Taai Taai

Bakrecept
15 min + 17 min
16 stuks
Taaitaai is een lekkernij die vooral rond Sinterklaas tijd gegeten word. De smaak heeft wel wat weg van speculaas maar er zit ook een anijssmaak aan. Meestal word taaitaai in de vorm van poppetjes gemaakt maar je kunt elke gewenste vorm maken, voor de smaak maakt dat helemaal niks uit.
Ingrediënten
300 gram neutrale honing (vloeibare)
300 gr bloem
2 eetlepels schenkstroop
1 theelepel anijszaad
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel koekkruiden (speculaaskruiden)
snufje zout

Bereiding

Als je taai taai poppen of figuurtjes wil maken moet je er rekening mee houden dat je een dag van tevoren het deeg gaat maken. Het deeg moet namelijk bij voorkeur 1 nacht/dag in de koelkast “rusten”voor je het gaat gebruiken.

  1. Mix alle ingrediënten door elkaar met een mixer of met de hand tot je een samenhangend deeg krijgt
  2. Pak het deeg in plasticfolie en leg in de koelkast voor minimaal een nacht
  3. Verwarm de oven voor tot 200 graden
  4. Rol het deeg dan uit tot een lap die ongeveer 1cm dik is
  5. Steek hier nu taai taai poppetjes of andere figuurtjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  6. Bak de taai taai nu af in ongeveer 17 minuten tot de taai taai mooi bruin is

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling