Loempia Shanghai met bladerdeeg

Hapjes en snacks
15 min + 3 min
6 personen
Dit gerecht kan met bladerdeeg worden bereid en behoort dus zeker tot de bladerdeeghapjes. Het recept voor de loempia Shanghai onderscheidt zich door de vulling. Er wordt veel vlees gebruikt en deze variant is veel dunner dan de traditionele loempia. Dit tussendoortje wordt gezien als een premium versie. In het oorspronkelijke recept werden speciale loempiavellen gebruikt. Deze zijn echter makkelijk te vervangen door plakjes bladerdeeg. Het is van belang dat je de juiste hoeveelheid knoflook gebruikt. De loempia Shanghai zal anders te flauw zijn en minder smaak hebben.
Ingrediënten
225g gehakt
225g gehakt
225g gehakt
½ kopje groene ui
1 middelgrote ui
1 wortel
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 pakje bladerdeeg
Optioneel: chilisaus

Bereiding

Het klaarmaken van de loempia Shanghai is erg simpel, omdat het recept uit weinig stappen bestaat. De bereiding duurt maximaal 15 minuten, maar de vulling moet vooraf wel minimaal één dag rusten. Het recept is geschikt voor 10 loempia’s.

  1. Ter voorbereiding kun je de groenten alvast gereedmaken. Pel de knoflook en hak deze in fijne stukjes. Daarnaast kun je de uien en wortel in kleine blokjes snijden.
  2. Meng de groenten, het gemalen vlees en de kruiden door elkaar. Als alle ingrediënten goed vermengd zijn, laat het mengsel dan nog minimaal één dag afgedekt in de koelkast staan.
  3. Verdeel het mengsel van groente en vlees over de vellen bladerdeeg. Zorg dat je ongeveer 1,5 centimeter aan beide kanten overhoudt.
  4. Rol het deeg, zodat je de mooie ronde vorm van een loempia krijgt.
  5. Gebruik een beetje water om het laatste stukje bladerdeeg vast te plakken.
  6. Duw nu de vrijgehouden zijkanten naar binnen, zodat de vulling er niet uit kan vallen.
  7. Frituur de loempia Shanghai op een lage temperatuur. Zo voorkom je dat het bladerdeeg aanbrand voordat de vulling gaar is.
  8. Laat de bladerdeeghapjes enkele minuten bakken. Controleer eventueel of het vlees goed is door een loempia doormidden te breken.
  9. Serveer met een pittige chilisaus.

Tips: Het is mogelijk om op meerdere momenten loempia Shanghai te maken. De vulling kan namelijk één tot maximaal drie dagen worden bewaard.

Als je vooraf de loempia Shanghai maakt, leg deze dan in een afgesloten bakje in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het vlees zich goed tussen de groenten mengt en het zout beter tot zijn recht komt.

Voordat je een partij loempia’s maakt, is het raadzaam om een smaaktest te doen. Bak bijvoorbeeld één exemplaar en proef of je genoeg zout hebt gebruikt. Zo voorkom je dat alle loempia Shanghai te flauw smaken.

Bron: Filipino Food Lovers

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling