Gevulde varkenshaas met brie

Hoofdgerecht
65 min
3 personen
Een gevulde varkenshaas is een prima recept voor een feestelijke gelegenheid. Het is echter ook erg lekker om zo eens te bereiden. Je kunt het vlees met diverse ingrediënten vullen.
Ingrediënten
450g varkenshaas
100g bacon (spek)
85g brie
Peterselie
Salie
Zout en peper
Olijfolie
keukentouw of cocktailprikkers

Bereiding

In dit recept is er voor een bacon en brie vulling gekozen. Als je geen brie lust, kun je dit ook door kaas vervangen. Daarnaast kun je ook zelf kiezen of je gedroogde of verse salie en peterselie gebruikt. Bij de gevulde varkenshaas met brie moet je er wel voor zorgen dat het keukentouw strak aangetrokken is. De brie zal er anders uitlekken.

De bereiding van de gevulde varkenshaas met brie is niet erg moeilijk. Er zijn weinig ingrediënten aanwezig, dus de voorbereiding kost niet veel tijd. Het gaar worden in de oven duurt echter wel 45 tot 55 minuten. Dit recept voor de gevulde varkenshaas met brie is geschikt voor 3 personen.

  1. De varkenshaas zal dadelijk in de oven worden gebakken. Voorverwarm de oven op 180 graden.
  2. Hak de bacon in kleinere stukken en bak deze enkele minuten in een koekenpan. Verwijder vervolgens de spek met behulp van een schuimspaan. Bewaar het overgebleven vet.
  3. Snijd de varkenshaas in de lengte doormidden. Maak kleine sneetjes met het mes.
  4. Bestrooi het vlees met zout, peper, salie en peterselie.
  5. Snijd de brie in kleine stukjes. Vervolgens kun je ook de brie en de gekookte spek toevoegen.
  6. Kies een uiteinde en vouw/rol de varkenshaas dicht. Je kunt het vastzetten met een keukentouw of cocktailprikkers.
  7. Strooi wat zout, peper en eventueel kruiden over het vlees en leg de gevulde varkenshaas in de oven. Laat het vlees ongeveer 45 tot 55 minuten bakken. (Controleer of het gaar is. Edit: Doe ook een controle bij 30 – 35 minuten)
  8. Als de varkenshaas gaar is, kun je deze uit de oven halen. Laat het vlees ongeveer 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Hierna kun je de gevulde varkenshaas makkelijker snijden.

Tip: Je kunt de gevulde varkenshaas ook even in de pan bakken, zodat deze minder lang in de oven moet. Laat het vlees aan beide kanten bruin bakken. Vervolgens moet de lekkernij nog 30 minuten in de oven.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling