Expert verklapt: Top 5 Dieet Schema's om snel af te vallen

Laatst bijgewerkt: 
april 26, 2024
22 Reacties
Door 
Julia Veenstra
 - Voedingsdeskundige

Wil je graag afvallen en buikvet verbranden? Of wil je gewoon op gewicht blijven en een gezonder levensstijl volgen?

Dan wil je vast weten welke dieet schema het beste is.

De zoektocht naar het perfecte dieet om snel af te vallen kan overweldigend zijn. Er zijn talloze diëten en methoden die beloven om je te helpen je streefgewicht te bereiken.

In een wereld vol verleidingen en ongezonde eetgewoonten, is het belangrijk om een dieet te kiezen dat niet alleen werkt, maar ook duurzaam en gezond is.

Niet alleen heb ik alle dieet schema's zelf getest, maar ik heb ze ook onderzocht op basis van wetenschappelijk onderbouwde studies. Hierdoor heb ik een Top 5 kunnen samenstellen van dieet schema's die écht werken!

Top 5 beste Dieet Schema's Snel Afvallen

Nr.NaamScore
1Het Afslankprotocol10/10
2Keto Dieet8/10
3Intermittent Fasting7/10
4Carnivoor Dieet6/10
5Mediterrane Dieet6/10

1. Het Afslankprotocol

Dit is het beste dieet schema die ik heb getest. Met Het Afslankprotocol kun je op een gezonde en duurzame manier snel afvallen.

De meeste deelnemers aan dit programma verliezen gemiddeld zo'n 2 kg per week.

Zelf ben ik met deze methode in 5 weken 9 kg afgevallen; het was eenvoudig vol te houden, bood veel variatie en paste goed in mijn drukke leven.

Het Afslankprotocol is ontwikkeld door Ingrid de Ruiter, een ervaren voedingsdeskundige en afslankcoach.

Wat Het Afslankprotocol onderscheidt van andere diëten is dat de methodes die Ingrid toepast, wetenschappelijk onderbouwd zijn. Je verandert gewoontes en behaalt duurzame resultaten.

Doe hier de korte Quiz (1 min) om te zien hoeveel je kunt afvallen met Het Afslankprotocol

Het dieet is eenvoudig te volgen en bevat 200+ heerlijke recepten inclusief 12+ weekmenu's die je helpen om je eetgewoonten te verbeteren en je energieniveau te verhogen.

Het enige nadeel van Het Afslankprotocol is dat het alleen beschikbaar is als ebook of via hun eigen App. Echter vinden de meeste mensen dit juist prettiger aangezien je gewoon direct toegang krijgt op je mobiel, tablet, e-reader of computer. Daarnaast is de App super handig!

 • Score: 10/10
 • Gemiddeld 2 kg per week gewichtsverlies
 • Beste Dieetschema op dit moment
 • Eenvoudige en heerlijke weekmenu's en recepten
 • Mobiele App voor Het Afslankprotocol
 • 60 dagen niet goed geld terug garantie
 • Geschikt voor zowel mannen als vrouwen
 • Wetenschappelijk bewezen methodes
 • Direct toegang, je kunt gelijk beginnen

Klik hier om Het Afslankprotocol te bekijken >>


2. Keto Dieet

Het keto dieet is een populair dieet schema dat zich richt op weinig koolhydraten en veel gezonde vetten. Hierdoor komt je lichaam in ketose, waarbij het vet verbrandt voor energie. Het kan effectief zijn voor snel gewichtsverlies en het verbeteren van gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2.

Het Keto Dieet is een van de meest effectieve manieren om gewicht te verliezen.

Als je geïnteresseerd bent in een dieet gebaseerd op het keto dieet, overweeg dan Het Afslankprotocol, samengesteld door een ervaren voedingsdeskundige en afslankcoach.

 • Score: 8/10
 • Duur boek
 • Niet alle methodes in dit boek zijn wetenschappelijk bewezen

Bekijk hier het beste Keto Dieet Schema >>


3. Intermittent Fasting

Intermittent fasting is meer een levensstijl dan een dieetschema. Het houdt in dat je perioden van vasten afwisselt met perioden van eten. Dit kan op verschillende manieren, zoals de 16:8-methode, waarbij je 16 uur vast en gedurende 8 uur eet.

Intermittent fasting kan leiden tot gewichtsverlies, verbeterde stofwisseling en verhoogde energie. Bovendien is het eenvoudig toe te passen in combinatie met andere diëten.

Het is echter belangrijk om te luisteren naar je lichaam en te zorgen voor een evenwichtige voedingsinname tijdens de eetperiodes.

 • Score: 7/10
 • Flexibel
 • Niet een echte dieetschema

Bekijk hier de beste Intermittent Fasting boeken >>


4. Carnivoor Dieet

Het carnivoor dieet is een dieetschema waarbij je uitsluitend dierlijke producten consumeert, zoals vlees, vis, eieren en zuivel. Groenten, fruit en koolhydraten worden vermeden.

Voorstanders van het carnivoor dieet stellen dat het snel gewichtsverlies en gezondheidsvoordelen kan bieden, zoals een betere spijsvertering en meer energie.

Om ervoor te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt, is het aan te raden om voedingssupplementen te gebruiken. Het is belangrijk om te beoordelen of dit dieet past bij jouw individuele behoeften en om een evenwichtig voedingspatroon te handhaven.

 • Score: 6/10
 • Geweldig voor vlees liefhebbers
 • Niet vegan vriendelijk

Bekijk hier de beste Carnivoor Dieet boeken >>


5. Mediterrane Dieet

Het Mediterrane dieet is geïnspireerd op de eetgewoonten van landen rond de Middellandse Zee. Dit dieetschema legt de nadruk op het consumeren van groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten, gezonde vetten zoals olijfolie, en matige hoeveelheden vis, gevogelte en zuivel.

Rood vlees wordt beperkt geconsumeerd. Het Mediterrane dieet staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten, het verbeteren van de hersenfunctie en het bevorderen van een gezond gewicht.

Het is een smakelijk en gevarieerd dieet dat gemakkelijk te volgen is en bijdraagt aan een langdurige gezonde levensstijl.

 • Score: 6/10
 • Heel leuk om te lezen
 • Basis informatie

Bekijk hier de beste Mediterrane Dieet boeken >>


Conclusie

Met zoveel beschikbare dieet schema's kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken voor jouw lichaam en behoeften.

Als je op zoek bent naar het beste dieet schema, dan beveel ik Het Afslankprotocol aan. Uit alle dieetschema's die ik heb onderzocht, blijkt dit schema van Ingrid de Ruiter het meest effectief en duurzaam.

Bekijk Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter hier >>

Disclaimer: Gewichtsverlies wordt bereikt als onderdeel van een gezond caloriearm dieet. Resultaten kunnen variëren per individu en kunnen niet gegarandeerd worden. De informatie op in dit artikel is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor advies van uw arts of andere zorgverlener. U dient een arts of zorgprofessional te raadplegen voordat u met een dieet of bewegingsprogramma begint.

22 Reacties

 1. Hoi Julia! Bedankt voor je aanbevelingen. Heb al zoveel dingen uitgeprobeerd maar niks leek te werken. Uiteindelijk twee maanden geleden met Het Afslankprotocol begonnen en nu al een hoop slanker!

  1. Ik gebruik zelf al 4 weken Het Afslankprotocol en moet toegeven dat het een waardevolle gewichtsverlies methode is. Ik eet nog steeds lekker maar verlies tegelijkertijd mijn buikvetjes!

 2. Heb het altijd heel druk met werk (Ik werk in de zorg) en heb geen tijd om te koken en boodschappen te doen dus ben toen begonnen met Het Afslankprotocol. Ben erg tevreden. Denk nog een maandje en dan heb ik mijn streefgewicht behaald!

 3. Ik volg altijd al de schijf van vijf maar dat werkt tegenwoordig niet meer voor mij... waarschijnlijk komt het door de overgang... Ik ga Het Afslankprotocol een poging geven

 4. Ik volg op dit moment Het Afslankprotocol op aanbeveling van mijn diëtiste en ik ben er ontzettend blij mee. De weekmenu's en recepten zijn heerlijk.

 5. Het is inderdaad een manier om af te vallen, zelf doe ik dat door beweging, fietsen en lopen, goed voor mijn conditie en leuk om te doen.

   1. Alles bij elkaar opgeteld heb ik met mijn sporten, werken en hobby's voldoende beweging en blijf ik goed aan mijn streef gewicht. Natuurlijk geldt dat niet voor iedereen.

 6. Ik zal proberen Het Afslankprotocol een kans te geven maar het zal niet gemakkelijk zijn ,van 102 naar 90 ik wens mijn eigen succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling