Kersenflapjes

Hapjes en snacks
10 min + 20 min
4 stuks
4 heerlijke kersenflapjes. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig, dit is natuurlijk handig en het is goedkoop! Je kunt dit altijd maken als je even tijd hebt. Je kunt het in de winter eten maar ook in de zomer, voor elke gelegenheid wel geschikt.
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
klein potje kersen (zonder pitten)
1 ei
50 gram grove kristalsuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Je kunt eigenlijk gewoon diepvries bladerdeeg gebruiken voor dit gerecht. Laat het bladerdeeg ontdooien. Dit kun je het beste een paar uur van te voren doen zodat je zeker weet dat ze ontdooid zijn.

Besprenkel je bakplaat met koud water, zorg dat er geen laag opstaat. Leg de plakjes nu hierop.

Laat de kersen 5 minuten uitlekken en verdeel deze over de plakjes bladerdeeg. Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en plak de randen vast. Druk de randen nog even aan met een vork.

Bestrijk het deeg met het ei, zo worden ze lekker krokant en krijgen ze een mooi kleurtje. Maar ook blijft de suiker zo beter plakken! strooi de grove kristalsuiker over de kersenflappen.

Doe ze 20 minuten in de oven, dan hebben ze een mooi kleurtje en zijn ze gaar! Je kunt de kersenflappen warm of koud opeten.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling