Werkt SanaLiver Echt? Ervaringen + Review

Laatst bijgewerkt: 
maart 21, 2023
8 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Onze lever speelt een enorm belangrijke rol in onze algehele gezondheid. Dit belangrijke orgaan is verantwoordelijk voor het opslaan van bepaalde voedingsstoffen, het aanmaken en afbreken van rode bloedcellen, de productie van gal, het ondersteunen bij de voedingstofwisseling en het onschadelijk maken van giftige stoffen.

Soms kan onze lever daar wel wat ondersteuning bij gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van een supplement.

SanaLiver is een 100% natuurlijk voedingssupplement dat de leverfunctie zou kunnen ondersteunen en verbeteren. Maar werkt het echt?

Over SanaLiver

SanaLiver is een voedingssupplement dat natuurlijke ingrediënten bevat die de werking van de lever stimuleren en ondersteunen. Het supplement kan een gezonde lever-enzymfunctie en ontgifting helpen en de algehele gezondheid van de lever verbeteren. Door de leverfunctie optimaal te houden voel jij je gezond, energiek en vitaal.

SanaLiver is een product van SanalysLab. Dit bedrijf produceert diverse gezondheidssupplementen gebaseerd op een holistische benadering van gezondheid naar de ideeën van dr. Rosmy Barrios. Van SanalysLab kennen we ook SanaDigest en SanaSlaap. Het bedrijf is gevestigd in Lyon in Frankrijk.

Dit bedrijf maakt verder gebruik van best misleidende marketing tactieken. Je bent waarschijnlijk SanaLiver tegen gekomen via een advertentie op het internet. Je wordt dan doorgestuurd naar een filmpje met bomvol "wetenschappelijk" bewijs dat SanaLiver het wondermiddel zou moeten zijn voor jouw lever.

Hoe betrouwbaar is SanaLiver?

Als je een supplement toevoegt aan jouw dagelijkse routine is het belangrijk dat je de producent volledig kunt vertrouwen. Maar hoe betrouwbaar is SanalysLab en hun product SanaLiver?

De website van SanalysLab ziet er op het oog betrouwbaar en professioneel uit. Er wordt veel informatie gegeven over het product, de individuele ingrediënten en de gebruikswijze.

Wanneer je echter beter kijkt naar de websites vallen veel dubieuze dingen op. Zo is de vertaling van de website niet altijd even sterk en kun je nergens informatie vinden over de locatie van het bedrijf.

En dan dr. Rosmy Barrios, de arts wiens holistische visie aan de basis ligt van alle producten van SanalysLab. Deze dokter zou het hoofd zijn van de regeneratieve aesthetics and anti-aging department van de IM kliniek gevestigd in Servië. Dat is een behoorlijk vooraanstaande positie, maar over dr. Rosmy Barrios is maar weinig informatie te vinden.

SanaLiver Dr. Barrios
Ziet er niet betrouwbaar uit

Ze wordt vooral in verband gebracht met de producten van SanalysLab, maar over haar andere werkzaamheden is maar weinig bekend. Je kunt je afvragen of deze arts wel echt bestaat. 

SanalysLab is via de website bereikbaar middels een contactformulier of een telefoonnummer. Vestigingsgegevens zijn niet te vinden. Echter, wanneer klanten in contact willen komen om de klantenservice te spreken, krijgen zij doorgaans geen gehoor.

De ingrediëntenlijst

Uiteraard zijn we benieuwd naar de natuurlijke ingrediënten in SanaLiver die de leverfunctie ondersteunen en verbeteren. Welke ingrediënten zijn hiervoor verantwoordelijk?

SanaLiver Ingrediënten
De Ingrediënten in SanaLiver

Maria distel

Het aftreksel van de maria distel, ook wel bekend als Silybum marianum, chadron-marie, wilde artisjok of zilveren distel, is een antioxiderend en geneeskrachtig middel met een sterke ontgiftende werking. Bovendien regenereert het de lever en beschermt het de levercellen.

Artisjok extract

Artisjok is een groente dat cynarine bevat: een antioxidant dat de galblaas stimuleert en de spijsvertering verbetert door de lever te reinigen van gifstoffen.

Artisjok poeder

Het poeder van de artisjok wordt al eeuwenlang gebruikt in de behandeling van leverklachten en spijsverteringsproblemen. Artisjok poeder kan de gal- en leverfunctie ondersteunen en de reiniging van de lever bevorderen.

Choline bitartraat

Choline speelt een belangrijke rol bij de vetstofwisseling en ondersteunt de leverfunctie. Een tekort aan choline gaat vaak samen met een beschadiging van de lever en de ontwikkeling van leversteatose.

N-Acetylcysteïne

N-Acetylcysteïne is een stof die uitstekend beschermt tegen toxiciteit van allerlei externe factoren. Het wordt veel gebruikt om beschadigingen en vergiftiging door alcohol, drugs of giftige gassen tegen te gaan. Het ondersteunt de lever bij de ontgiftingsprocessen en beschermt de leverfunctie.

L-Methionine

L-Methionine is een essentieel aminozuur dat een belangrijke rol speelt bij de opbouw van eiwitten en het bevorderen van de leverfunctie.

Inositol

Inositol is een vitamine-achtige stof die helpt de opslag van glucose in het lichaam te beperken en die vet uit de lever helpt te verwijderen. Bovendien werkt het goed samen met choline en versterkt het zo de functie.

Glutathion

Glutathion wordt ook wel de moeder van de antioxidanten genoemd. Deze stof gaat beschadiging van onze cellen tegen en speelt een belangrijke rol in de bescherming tegen giftige stoffen, zware metalen, medicatie en leveraandoeningen.

S-Adenosylmethionine

S-Adenosylmethionine, ook wel bekend onder de naam SAMe, wordt in de lever geproduceerd om diverse stofwisselingsprocessen te ondersteunen. Naar mate men ouder wordt, neemt deze productie af. Het speelt een belangrijke rol bij processen van het centrale zenuwstelsel en de lever.

Naast deze ingrediënten bevat SanaLiver ook vitamine B1, B2 en B6. Deze vitamines ondersteunen een goede werking van de stofwisseling, het zenuwstelsel en de spijsvertering en zijn belangrijk voor de leverfunctie.

De veiligheid van SanaLiver

SanaLiver is een 100% natuurlijk voedingssupplement, maar dit betekent niet automatisch dat het veilig in gebruik is voor iedereen.

Het is altijd belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een supplement aan te houden om overdosering te voorkomen.

Bovendien wordt het gebruik van SanaLiver afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven en kinderen onder de 18 jaar.

Verder is het voor mensen met een bestaande medische aandoening verstandig om eerst een arts te raadplegen voor SanaLiver wordt gebruikt.

Werkt het echt?

De ingrediënten in SanaLiver dragen stuk voor stuk bij aan een gezonde leverfunctie of hebben een ontgiftende werking.

Dat is mooi wanneer jouw lever veel schade ondervindt van medicatie of alcoholgebruik, maar de gemiddelde mens heeft eigenlijk geen ondersteuning bij de leverfunctie nodig.

De lever is namelijk juist het orgaan dat gifstoffen verwerkt en afvoert in ons lichaam. Daar is doorgaans geen hulp bij nodig.

Verder zijn er betere en goedkopere supplementen dan SanaLiver te koop. Lipid Control Plus is hier eentje van.

Bekijk de tijdelijke kortingspagina van Lipid Control Plus hier >>

Wat zijn de ervaringen met SanaLiver?

De supplementen van SanaLiver worden enkel verkocht via de officiële websites van het merk of de producent.

Hierdoor zijn er online maar weinig echt objectieve reviews te vinden van het product. Op de website zelf zijn de reviews uiteraard lovend, maar liever lezen we betrouwbare reviews met echte ervaringen van klanten.

De enkele reviews die te vinden zijn op reviewwebsites beloven weinig goeds. Klanten zijn niet tevreden over de werking van SanaLiver of geven aan dat SanalysLab niet bereikbaar is en hun ‘niet goed, geld terug’ garantie niet naleven.

Hoe gebruik je SanaLiver?

Je kunt de capsules van SanaLiver op twee manieren innemen. Als je SanaLiver gebruikt om de gezondheid van jouw lever te verbeteren kun je één capsule innemen bij het ontbijt en één capsule innemen bij de lunch met een flink glas water.

Je kunt er echter ook voor kiezen om beide capsules in te nemen tijdens de lunch. Als je SanaLiver gebruikt in combinatie met een antibioticakuur kun je de capsules drie uur na de antibiotica innemen.

Wat kost SanaLiver?

SanaLiver is verkrijgbaar in verpakkingen van 60 capsules. Eén verpakking kost maar liefst € 69,95. Je profiteert van korting wanneer je meerdere verpakkingen tegelijk koop. Dan betaal je voor 3 verpakkingen € 188,85 of voor 6 verpakkingen € 373,70.

SanaLiver Prijs
Prijzen van SanaLiver

Je ontvangt bij de bestelling een 90 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie bij aankopen via SanalysLab, al is de daadwerkelijke naleving van deze garantie dubieus te noemen. Veel klanten geven aan dat het bedrijf niet bereikbaar is of dat ze geen gehoor krijgen op hun e-mails.  

Waar te koop: bij de Kruidvat?

De producten van SanalysLab zijn enkel verkrijgbaar via de officiële website van het product of via de website van SanalysLab. Je kunt de supplementen dus niet kopen bij de Etos, Kruidvat of een webwarenhuis.

Conclusie: is SanaLiver een aanrader?

De ingrediënten in SanaLiver spelen stuk voor een stuk een rol in de ondersteuning en bescherming van de lever of hebben een ontgiftende werking in het lichaam.

Het is echter belangrijk om te weten dat de meeste mensen geen ondersteuning nodig hebben bij de leverfunctie: de lever kan dit prima zelf. Om € 69,95 te betalen voor een product dat eigenlijk overbodig is, is dus ook zonde van het geld.

SanalysLab wekt als bedrijf weinig vertrouwen. De klantenservice is slecht tot niet bereikbaar, de advertenties online neigen naar bedrog en de producten zijn erg overprijsd.

Als je toch graag gebruik wilt maken van een supplement om jouw leverfunctie te ondersteunen, kunnen wij je van harte aanraden om een ander product te kiezen van een betrouwbaar en betaalbaar merk, zoals Lipid Control Plus.

Bekijk de tijdelijke kortingspagina van Lipid Control Plus hier >>

Een verpakking Lipid Control Plus, met vergelijkbare ingrediënten en een ondersteunende werking bij het afslanken, is te koop vanaf € 24,95.

8 Reacties

 1. Sanaliver is een oplichter. Niet goed geld terug, ik heb het geprobeerd maar ze geven niet thuis. Ze nemen zelfs de geretourneerde lege potjes niet in ontvangst. Niemand op het opgegeven adres aanwezig en je kunt fluiten naar je centen. De pillen hadden bij mij ook geen enkel effect. Ik ben er alleen maar armer van geworden.

   1. Ik heb spijt van mijn bestelling!! Ik wil mijn geld terug!!!! Dit is oplichterij!!!! Het is heel smerig in elkaar gezet om zieke mensen die troep te laten kopen en gebruiken. Misdadig om zo geld te moeten verdienen.
    Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht!

 2. Als je het filmpje ziet en hoort zou je denken dat is het , als ik dan lees wat mensen schrijven over het product ?? Ik denk dat ik ook bedrogen ben , hoe kan dit toch gebeuren die mensen moeten ze opsluiten!

 3. Wat ben ik blij dat ik eerst even verder heb gekeken voor dit te kopen. Had al mijn twijfels, maar nu weet ik zeker dat ik dit niet ga kopen. Bedankt voor dit artikel, hoop dat meer mensen eerst verder kijken en zelf onderzoek gaan doen voor zoiets te gaan kopen.

 4. Bel je het aangegeven nummer dan krijg je te horen...dit nummer is niet in gebruik.....dan weet ik genoeg!
  NIET BESTELLEN dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling