kurkuma, knoflook en bessen.

Door het eetpatroon aan te passen, kun je de klachten van artrose dus al aanzienlijk verminderen. Mocht je op zoek zijn naar nog meer effect en verlichting van klachten? Dan kan een supplement als ProFlexen ook een oplossing bieden.

Dit supplement stoelt op dezelfde principes als de voedingsmiddelen die werken tegen artrose: pijnverlichting en geneeskracht is gewoon in de natuur te vinden.

Lees hier onze review van ProFlexen >>

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

november 29, 2022
5 Praktische Tips om je testosteron te verhogen

Testosteron associëren we in onze samenleving vaak met mannelijkheid. Het wordt gezien als hét hormoon verantwoordelijk voor ruzies, koppigheid, zelfvertrouwen […]

november 29, 2022
Testosteron Verhogen Vrouw: 5 tips die echt werken!

Als je denkt aan testosteron denk je waarschijnlijk direct aan een man. Testosteron wordt in onze samenleving geassocieerd met mannelijkheid, […]

november 22, 2022
Dormidina kopen Nederland? Opgelet 2024

Wist dat je maar liefst één op de vijf Nederlanders regelmatig last heeft van slaapproblemen? Ze vinden het moeilijk om […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling