Sushi met verse zalm

Voorgerecht
15 min + 20 min
5 personen
Sushi is natuurlijk nu erg populair. Je kunt het met alles maken. Wij hebben er voor gekozen om het met verse zalm te maken! Dit is natuurlijk altijd heel lekker.
Ingrediënten
300 gram sushi rijst
0,5 l water
azijn
5 vellen zeewier
stuk verse zalm
roomkaas/mayonaise en wasabi paste

Bereiding

  1. Leg de sushirijst in een vergiet. Spoel hier water overheen tot dit water helder ziet. Dan leg je de rijst in water met zout en kook je deze ongeveer 10 minuten. Leg een schone theedoek op de pan en laat de pan zo 15 minuten staan zonder vuur eronder. Giet dan de rijst af en leg de rijst verspreid op een ovenschaal. Giet hier wat azijn overheen. Nu is de sushirijst klaar!
  2. Snijd de zalm in de lengte, zo word deze dadelijk mooi ingerold. Doe het wel in dunne repen. Je ‘sausje’ kun je maken met mayonaise en wasabi. Deze kun je zelf mengen naar je eigen smaak. Als je het pittig wilt voeg je meer wasabi toe.
  3. Leg op je bamboe matje een zeewier vel. Verdeel de sushi rijst over het vel en laat aan de bovenkant ongeveer 2 cm over. Besmeer de onderkant van het vel met je roomkaas of je wasabimengsel wat je gemaakt hebt. Leg hierop de zalm. Nu is je sushi rol gevuld en kun je gaan rollen. Rol het bamboematje naar boven, trek het aan en maak er een mooie rol van.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling