5 Beste Testosteron Pillen Die Echt Werken 2024

Laatst bijgewerkt: 
februari 25, 2024
testosteron pillen
Door 
Peter van de Berg
 - Seksuoloog

Om in goede conditie te komen en spiermassa op te bouwen als man zul je flink moeten trainen en goed op je eten moeten letten. De juiste oefeningen op regelmatige basis doen en jouw voeding uitbreiden met voldoende proteïnen zorgt voor effectieve opbouw van spieren.

Maar je kunt jouw work-outs en spieropbouw ook een handje helpen met supplementen. Er zijn diverse testosteronpillen op de markt die je kunnen helpen bij het boosten van kracht en spiermassa en het verminderen van vet.

Maar hoe werken deze pillen? En welke testosteronpillen zijn de moeite waard? Dan leggen wij allemaal uit in dit artikel.

Wat is testosteron?

Testosteron is een belangrijk mannelijk geslachtshormoon dat zowel voorkomt bij mannen als vrouwen. Het hormoon is verantwoordelijk voor mannelijke lichamelijke kenmerken, maar ook voor de opbouw van spiermassa en de seksuele opwinding bij zowel mannen als vrouwen.

Testosteron is niet altijd in dezelfde mate aanwezig in het lichaam. Het testosteronniveau kan enorm variëren van persoon tot persoon en ook bij het ouder worden neemt het testosteronniveau van mannen af.

Ook andere factoren spelen een rol bij de aanmaak van testosteron. Zo zijn een gebrek aan slaap, stress, overgewicht, dieet, ziekte en medicatie allemaal factoren die een rol kunnen spelen bij het testosteronniveau. Een wisselend testosteronniveau is dus heel normaal.

Wat zijn testosteronpillen?

Testosteronpillen, ook wel testosteronboosters genoemd, zijn pillen die het testosteronniveau kunnen verhogen. Er zijn allerlei redenen om deze pillen te willen slikken.

Sommige mannen gebruiken testosteronboosters om het libido te verhogen of de seksuele prestaties te verbeteren.

Andere mannen gebruiken testosteronpillen om meer kracht te hebben tijdens trainingen en de spiermassa te doen groeien.

En testosteronpillen zijn ook populair onder mannen die hun vruchtbaarheid een boost willen geven.

Wat zit er in testosteron pillen?

Testosteronpillen zijn doorgaans natuurlijke supplementen met ingrediënten die een rol spelen bij de productie van testosteron. Tal van ingrediënten uit de natuur kunnen van invloed zijn op het testosteronniveau. Dit kunnen vitamines en mineralen zijn, maar ook kruiden en planten uit diverse traditionele geneeswijzen.

Tribulus terrestris: Eén veelgebruikt ingrediënt voor het boosten van het testosteronniveau is Tribulus terrestris. Dit extract wordt al heel lang gebruikt om het libido te verhogen van zowel mannen als vrouwen en de kracht toe te laten nemen. Deze plant groeit op diverse plekken in de wereld en voor de geneeskrachtige werking worden zowel de wortels als de vruchten gebruikt. Eén van de voordelen van deze plant is dat het een luteïniserend hormoon verhoogd. Dit hormoon heeft direct invloed op het testosteronniveau.

D-asparaginezuur: Dit is een stof van nature in diverse voedingsmiddelen voorkomt, maar die ook als supplement veel wordt gebruikt. Deze stof is een lichaamseigen aminozuur dat een belangrijke rol speelt bij de regulatie van het testosteronniveau. Daarom is D-asparaginezuur een geliefd supplement voor mensen die het testosteronniveau willen boosten.

Ginseng: Dit is een ingrediënt dat al eeuwenlang wordt gebruikt in Aziatische geneestradities voor allerlei aandoeningen en kwalen. Tegenwoordig is het verkrijgbaar onder diverse namen, waaronder Ginseng extract, Panax ginseng of Koreaanse ginseng. Ginseng wordt gezien als een krachtig afrodisiacum en gebruikt voor het boosten van het libido van zowel mannen als vrouwen. Ginseng kan de productie van testosteron verhogen en is daarom erg populair als ingrediënt in testosteronboosters.

Maca extract: Dit stofje wordt gewonnen uit de macawortel en wordt ook wel de Peruaanse ginseng genoemd. Maca is tegenwoordig erg populair als superfood en voor het boosten van de algehele gezondheid. De werking is vergelijkbaar met dat van ginseng: het extract kan het libido van mannen en vrouwen verhogen en het heeft een positief effect op het testosteronniveau.

Ashwagandha extract: Ook wel bekend als de Indiase ginseng. Dit kruid wordt binnen de traditionele Ayurvedische geneeskunde al eeuwenlang gebruikt voor de algehele gezondheid en de vruchtbaarheid. Het kruid helpt bij stress, ondersteunt de cognitieve vaardigheden, helpt bij spieropbouw en ondersteunt een gezond seksueel functioneren bij mannen en vrouwen. Ashwagandha kan het testosteronniveau verhogen en heeft zo deze positieve effecten.

Werken testosteron pillen echt?

Natuurlijk wil je als gebruiker allereerst weten of testosteronpillen wel echter doen wat ze beloven. Er zijn veel supplementen op de markt en lang niet altijd kunnen de hoge verwachtingen van deze producten worden waargemaakt.

Testosteronboosters beloven het testosteronniveau in het lichaam te verhogen, het libido te verbeteren, de kracht te laten toenemen en de aanmaak van spiermassa te vergemakkelijken.

Wanneer testosteronpillen de juiste ingrediënten bevatten, kunnen deze verwachtingen zeker worden waargemaakt.

Maar dan is het wel belangrijk dat het supplement ook daadwerkelijk ingrediënten bevat die invloed uitoefenen op het testosteronniveau. Al deze verschillende producten hebben verschillende ingrediënten en lang niet allemaal zijn ze even effectief in het verbeteren van het testosteronniveau.

De top 5 beste testosteron boosters

Er zijn veel testosteronpillen op de markt, maar lang niet allemaal kunnen ze hun beloften waarmaken. Om je op weg te helpen, hebben wij de 5 beste testosteronboosters die verkrijgbaar zijn op een rij gezet.

Deze producten kunnen stuk voor stuk helpen bij het boosten van het testosteronniveau, het verhogen van het libido, het verkrijgen van meer kracht en het opbouwen van spiermassa.

1. Testomore

Testomore is een supplement dat het testosteron boost om de opbouw van spiermassa te helpen en de seksuele prestaties te ondersteunen.

Testomore

Bekijk prijs op:

De krachtige samenstelling van Testomore maakt het de beste testosteronbooster van dit moment. Je kunt dit supplement zonder recept aanschaffen.

Lees hier onze uitgebreide review van Testomore >>

Het supplement bevat ingrediënten als fenegriekzaadextract, Koreaans ginsengextract, macawortelextract, asparaginezuur, ashwaganda extract en granaatappelextract om het testosteronniveau te reguleren.

Eén verpakking Testomore bevat 60 capsules. Dagelijks neem je 2 capsules in met een flink glas water.

Samengevat:

 • Score: 10/10
 • Beste testosteron booster
 • 120 capsules met potente ingrediënten
 • Meer spiermassa en verhoogde libido

Bekijk hier de prijzen van Testomore >>


2. NuviaLab Vitality

NuviaLab Vitality is een supplement van NuviaLab: een producent van diverse gezondheidssupplementen.

NuviaLab Vitality

Bekijk prijs op:

Het supplement is bedoeld voor mannen die meer energie willen hebben, beter willen presteren op seksueel gebied en de spierfunctie willen ondersteunen. Het supplement bevat onder andere KSM-66, een gepatenteerde vorm van ashwagandha extract, EnoSTIM, Koreaans ginseng extract en diverse vitamines en mineralen. Het advies is om dagelijks 2 capsules van NuviaLab Vitality te nemen met een glas water. Eén verpakking bevat 60 capsules.

Samengevat:

 • Score: 8/10
 • Van het bekende merk NuviaLab
 • Perfecte supplement voor mannen

Bekijk hier de prijzen van NuviaLab Vitality >>


3. Animal M-Stack

Animal M-Stack is een populaire stacker voor bodybuilders en iedereen die actief bezig is met spieropbouw.

Bekijk prijs op:

Dit supplement is erg sterk en bevat onder andere Panax ginseng, L-leucine, L-taurine, L-carnitine, ajuga turkestanica extract, cyanotis vaga extract, weipoeder, fenegriekzaadpoeder, cafeïne en kolanootpoeder. Het supplement werkt heel anders dan andere supplementen die tot nu zijn besproken. Animal M-Stack bestaat namelijk uit diverse capsules die allemaal op een andere manier bijdragen aan de effectiviteit van Animal M-Stack. Eén zakje voor één dag bevat maar liefst 8 capsules. In totaal bevat één verpakking 21 zakjes met capsules voor 21 dagen.

Samengevat:

 • Score: 7/10
 • Geschikt voor krachttrainers
 • Een verpakking is goed voor 21 dagen

Bekijk hier de prijzen van Animal M-Stack >>


4. Testo-4HD

Testo-4HD is ook een populaire keuze qua stackers voor bodybuilders. Deze testosteronbooster belooft dat zowel de kracht als de spiermassa zal toenemen door de 10 werkzame ingrediënten.

Bekijk prijs op:

Deze ingrediënten zijn tribulus terrestis, macawortelextract, magnesium, zink, vitamine B6, vitamine D3, muira puama, rhodiola rosea, damianablad en groene haver. Eén verpakking van Testo-4HD bevat maar liefst 120 capsules. Het advies is om dagelijks tot 2 maal 3 capsules in te nemen om de prestaties te boosten.

Samengevat:

 • Score: 7/10
 • Goed voor bodybuilders
 • 120 capsules

Bekijk hier de prijzen van Testo-4HD >>


5. Body&Fit's 24Hr Men’s Pack

24Hr Men’s Pack is een pack specifiek gericht op actieve sporters om de prestaties en effecten te verbeteren.

Bekijk prijs op:

Het product bevat maar liefst 13 ingrediënten om het testosteronniveau, maar ook de algehele gezondheid, een handje te helpen. De Men’s performance tabletten bevatten onder andere macawortelextract, ashwagandha extract, L-arginine, fenegriekzaadextract, Panax ginseng extract, brandnetelwortelextract en L-aspartaat. De verpakking bestaat uit 30 zakjes met diverse supplementen. ‘S Ochtends neem je als gebruiker een multivitamine tablet, een Men’s performance tablet, een omega-3 gelcapsule en een vitamine D-capsule in. Voor het slapengaan neem je een ZMA capsule in. Zo wordt er actief gewerkt aan een goede gezondheid, voldoende herstel en optimale prestaties.

Samengevat:

 • Score: 6,5/10
 • Goedkoop
 • Body&Fit huismerk

Bekijk hier de prijzen van Body&Fit's 24Hr Men’s Pack >>


Zijn testosteronpillen gevaarlijk?

Testosteronpillen zijn op zich niet gevaarlijk voor de gezondheid. De meeste supplementen bevatten natuurlijke ingrediënten met minimale bijwerkingen. Zo wordt het testosteronniveau op natuurlijke manier geboost zonder veel bijwerkingen of negatieve gevolgen.

Wel wordt voorzichtigheid aangeraden wanneer het testosteronniveau van de gebruiker niet lager dan gemiddeld is. Vooral bij het gebruik van sterk gedoseerde middelen kan het boosten van het testosteronniveau namelijk de eigen natuurlijke productie en de kwaliteit van het sperma negatief beïnvloeden.

Er zijn echter wel wat kanttekeningen te plaatsen. Lang niet alle testosteronboosters zijn namelijk van natuurlijke oorsprong. Er zijn diverse supplementen op de markt die DHEA bevatten.

Deze stof is een lichaamseigen hormoon dat in het lichaam wordt omgezet in geslachtshormonen. Technisch gezien valt DHEA niet in de categorie anabole steroïden, maar de stof staat wel al op diverse dopinglijsten.

De bijwerkingen van DHEA zijn ook niet mis. Als de testosteron in het lichaam op een redelijk niveau is wanneer deze pillen worden geslikt, kan het testosteronniveau door gebruik te hoog worden.

Dit kan leiden tot een hormoondisbalans, agressiviteit, een hoge bloeddruk en zelfs leverschade.

Wat zijn de bijwerkingen?

Het testosteronniveau boosten met een supplement is natuurlijk niet helemaal zonder risico’s. Veel supplementen zijn natuurlijk en goed gedoseerd.

Als je de supplementen volgens de instructies op de verpakking neemt, zul je weinig tot geen bijwerkingen ervaren.

Als je echter te hoog doseert of al van nature een hoog testosteronniveau hebt, is de kans op bijwerkingen groter. Veelgehoorde bijwerkingen van testosteronboosters zijn acne, agressiviteit, humeurschommelingen en kaalheid.

Naast deze bijwerkingen kan het natuurlijk ook voorkomen dat je overgevoelig blijkt te zijn voor één of meerdere ingrediënten in het supplement.

In dit geval kun je na het slikken van het supplement last krijgen van misselijkheid, hoofdpijn, jeuk, diarree, buikpijn of duizeligheid.

Als één van deze bijwerkingen optreedt, is het verstandig om het gebruik van de testosteronpillen te staken.

Wie kunnen testosteronboosters gebruiken?

Testosteronboosters worden vaak aangeprezen voor mannen die hun seksuele prestaties willen boosten, hun vruchtbaarheid willen vergroten of hun fysieke prestaties en uiterlijk een handje willen helpen.

Testosteron is voor al deze dingen erg belangrijk en speelt een grote rol bij kracht, uithoudingsvermogen, spieropbouw, het libido en de vruchtbaarheid.

Testosteronboosters zijn vooral geschikt voor mannen die kampen met een lager dan gemiddeld testosteronniveau. Wanneer het lichaam zelf minder testosteron aanmaakt, kunnen deze boosters net dat beetje extra bijdragen.

Wanneer de natuurlijke testosteronproductie lager is, zullen de testosteronboosters ook tot minder ongewenste bijwerkingen leiden dan wanneer de eigen testosteronproductie op hoog niveau is.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

Als gebruiker van een testosteronbooster hoop je natuurlijk op snel resultaat. Het kan echter flink verschillen per persoon wanneer de eerste resultaten zichtbaar en merkbaar zijn

Een sterke testosteronbooster als Testomore zal direct verschil maken omdat het oppept en veel ingrediënten bevat die de training direct effectiever zal maken.

Andere testosteronboosters zijn wat subtieler qua werking. Doorgaans merk je na enkele weken het effect van de testosteronbooster.

Het opbouwen van spiermassa kost nu eenmaal tijd, maar een testosteronbooster zal het proces wel vergemakkelijken en versnellen.

Let hierop bij de aanschaf van testosteronpillen

Als je een testosteronpil wilt aanschaffen is het raadzaam om de verschillende producten op de markt goed met elkaar te vergelijken.

Er zijn veel ingrediënten die een positieve werking hebben op het testosteronniveau, maar ze zijn lang niet even effectief, betaalbaar of veilig.

Let in elk geval op de volgende zaken wanneer je met testosteronpillen wilt beginnen.

Ingrediëntenlijst

De ingrediëntenlijst is het meest belangrijk bij het selecteren van een testosteronbooster. Neem de tijd om de ingrediënten uit te pluizen, op te zoeken en vooral ook de doseringen onder de loep te nemen.

Het succes van de testosteronpillen valt of staat met deze ingrediënten. Bovendien wil je geen ingrediënten slikken die mogelijk een schadelijk effect hebben op de gezondheid.

Prijs-kwaliteitverhouding

Je verwacht misschien dat duurdere supplementen ook daadwerkelijk beter zijn, maar dit is lang niet altijd het geval.

Laat je dus niet alleen leiden door de prijs bij de keuze van testosteronbooster. Je kunt er echter wel vanuit gaan dat erg goedkope supplementen vrijwel nooit kwalitatieve ingrediënten bevatten.

Kies dus bij voorkeur een relatief betaalbaar supplement met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Vooral omdat je deze supplementen vaak langere tijd gebruikt, is het belangrijk om het betaalbaar te houden.

Reviews en ervaringen

Het is tegenwoordig ontzettend makkelijk om de gebruikservaringen van andere gebruikers te lezen en te delen. Online vind je tal van reviews en ervaringsverhalen van gebruikers van allerlei testosteronboosters.

Deze reviews vind je op de websites van verkooppunten, maar ook op reviewsites en diverse fora. Testosteronboosters zijn erg populair onder bodybuilders dus neem ook zeker de tijd om de ervaringen te bespreken met anderen op een bodybuildingforum of een gezondheidsforum.

Conclusie

Als je jouw testosteronniveau een handje wilt helpen, zijn er tal van testosteronpillen op de markt die hierin kunnen ondersteunen.

De natuur is rijk aan ingrediënten die het testosteronniveau boosten en deze mooie ingrediënten kunnen in een testosteronbooster jou net dat zetje geven voor betere seksuele prestaties, meer kracht en meer spiermassa.

De producten die we in dit artikel hebben besproken zijn wat ons betreft de 5 beste testosteron pillen van dit moment, maar doe vooral je voordeel met de informatie die wij hebben gedeeld en vind het product dat precies aansluit bij jouw behoeften.

Laat je in dit besluit leiden door de reviews van anderen, de ingrediëntenlijst en de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kies je bewust voor een supplement dat zo veilig en effectief mogelijk is.

1 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling