Je kunt echter ook speculaas of beschuit gebruiken. Kies zelf een geschikte topping zoals kersen vlaaivulling. Het is een vrij standaard recept, waardoor deze monchoutaart eenvoudig te bereiden is. In minder dan een halfuur heb je een taart gemaakt. Je kunt vervolgens met 10 of 12 personen van deze monchoutaart genieten.
Taartbodem
- Verkruimel de Bastognekoeken totdat het fijne kruimels zijn.
- Neem een pannetje en laat de boter smelten. De boter mag niet verkleuren.
- Meng het Bastognekruim met de gesmolten boter.
- Vet de bodem van de springvorm in met boter of leg een velletje bakpapier in de taartvorm.
- Verdeel het mengsel over de bodem en strijk het glad met de bolle zijde van een lepel.
- Zet de springvorm in de koelkast, zodat de bodem van de monchoutaart kan harden.
Monchoutaart
Het maken van de kruimelbodem is slechts een voorbereiding. Nu gaat het echte werk pas beginnen, want je gaat de vulling en de topping van de monchoutaart maken. De taart moet nog wel enkele uren opstijven voordat je deze kunt eten.
- Meng de 200g Monchou met de basterdsuiker totdat het een smeuïg geheel is.
- Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger.
- Pak de mixer en meng de slagroom met het Monchoumengsel.
- Verdeel het mengsel over de harde koekbodem. Zet het vervolgens één of twee uur afgedekt in de koelkast.
- Als de vulling heeft kunnen opstijven, kun je de topping van de monchoutaart aanbrengen. Doe dit ongeveer een uur voor het serveren. Zet de taart daarna terug in de koelkast.
- Na een uur kun je de monchoutaart met Bastogne uit de koelkast halen. Haal de taartvorm vlak voor het serveren pas weg.
TIP: Bekijk of de monchoutaart Bastogne genoeg opgestijfd is. Anders kun je de taart beter nog even in de koelkast laten staan.
0 Reacties