Wat heeft Badr Hari op zijn rug?

Laatst bijgewerkt: 
oktober 9, 2022
badr hari vlek rug
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Kickboksen, hoe interessant kan dat zijn? Het verschilt per persoon, waar je interesses in liggen en of je een favoriete kickbokser hebt die je oh zo goed vindt. Maar kijk je ook wel eens naar hun lichaam, hoe groot, lang en breed ze zijn? Juist, soms vallen je dingen op en soms niet. Net zoals, de grote zwarte vlek op een van de wel bekende bokser, Badr Hari’s rug.  Het is bijna niet te missen: op de rug van Badr Hari zit een tamelijk grote en bizarre donkere vlek. Nu begint het interessant te worden: wat is die vlek nou?

Wat is het?

Nooit eerder zo’n vlek gezien? Je bent zeker niet de enige! Deze vlek van Badr Hari is een in medische terminologie genoemde Naevus van Becker. Een donkere verkleuring van de huid (soort moedervlek) over een oppervlakte van enkele centimeters tot soms wel meer dan 15 centimeter. De Naevus van Becker, komt vooral meer bij jonge mannen voor, wel 6x vaker dan bij vrouwen.

Een Becker’s Naevus is redelijk zeldzaam, het komt voor bij ongeveer 1 op 200 mannen. De vlek verschijnt meestal pas in de puberteit, maar kan soms bij de geboorte ook al zichtbaar zijn. Becker is de arts die het in 1949 voor het eerst beschreef. Het is nog niet bekend hoe dit kan ontstaan, men vermoed dat mannelijke hormonen ermee te maken hebben en er zou ook een verband kunnen zijn met verbranding van het betreffende lichaamsdeel in de vroege jeugd. Vaak worden ze voor het eerst opgemerkt in de zomer, na flinke zonblootstelling of zonverbranding. Een Naevus van Becker komt soms in de familie voor. Daarbij is er soms opvallende haargroei en is de huid vaak verdikt. Wat ook wel eens te zien is op Badr Hari’s rug.

Symptomen

Becker-moedervlekken bevinden zich meestal aan één kant van het lichaam, meestal op de borst of rug, schouders of de bovenkant van de bovenarmen. Het verschijnt soms op andere plaatsen, zoals het gezicht of de billen.

Meestal bestaat een Becker naevus uit een (grote) vlek. De donkere verkleuring kan lichtbruin tot donkerbruin zijn, met een dikkere huid in het midden. Becker's Nevus kan hobbelig en ruw aanvoelen. Het uiterlijk van haar verschijnt meestal pas nadat er een donkere verkleuring is opgetreden. Naarmate de jaren verstrijken, wordt het haar dikker en dikker. Soms is de haargroei bijna onzichtbaar. Becker's Nevus kan vervagen, maar het haar blijft meestal. De moedervlek van Becker gaat niet vanzelf weg.

Over het algemeen zullen patiënten er geen last van hebben, behalve het uiterlijk. Sommige vlekken jeuken, het verschilt per persoon. Af en toe gaan Naevus Becker gepaard met gevoeligheidsstoornissen. Meestal is een deel van het lichaam niet goed ontwikkeld, zoals een slechte ontwikkeling van de borst of armen. Dit komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen (5:2), maar is zeer zeldzaam.

Goedaardig

Gelukkig zijn er geen kwade gevolgen voor het hebben van zo’n Naevus van Becker vlek en wordt het gelukkig niet kanker. Ook is er geen speciale behandeling vereist. Wanneer het uiterlijk van Becker's naevus erg storend is, is laserbehandeling soms mogelijk. Bruine verkleuringen kunnen worden behandeld met een pigmentlaser en overmatige haargroei kan worden behandeld met een ontharingslaser. De resultaten van deze behandelingen zijn wisselend. Het is zeker geen ziekte, dus daar hoeven wij als fans geen zorgen over te maken!

Wat kan je zelf ertegen doen?

Bescherm de Becker Naevus tegen de zon, dan blijft de bruine verkleuring meestal lichter. Je kunt zelf proberen de moedervlek van Becker te verbergen met make-up. Je kan de haren ook kort knippen of laten verwijderen.

Uniek

Ook kickbokser Badr Hari heeft zijn eigen ‘litteken’ die op zijn lichaam blijft. Bij de een gaat het na een paar jaartjes beetje vervagen en bij de ander niet. Badr Hari schaamt zich er zeker niet voor en dat is zeker terecht! Iedereen is uniek, ondanks het uiterlijk. We zouden ons zeker nooit voor moeten schamen. Maak je er niet te druk om, het is goedaardig en heeft geen grote gevolgen. Dus geen zorgen en geniet maar goed van een avondje kickboksen met Badr Hari op tv!

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

november 29, 2022
5 Praktische Tips om je testosteron te verhogen

Testosteron associëren we in onze samenleving vaak met mannelijkheid. Het wordt gezien als hét hormoon verantwoordelijk voor ruzies, koppigheid, zelfvertrouwen […]

november 29, 2022
Testosteron Verhogen Vrouw: 5 tips die echt werken!

Als je denkt aan testosteron denk je waarschijnlijk direct aan een man. Testosteron wordt in onze samenleving geassocieerd met mannelijkheid, […]

november 22, 2022
Dormidina kopen Nederland? Opgelet 2024

Wist dat je maar liefst één op de vijf Nederlanders regelmatig last heeft van slaapproblemen? Ze vinden het moeilijk om […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling