Sanadigest Ervaringen & Review: Oplichting?

Laatst bijgewerkt: 
maart 21, 2023
16 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

In Nederland kampen ruim 3,7 miljoen mensen met maag- en darmproblemen. Buikpijn, krampen, oprispingen, diarree, verstopping en misselijkheid zijn aan de orde van de dag.

Veel mensen zijn continu op zoek naar oplossingen voor hun lichamelijke ongemakken, maar vaak met weinig blijvend resultaat.

Hoe ideaal zou het dan ook zijn om met één enkele pil al deze ongemakken te laten verdwijnen? Dat is wat SanaDigest beloofd.

Over SanaDigest

SanaDigest is een voedingssupplement dat de spijsvertering verbetert en het algemeen welzijn bevordert. Daarnaast kan het mensen helpen om een gezond gewicht te behouden en meer energie te ervaren.

De ingrediënten in SanaDigest die verantwoordelijk zijn voor deze werking zijn van 100% natuurlijke afkomst en dat maakt SanaDigest een bewust en veilig alternatief voor veel gangbare medicijnen die worden voorgeschreven om maag- en darmproblemen te behandelen.

Eén verpakking van SanaDigest bevat 60 capsules en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is twee capsules.

Het bedrijf achter SanaDigest

SanaDigest is een product van SanalysLab. Hier worden diverse producten voor de gezondheid ontwikkeld door een team van experts, gebaseerd op de holistische benadering van gezondheid volgens Dr. Rosmy Barrios. Andere producten van SanalysLab zijn SanaSlaap en SanaLiver.

SanalysLab is gevestigd in Lyon in Frankrijk en is voornamelijk bekend door de marketing rondom SanaDigest.

Hoe betrouwbaar is SanaDigest?

Zo op het eerste gezicht doet de website van SanaDigest professioneel en betrouwbaar aan, maar hoe meer onderzoek je doet en hoe beter je de website inspecteert, hoe meer dingen in het oog springen.

Zo zijn diverse onderdelen van de Nederlandstalige website slecht of niet vertaald, zijn er geen vestigingsgegevens op de website te vinden voor SanalysLab en wordt er geen overzicht gegeven van de ingrediënten in SanaDigest.

Maar er is meer. SanaDigest is namelijk gebaseerd op de holistische visie van Dr. Rosmy Barrios. Deze arts zou het hoofd zijn van de regenerative aesthetics and anti-aging afdeling van de IM kliniek in Servië.

De arts zelf is afkomstig uit Colombia. Voor iemand met zo’n vooraanstaande baan zou je verwachten dat haar naam meer informatie zou opleveren bij een zoekopdracht dan alleen deze producten waar zij haar naam aan heeft verbonden. Ook de IM kliniek in Servië oogt dubieus en is zelfs onbereikbaar via de website.

Wanneer klanten proberen in contact te komen met SanaDigest of SanalysLab krijgen ze doorgaans geen gehoor. Het bedrijf is telefonisch, via de mail of via de website slecht tot niet bereikbaar en de ‘niet goed, geld terug’ garantie wordt vaker niet dan wel gehonoreerd.

Alhoewel SanaDigest een behoorlijke reputatie in binnen- en buitenland heeft opgebouwd, doen het product en het bedrijf erachter weinig betrouwbaar aan. Zowel qua ingrediënten, bedrijfslocatie, visie en handelwijze is SanalysLab weinig transparant.

De ingrediëntenlijst

Als je op de website van SanaDigest naar het kopje ‘Ingrediënten’ navigeert, krijg je enkel een filmpje te zien van ‘tevreden klanten’.

Er is op de website geen overzicht te vinden van de ingrediënten in het supplement en er is geen openheid over de werkzame stoffen van het supplement. Dit geldt ook voor alle internationale websites van SanaDigest.

Op de website van SanalysLab wordt gelukkig wel een overzicht van de ingrediënten gedeeld, mits je goed zoekt.

Sanadigest Ingrediëntenlijst
SanaDigest ingrediëntenlijst

L-Glutamine

L-Glutamine is een erg populair aminozuur in veel supplementen. Het speelt een essentiële rol in de energiehuishouding en de vetstofwisseling, maar het is ook belangrijk voor een gezond immuunsysteem én de opbouw en regeneratie van de darmwand.

Inuline

Inuline is een groep fructosehoudende polysachariden die zorgen voor een gezond microbioom in de darmen. De inuline biedt een voedingsbodem voor de goede darmbacteriën en neemt vocht op uit de darmen. Hierdoor wordt niet alleen de darmgezondheid verbeterd, maar ook de stoelgang.

Magnesiumcitraat

Magnesium is een essentieel mineraal voor onze gezondheid en goed opneembaar in de vorm van magnesiumcitraat.

Het speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van onze botten, spieren en het zenuwstelsel. Een magnesiumtekort komt in onze samenleving niet vaak voor, maar als dit wel het geval is, komt dit doorgaans door onvoldoende opname door darmproblemen.

Zoethoutwortel extract

Zoethoutwortel extract wordt gewonnen uit de wortelstok van de Glycyrrhiza glabra. Dit extract heeft een positieve werking op de hormoonhuishouding, maar zorgt ook voor een vol gevoel. Bovendien heeft het een helende werking op de slijmvliezen van zowel de darmen als de maag.

Zinkcitraat

Zinkcitraat is een goed opneembare vorm van zink. Dit mineraal is essentieel voor een goede gezondheid en draagt bij aan een gezonde immuunfunctie.

Piperine

Piperine, ook wel bekend als zwarte peper extract, is een stof die veel gezondheidsvoordelen heeft. In dit supplement is piperine toegevoegd omdat het de aanmaak van maagzuur stimuleert en zo de spijsvertering ondersteunt.

Lactobacillus

SanaDigest bevat diverse bacteriënstammen om de gezondheid van de darmen te bevorderen. Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus en Lactobacillus salivarius. Deze probiotica werken actief mee aan het verbeteren van de microbiële gezondheid en een goede darmfunctie.

Streptococcus thermophilus

Streptococcus thermophilus is ook een probiotisch micro-organisme dat bijdraagt aan het herstellen van het darmmicrobioom. Hierdoor wordt het evenwicht in de darmen hersteld en nemen darmklachten af.

Bifidobacterium Bifidum

Naast de Lactobacillus is de Bifidobacterium ook een bekend geslacht van bacteriën die de maag- en darmgezondheid kunnen bevorderen. De groei van schadelijke bacteriën wordt geremd en zo wordt een gezond evenwicht in de dikke darm hersteld.

De veiligheid van SanaDigest

Na het inspecteren van de ingrediëntenlijst van SanaDigest is met een gerust hart te stellen dat het supplement geheel veilig is in gebruik.

Alle werkzame stoffen in het supplement zijn veelgebruikt in gezondheidssupplementen en zijn 100% natuurlijk.

Bovendien is de dosering van alle ingrediënten binnen de veilige norm en kun je met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid geen kans lopen op overdosering.

Werkt het echt?

De meeste ingrediënten in SanaDigest dragen op de één of andere manier bij aan het herstellen van een goede maag- en darmwerking. Van de probiotische bacteriën is bekend dat ze het evenwicht in de darmen kunnen herstellen en de spijsvertering en ontlasting kunnen verbeteren. Pre- en probiotica is in veel verschillende vormen verkrijgbaar om juist dit te bewerkstelligen.

Ook van inuline is bewezen dat het een gunstig effect heeft op de darmgezondheid omdat het de bifido bacteriën stimuleert. Het wordt als prebiotisch poeder vaak voorgeschreven om spijsverteringsproblemen te behandelen.

Er zijn betere en goedkopere supplementen dan SanaDigest te koop. Detoxyn is hier eentje van.

Bekijk de tijdelijke kortingspagina van Detoxyn hier >>

Wat zijn de ervaringen met SanaDigest?

In tegenstelling tot veel andere gezondheidsbevorderende supplementen is er over SanaDigest wel veel geschreven en gezegd.

Het supplement heeft een behoorlijke reputatie en is ook in Nederland veelgebruikt onder mensen die kampen met maag- en darmklachten. Maar hoe hebben zij het gebruik van SanaDigest ervaren?

De ervaringen met SanaDigest variëren van enorm positief tot enorm negatief. Sommige mensen zijn groot fan van het supplement en rapporteren echt een verbetering van hun gezondheid en een afname van hun maag- en darmklachten.

De vraag is daarbij natuurlijk in hoeverre het supplement echt werkzaam is of dat het simpelweg een placebowerking betreft. Maag- en darmproblemen hebben tenslotte ook een relatie met de mentale gesteldheid van een persoon.

Andere klanten geven aan dat het middel helemaal niets heeft gedaan voor hun gezondheid en dat de maag- en darmproblemen onveranderd zijn gebleven.

Ze voelen zich opgelicht en beklagen zich over het hoge aanschafbedrag en het gebrek aan resultaat. Bovendien wordt de bereikbaarheid van het bedrijf beklaagd en de betrouwbaarheid van SanalysLab ook in twijfel getrokken.

Wat kost SanaDigest?

Eén van de meest gehoorde kritiekpunten op SanaDigest is de prijs. De aanschafprijs van een verpakking SanaDigest is inderdaad niet mis. Voor één verpakking betaal je namelijk maar liefst € 69,95. Je profiteert van korting als je meerdere verpakkingen in één keer aanschaft.

SanaDigest prijzen
SanaDigest prijzen

Bij aankoop van drie verpakkingen betaal je namelijk € 188,85 en bij aankoop van zes verpakkingen reken je € 353,70 af. Je profiteert wel van een 90 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie, al geven veel klanten aan dat hier niet op wordt gereageerd vanuit het bedrijf.

Waar te koop: bij de Kruidvat?

De supplementen van SanaDigest zijn enkel verkrijgbaar via de officiële website van het merk, de website van SanalysLab en de website Darmoplossing.com. Je zult het supplement dus ook niet aantreffen in webshops of bij grote drogisterijketens als Etos en Kruidvat.

Conclusie

Als je kampt met maag- en darmproblemen ben je waarschijnlijk al lange tijd op zoek naar een middel dat de symptomen verlicht en klachten in de toekomst kan voorkomen. Helaas zal SanaDigest waarschijnlijk niet dit middel zijn. De werkzaamheid is daar te onduidelijk voor en bovendien wetenschappelijk onbewezen.

Het is zeker waar dat bepaalde stoffen in SanaDigest een positief effect hebben op de maag- en darmgezondheid. Het is echter nog altijd niet duidelijk hoe deze factoren samen een rol spelen in het goed functioneren van het spijsverteringsstelsel en of de verhoudingen en hoeveelheden in SanaDigest juist zijn.

En dan de prijs. Voor één verpakking van SanaDigest betaal je als klant maar liefst € 69,95. Dat is net voldoende voor één maand gebruik. Als je dit middel langere tijd gebruikt, ben je dus behoorlijk duur uit. Vooral als je weet dat soortgelijke middelen een stuk goedkoper worden verkocht.

Een verpakking Detoxyn, met vergelijkbare ingrediënten en een ondersteunende werking bij het afslanken, is te koop vanaf € 24,95. En als je graag gebruik maakt van pre- of probiotica kun je voor veel minder geld een betrouwbare kuur aanschaffen bij de lokale drogisterij.

Er zijn betere en goedkopere supplementen dan SanaDigest te koop. Detoxyn is hier eentje van.

Bekijk de tijdelijke kortingspagina van Detoxyn hier >>

Wij adviseren dus zeker om andere middelen te proberen om de gezondheid van jouw maag en darmen te verbeteren. Die zijn meer betrouwbaar, meer betaalbaar en makkelijker verkrijgbaar dan SanaDigest.

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

16 Reacties

 1. Op 9 februari dit besteld €134.85 maar nooit iets ontvangen.
  Geld overgemaakt naar Nl17 DEUT 0265 2628 79.
  Heb dit besteld naar het filmpje gekeken te hebben van Rosmy Barrio.
  Aangezien dat ik niks heb ontvangen !!!! Lijkt het op fraude.
  Of er wordt binnenkort toch mijn bestelling geleverd.
  Groet Thea

  1. Het is inderdaad pure oplichting, nergens op gebaseerd en geen enkele werking. Geld terugkrijgen kun je ook wel vergeten, want er wordt echt niet gereageerd.
   Niet kopen dus, want het is zonde voor je geld.

 2. Sanadigest besteld, dan negatien reactues gelezen, oiddellijk mail gestuurd om bestelling te annuleren, 1dag later mail dat de bestelling is geannuleerd. Dus wel vlug reactie.

 3. Ik heb net 3 potten binnen gekregen, maar ik zou graag de boel terug sturen en dan de veel goedkopere Detoxyn gaan gebruiken, om nu iets te gebruiken voor mijn darmen en te gokken of t wat doet, dat lijkt me niet goed.
  Ik heb namelijk ook de zkt van Crohn, toen ik t daar voor de bestelling over had, zei men dat dat heen kwaad kon als ik zou kopen en t deed niets, kon altijd de boel terugsturen al waren ze leeg

  Hoe pak ik dit aan, oftewel HELP.

 4. Sanadigest besteld maar ik heb het niet geprobeerd , al diverse mails verstuurd voor geld teruggarantie maar niemand reageert erop belachelijk voor de woorden zo doe je geen zaken met mensen toch.

 5. Jasmijn, hulde voor jouw gedegen en uitgebreide analyse. Het gelikte promo- filmpje van Dr. R. Barrios vol superlatieven over eigen functioneren liet al het ergste vermoeden: een hoop pretentie voor een onschuldig middeltje. Dank voor jouw bijdrage.

 6. Ik heb ook 134 er0 betaald en nooit wat ontvangen wat erg dat ze mensen oplichting ik ben super boos ook om dat ik weinig geld heb en ik dacht mijn gezondheid te verbeteren ik eis mijn geld terug ik dacht dat je garantie had mensen op lichten wat een gore kut streek

 7. Was bestemd voor mijn dochter, eerst zelf even geprobeerd, na 2 dagen
  kots misselijk wakker geworden, dus ....? Weggo0ten of inleveren bij de
  apotheek. Zwaar teleurgesteld..! Ben er weer ingetuind., ondanks
  meerdere waarschuwingen op facebook niets te openen. BAH!

 8. Ook, IK, ben er ingetuind. Hoopte dat dit werkelijk verlichting zou geven.
  Kreeg inderdaad - 3 potten voor ‘n zgn. Schappelijke prijs voor € 134,85 - onverzorgd alles in het Engels en geen fatsoenlijke bijsluiter.
  Eigenlijk werd ik toen pas “ wakkerL!”
  Op mijn e-mail was SanaDigest verdwenen. Maaaaar er werd nu een ander middel geprezen, tegen de onrust in je lijf of iets dergelijks!
  Toch bijna 14 dagen gebruikt!
  Ik ben nog NOOIT ZO ZIEK geweest als NU.
  Ik sta in BRAND!!!
  Hoe maken we meeeeer Goed Gelovige mensen WAkker???
  Jean

 9. SanaDigest uitgeprobeerd omdat ik heel veel last van buikpijn heb. Volgens dr Barrios van het filmpje zou dit product alle problemen oplossen maar het is dus niet zo. Er wordt geld terug garantie gegeven maar dat kan je vergeten diverse mails gestuurd maar je krijgt geen antwoord. Pure oplichterij 😡

 10. Op 23 oktober 2023 heb ik onderstaand bericht geplaatst op Dokter.nl:

  Op 26 juli heb ik 12 potten SanaWellness, 3 potten SanaDigest en 3 potten SanaLiver besteld voor 650.40 euro! In de video was gezegd dat je het kon proberen en het mocht terugsturen als het niet beviel. Men zou niet eens vragen stellen en je kreeg je geld terug. Omdat ik zeer ernstig ziek ben en alles aangrijp wat mijn gezondheid kan verbeteren heb ik dus voor 650.40 euro besteld. Juist ook om de belofte dat je je geld terug kon krijgen. Wel, misschien juist omdat ik ziek ben merkte ik niets, geen enkele werking. Mijn lichaam werkt natuurlijk niet meer normaal, dus voor mij was het niets.

  Ik heb Sanalyslab 5 keer benaderd, maar ik heb nooit een reactie gekregen!

  Ik heb opgebeld naar het telefoonnummer dat ze op hun site geven. Wat bleek? Het telefoonnummer is niet in gebruik! Ik heb een adres opgezocht dat ik via hun site kon vinden. In Lyon. Dat blijkt een meubelzaak! En wel een zaak die containers voor opslag verhuurt!

  Hier: Gardemule Meuble Lyon: Verhuur van een box in Lyon, Rhône (69) met Locakase

  Dit klopt echt niet! Het lijkt op oplichting. Een bedrijf dat slechts opslag huurt om hun goederen te verkopen, maar niet bereiken valt!

  Het is zo erg dat ik de middelen ook beslist niet meer zou DURVEN gebruiken! Wat zit erin? Wat slik je in vredesnaam? Ik voelde me er ook niet zo lekker van. Deze mensen willen heel duur verkopen, maar onbereikbaar blijven. Het gaat om geld verdienen aan de zwakke gezondheid van anderen! Wat stoppen ze er voor rommel in? Want het zal ook wel zo goedkoop mogelijk moeten zijn!

  Trap hier niet in. Dat hele bedrijf is nergens te vinden, bestaat niet. Er bestaan slechts een paar mensen, die bezig zijn met rijk worden ten koste van anderen.

  Er werden me zelfs ook nog 2 potten GRATIS aangeboden, als cadeautje. Maar wat bleek? Ik moest 1 pot van 69 euro kopen, dan "kreeg" ik die andere 2. Jaja.

  Ik gooi die rommel weg en ben 650.40 euro kwijt! Nogmaals, trap er NIET in!

  Overigens wil ik ook nog zeggen dat ik mijn bestelling keurig aangetekend retour heb gestuurd naar Etten Leur, wat op de doos stond. Maar dat adres klopte niet zei de Post.nl.
  Waarschijnlijk dus ook een opslag voor Nederland, meer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling