Mini worstenbroodjes

Hapjes en snacks
30 min + 15 min
6 personen
Worstenbroodjes zijn goed ingeburgerd in Nederland en worden door iedereen wel eens gegeten. Het is echter ook zeer makkelijk om zelf mini worstenbroodjes te maken. Je hebt enkel gehakt of varkensworst nodig dat je in bladerdeeg wikkelt. Voor de extra smaak wordt er citroenschil, Dijonmosterd en tijm gebruikt. De bladerdeeghapjes kunnen zo’n 3 maanden bewaard worden in de vriezer.
Ingrediënten
1 ui
1 eetlepel tijm
1 theelepel Dijonmosterd
1 citroen
2 eieren
Snufje zout en peper
½ plakje bladerdeeg
675g varkensworst / gehakt

Bereiding

Het bereiden van de mini worstenbroodjes is zeer eenvoudig en kan zelfs op een kinderfeestje worden gedaan. Binnen een halfuur zet je met dit recept 24 hapjes op tafel.

Verwarm de oven voor op 200 ° C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Bestuif een werkblad met bloem en plaats het bladerdeeg hierop. Rol het uit tot een groot oppervlak en snijd het vel bladerdeeg dan doormidden. Rasp de schil van één citroen en hak een uitje fijn. Breek een ei kapot en houdt het eigeel vervolgens apart.

Meng het varkensvlees, de ui, tijm, citroenschil, Dijonmosterd en de dooier goed door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Klop het andere ei en begin met het maken van de worsten. Neem de helft van het mengsel en rol een grote lange worst. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei, leg een worst erop en rol het deeg om de worst heen.

Doe dit nog eens met het resterende mengsel en de andere helft van het bladerdeeg. Vervolgens elke rol kruiselings in 12 stukken snijden zodat je mini worstenbroodjes krijgt.

Leg de hapjes met de naad naar beneden op de bakplaat. Prik wat gaatjes in de bovenzijde en bestrijk dan met losgeklopt ei. Nog zo’n 15 tot 20 minuten bakken tot de mini worstenbroodjes goudbruin kleuren.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling