Varkenshaas bakken in slowcooker

Hoofdgerecht
30 min + 8 uur
2 personen
In steeds meer recepten komt het gebruik van een slowcooker voor. Een varkenshaas kun je ook prima met de slowcooker bereiden. Het eindresultaat is verrukkelijk.
Ingrediënten
2 aardappelen
1 ½ kopje wortelen
1 kopje bleekselderij
1 ½ kopje groente- of kippenbouillon
2 theelepels zwarte peper
2 theelepels Italiaanse kruidenmix
1 eetlepel maïzena
water
cookingspray
600g varkenshaas

Bereiding

Bij het varkenshaas bakken in een slowcooker wordt er een laagje groente- of kippenbouillon in het apparaat gedaan en wordt het vlees binnen enkele uren gekookt. Hierdoor blijft de smaak goed en zijn de groenten zoals wortel en bleekselderij nog lekker sappig. Voor extra smaak worden Italiaanse kruiden gebruikt.

Het bakken van de varkenshaas in een slowcooker is zeer eenvoudig. Je kunt de bereiding ’s ochtends starten zodat het vlees gaar is zodra je thuiskomt van werk of school. Daarna hoef je nog maar weinig te doen.

Spuit de binnenzijde van de slowcooker in met cookingspray. Snijd ondertussen de wortelen in plakjes en de selderij in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Schrob de aardappels schoon en hak ze in hapklare stukken. Leg daarna de varkenshaas in de slowcooker en omring het vlees met de aardappelen en groenten. Bestrooien met Italiaanse kruiden en de zwarte peper.

Zet de slowcooker aan en afhankelijk van de stand moet het vlees enkele uren koken. Op een lage stand is de kooktijd 8 tot 10 uur terwijl met een hoge stand de kooktijd 4 tot 6 uur is. Na het bakken van de varkenshaas in de slowcooker het vlees voorzichtig naar een serveerschaal verplaatsen. Gebruik een schuimspaan om ook de groenten aan de schaal toe te voegen.

Giet het overgebleven ‘sap’ in een kleine sauspan. Zet deze op een matig vuur en voeg de maïzena en 1 ½ eetlepel water toe. Goed door elkaar roeren en blijven kloppen voor ongeveer 5 minuten. Giet de jus dan over de varkenshaas en de groenten.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling