Tot welke leeftijd groeit je penis?

Laatst bijgewerkt: 
januari 23, 2023
banaantje
Door 
Peter van de Berg
 - Seksuoloog

Je penis groeit in lengte en dikte tijdens de puberteit. Aan het einde van de puberteit zal je penis uitgegroeid zijn. Bij sommige mannen zal de penis zelfs verder blijven groeien tot hun 25e.

Veel mannen vinden dat hun penis niet groot genoeg is. Echter hebben de meeste mannen een gemiddelde penis.

Er zijn een tal studies die bewijzen dat de meeste mensen erg tevreden zijn met de penis grootte van hun partner.

In dit artikel gaan we het hebben over de penis groei tijdens puberteit, of het mogelijk is je penis te vergroten, de gemiddelde lengte van een penis en veelvoorkomende mythes.

Penis groei tijdens puberteit

Voor de meeste jongens begint de puberteit tussen de leeftijden 9 en 14. Jongens kunnen tot 5 jaar in de puberteit zitten, dit hangt af van de leeftijd waarop het begint.

Tijdens de puberteit, zal de penis in lengte groeien en in dikte. Het tempo waarin de groei plaatsvindt, verschilt van persoon tot persoon.

De penis groeit bij de meeste jongens tot hun 18e, dit is het moment waar de puberteit stopt.

Andere veranderingen die van invloed zijn op de penis  tijdens de puberteit zijn:

  • er ontstaat schaamhaar rond de penis
  • ervaring van natte dromen
  • frequentere erecties en zaadlozingen
  • de testikels groeien
  • de testikels worden dunner en roder

Hoe word je penis groter?

Er zijn veel producten op de markt verkrijgbaar die beweren je penis te kunnen vergroten. Het zijn meestal pillen, apparaten en crèmes, van schimmige bedrijven. Er is echter voor de meeste producten geen wetenschappelijk bewijs dat ze je penis kunnen vergroten. Het internet bevat ook veel beweringen dat rek- en strekoefeningen zoals Jelqing soortgelijke effecten kunnen hebben.

Je kunt het beste leren om van je lichaam te houden. Weet dat de grootte van je penis niet omschrijft wie je bent. Krijg meer zelfvertrouwen door bijvoorbeeld meer te gaan sporten. Hierdoor verlies je de vet rond de schaambeen waardoor je penis er groter uit gaat zien.

Kan een penis pomp je penis vergroten?

Een penis pomp kan sommige mannen met een erectiestoornis helpen een erectie te krijgen, maar deze penis pompen vergroten de lengte of dikte van de penis niet.

Kan je penis groter worden met een operatie?

Er bestaan meerdere soorten operaties die je penis kunnen vergroten. Echter zullen deze ingrepen alleen je penis vergroten wanneer die slap is en niet wanneer het stijf is. Ook kunnen deze procedures je impotentie geven, dit betekent dat je geen erecties meer kunt krijgen.

Kunnen pillen je penis vergroten?

Je vraagt je misschien af of pillen kunnen helpen om je penis te laten groeien. Er zijn een heleboel bedrijven die zulke pillen verkopen en claimen dat het werkt. Echter is er geen wetenschappelijk bewijs dat deze pillen je penis kan vergroten.

Er zijn wel supplementen beschikbaar die je testosteron verhogen en de doorbloeding van de penis verbeteren waardoor de penis dikker en langer wordt.

Bekijk de top 5 beste supplementen hiervoor >>

Werkt Jelqing of een penis massage?

Op internet kan je op verschillende forums veel vinden over jelqing. De gebruikers van deze forums beweren dat je penis kan groeien doormiddel van een speciale penis massage. Echter is hier geen wetenschappelijk bewijs voor en er is kans dat je je penis kan beschadigen. Dus doe het op eigen risico.

Wat is de gemiddelde lengte van een penis?

Een onderzoek uit 2014 waar 15.521 mensen over de hele wereld aan meededen, toont aan dat de gemiddelde lengte van een penis in stijve toestand 13,12 cm is en 9,16 cm wanneer hij slap is.

Dit onderzoek toont ook aan dat de gemiddelde omtrek van een penis in stijve toestand 11,66 cm is en 9,31 cm wanneer de penis slap is.

De meeste mannen die denken dat ze een kleine penis hebben overschatten de gemiddelde grootte van een penis. De meerderheid van deze mannen hebben geen kleine penis maar gewoon een gemiddelde penis.

Veelvoorkomende mythes over de grootte van de penis

Er zijn veel mythes rondom de grootte van de penis. Deze mythes kunnen de zelfvertrouwen tasten en veel stress veroorzaken. Wees daarom goed geïnformeerd over deze misconcepties.

De grootte van een penis is belangrijk

Een onderzoek uit 2006 toonde aan dat 45% van de mannen niet blij waren met de grootte van hun penis. Terwijl deze mannen druk maakte om de grootte van hun penis waren 85% van de vrouwen tevreden met de penis van hun partner. Slechts 14% wilde dat hun partner een grotere penis had.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat de grootte van de penis een rol speelt in seksuele bevrediging. Seksuele bevrediging is afhankelijk van factoren zoals technieken, communicatie en emotionele verbinding met een partner.

Een grotere penis is beter in staat om een vrouw te laten klaarkomen

Dit is ook een mythe. Hoewel de grootte van de penis kan bijdragen aan seksuele bevrediging, is het niet de enige factor. Er zijn veel andere manieren waarop een vrouw kan worden bevredigd, zoals orale seks, gebruik van speeltjes, of andere technieken.

Een kleine penis betekent dat een man minder mannelijk is

Dit is een onwaar stereotype. De grootte van de penis heeft geen invloed op mannelijkheid of viriliteit. Mannelijkheid wordt vaak geassocieerd met kwaliteiten zoals zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid en kracht, die niets te maken hebben met de grootte van de penis.

Het is belangrijk om te weten dat de meeste van deze mythes niet waar zijn en dat de grootte van de penis niet zo belangrijk is voor seksuele bevrediging of een gezonde relatie. Seksuele vaardigheden, communicatie en vertrouwen zijn veel belangrijker aspecten van een gezonde seksuele relatie.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

november 30, 2022
Viagra voor vrouwen: Werkt het echt? Pas op!

Over de seksualiteit van vrouwen bestaan veel misvattingen. Eén van de meest hardnekkige misvattingen is ongetwijfeld dat vrouwen een laag […]

november 29, 2022
5 Praktische Tips om je testosteron te verhogen

Testosteron associëren we in onze samenleving vaak met mannelijkheid. Het wordt gezien als hét hormoon verantwoordelijk voor ruzies, koppigheid, zelfvertrouwen […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling