Varkenshaas met Stroganoffsaus

Hoofdgerecht
50 min
5 personen
Varkenshaas met Stroganoffsaus is een verrukkelijke variatie op Bœuf Stroganoff. Daarbij wordt rundvlees in dunne reepjes gesneden, gesauteerd en bedekt met deze heerlijke saus. Het recept voor de pittige saus komt oorspronkelijk uit Rusland.
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
1 ui
1 bakje grote champignons
¼ kopje witte wijn
1 kopje kippenbouillon
¼ kopje zure room
1 eetlepel bloem
1 eetlepel ketchup
2 eetlepels olijfolie
Zout
Peper
500g varkenshaas
Geboterde pasta of rijst

Bereiding

In dit recept wordt echter geen paprika gebruikt, maar wel zure room, witte wijn en ui. Het vlees wordt gegeten met champignons en geboterde pasta of rijst.

Het bereiden van de varkenshaas met Stroganoffsaus duurt ongeveer een halfuur. De voorbereiding 10 minuten en de kooktijd bedraagt 20 minuten. Het is een recept voor 5 – 6 personen met een zelf bereide saus.

Snijd de witte champignons in kwarten en hak de ui en teentjes knoflook fijn. Verhit ½ eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons circa 6 – 8 minuten totdat ze bruin kleuren. Ondertussen snijd je de varkenshaas in blokjes van 2 centimeter. Verplaats dan de champignons naar een kom, zet opzij en dep het vlees droog met keukenpapier.

Breng de blokjes varkenshaas op smaak met zout en peper. Verhit nu een eetlepel olijfolie in de pan en bak het vlees gedurende 5 minuten, onder af en toe roeren, tot het niet meer roze is. Doe dan de varkenshaas bij de champignons. Daarna het laatste beetje olie in de koekenpan doen, de ui en knoflook toevoegen en ongeveer 3 minuten laten bakken tot de ui zacht wordt.

Roer de bloem erdoor en laat circa een minuutje koken totdat het goudbruin wordt. Dan de wijn, ketchup en kippenbouillon erdoor kloppen en laten sudderen tot de Stroganoffsaus verdikt. Voeg de champignons en het vlees toe. Nog een minuut laten koken en dan de zure room toevoegen. Breng op smaak met zout en peper en serveer de varkenshaas met Stroganoffsaus inclusief geboterde pasta of rijst.

TIP: Geboterde pasta is makkelijk te maken. Kook de pasta of noedels volgens de verpakking, laat uitlekken en doe ze dan in een kom. Voeg een tot twee eetlepels boter toe en roer erdoor tot de boter is gesmolten.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling