De soep is in ongeveer 30 minuten klaar. Je kunt het serveren als voorgerecht maar ook als heerlijke lunch. Het is een gerecht voor ongeveer 4/5 personen.
Je gaat eerst de pijnboompitten roosteren. Dit doe je in een pan zonder olijfolie of boter. Zorg dat ze goudbruin worden maar niet zwart, dit gaat erg snel. Daarna snijd je de ui en knoflook in kleine stukjes. De courgette moet in kleine blokjes gesneden worden zodat je het straks makkelijk met de staafmixer kan pureren.
Verhit de olie in een soeppan. Gooi hier de ui en knoflook bij. Laat deze even lekker fruiten. Daarna kun je de laurierbladeren en de tijm toevoegen. Als dit samen goed gefruit is kun je de courgette en pijnboompitten erbij voegen. Roer het even door elkaar heen. Voeg daarna de 1,2 liter warme bouillon toe.
Breng het samen aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat het nog 20 minuten staan. Haal de laurierbladeren er uit. Je hoeft nu alleen nog maar de soep te pureren en dan is deze klaar.
Tip: Voeg wat hele pijnboompitjes toe voor de smaak.
0 Reacties