Varkenshaas uit de oven

Hoofdgerecht
30 min
4 personen
Er zijn erg veel verschillende recepten op het internet te vinden. Zo zijn er ook gerechten waarbij je de varkenshaas in de oven bakt. Je loopt zo minder risico dat het vlees smaak verliest of te droog wordt.
Ingrediënten
500g varkenshaas
roomboter
zout
peper

Bereiding

Haal de varkenshaas alvast uit de koelkast en maak het droog met wat een velletje keukenpapier. Kruid daarna de varkenshaas naar smaak.

Als je varkenshaas in de oven doet, kun je er zelf voor kiezen hoe gaar je het vlees wilt hebben. De oven moet op 160 – 180 graden voorverwarmen en je kunt onderstaande tijden aanhouden:

  • rood (12 minuten)
  • rosé (15-20 minuten)
  • doorbakken (20-30 minuten)

Dit zijn slechts richtlijnen, want je moet de varkenshaas altijd blijven controleren. Als het vlees dikker is, zal het bijvoorbeeld langer in de oven moeten bakken. Zorg ervoor dat de varkenshaas niet te lang bakt en dus niet taai wordt. Om het vlees extra mals te maken, kun je er een klontje roomboter op leggen.

Het is aan te raden om het varkensvlees in een schaal te bakken.

Combineren?

Het duurt dus wel even voordat varkenshaas uit de oven gehaald kan worden. Je kunt er daarom voor kiezen om de oven en de pan te combineren. Zo kun je sneller van het vlees genieten, maar daarnaast zorgt het voor wat variatie. De smaak zal namelijk anders zijn dan alleen varkenshaas uit de oven.

Zorg dat je een grote koekenpan hebt, zodat je meerdere stukken vlees naast elkaar kan leggen. Doe boter en/of olijfolie in de pan en schroei de varkenshaasjes op hoog vuur dicht. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Het voordeel van dichtschroeien is dat de sappen erin blijven en de varkenshaas lekker mals is. Vervolgens moet het vlees nog 10 minuten in de oven. Het is slim om de oven voor te verwarmen op 180 graden.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling