De oven kun je al vast voor verwarmen op 180° C. Maak de groenten en kruiden schoon. De wortelen mogen in plakjes gesneden worden. De prei kan in ringen gesneden worden. De peterselie en marjolein moet ook nog fijn gesneden worden als dit nog niet zo is. Ook moet de Gruyère kaas gemalen worden of geraspt. Dit mag je zelf kiezen. Snijd de zalm en kabeljauw in blokjes. Maak ze lekker fijn zodat het een fijne structuur word.
Zet als je dit allemaal klaar hebt een pan op met boter. Voeg hier de wortelen en prei bij. Kruid deze met peper en zout. Dan moet je de groenten af blussen met wijn. Roer de room erdoor heen. Dit begint nu een beetje te pruttelen. Je verkruimeld het bouillonblokje en kunt dit nu verdelen in de pan. Roer dit goed door. Laat het sudderen tot de wortelen een beetje zacht zijn. Dan zijn de wortelen gaat.
Beboter 4 verschillende ovenschaaltjes. Hier mag de vis, groenten en garnalen over verdeeld worden. Als laatste strooi je er de peterselie, marjolein en Gruyère kaas overheen. Dit moet 20 tot 25 minuten garen in de oven. Daarna kun je het serveren in het ovenschaaltje.
0 Reacties