Er zijn echter ook recepten voor een light-variant. Een portie van de magere monchoutaart bevat slechts 200 calorieën. Dat is dus bijna de helft minder.
Er wordt namelijk geen slagroom gebruikt en je moet enkele magere varianten nemen. Deze taart is dus geschikt voor mensen die aan het lijnen zijn.
Taartbodem
- Doe de bak en braad in de pan en laat deze smelten.
- Verkruimel de lange vingers en voeg de koekkruimels bij de bak en braad.
- Laat het mengsel even smelten en blijf goed roeren.
- Bedek de bodem van de taartvorm met bakpapier.
- Haal de verkruimelde koek uit de pan en verdeel deze over de taartvorm.
- Laat de bodem van de monchoutaart in de koelkast rusten.
Monchoutaart
De bodem is hard geworden in de koelkast . We kunnen nu dus aan de vulling en de topping van de monchoutaart beginnen. Helaas zal je nog wel even moeten wachten voordat je van een stuk gebak kunt genieten.
- Je moet de magere yoghurt of melk opkloppen met de pakjes klop klop.
- Neem de mixer en mix de Monchou. Vervolgens kun je de klop klop erbij gieten.
- Voeg een beetje candarel toe en mix alles goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de magere monchoutaart.
- Garneer de taart met de kersen- of aardbeien vlaaivulling.
- Nu moet je de taartvorm afdekken met plasticfolie.
- Laat de taart minimaal 6 uur in de koelkast opstijven. Anders zal deze niet hard genoeg zijn.
Tip: Gebruik in plaats van vlaaivulling, verse kersen of aardbeien. De magere monchoutaart wordt zo nog ‘gezonder’.
Bron: Weegclub
0 Reacties