Pepernoten / Kruidnoten Recept

Bakrecept
30 min + 15 min
75 stuks
Pepernoten vind je al ruim vanaf november en zelfs al eerder in de winkels liggen. Nu kun je pepernoten natuurlijk in de winkel kopen maar je kunt ook zelf pepernoten bakken met dit heerlijke pepernoten recept hieronder. Pepernoten worden nogal eens verward net kruidnoten en de meeste mensen die het over pepernoten hebben bedoelen eigenlijk kruidnoten. Ik denk dat maar weinig mensen weten dat de originele pepernoten die taaitaai achtige bonken zijn ipv de kleine harde ronde kruidnootjes. Hieronder geef ik dan ook beide recepten. Het eerste pepernoten recept is die voor de kleine ronde harde pepernoten(kruidnootjes) en het tweede pepernoten recept is voor originele pepernoten, de taaitaai achtige bonken.
Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bruine basterdsuiker
100 gram roomboter of margarine
50 ml melk
1,5 eetlepel speculaaskruiden
snufje zout

Bereiding

Kruidnoten

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Doe de boter in een beslagkom en mix tot de boter zacht is.
  3. Voeg het meel, suiker, speculaaskruiden, zout en melk bij de boter en meng en kneed goed met je handen tot een mooi deeg.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine bolletjes van het deeg ter grootte van een pepernoot (kruidnootje)
  5. Leg de bolletjes op het bakpapier en druk de bolletjes iets aan zodat ze de vorm van een pepernoot krijgen
  6. Bak de pepernoten ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Pepernoten recept (Bonken)

Ingrediënten:

  • 125 gram tarwebloem
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram honing
  • 75 gram stroop
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • snufje zout

Bereiding bonken

  1. Meng in een beslagkom de honing, stroop, de anijs, ei, de speculaaskruiden en het zout.
  2. Zeef het meel en de bloem door een zeef boven het mengsel en kneed hier een stevig deeg van
  3. Pak het deeg in plasticfolie en leg het voor 2 uur in de koelkast
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden
  5. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd hier eerst repen van en dan blokjes
  6. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg hier de blokjes pepernoot op
  7. Bak de pepernoten in 10 tot 13 minuten mooi goudbruin
  8. Laat ze afkoelen voor je ze eet.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling