Courgettesoep

Voorgerecht
20 min
4 porties
Courgettesoep maken is echt heel erg makkelijk en zelfs de basis variant gemaakt van een uitje, courgette, bouillon en wat kookroom is al heel erg lekker. Je kunt dan zelf altijd bij het serveren nog wat extra’s toevoegen aan de soep zoals bijvoorbeeld gerookte kipreepjes, wat gerookte zalm, croutons of wat fijngesneden munt.
Ingrediënten
1 gesnipperd uitje
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 courgettes
250 ml kook room
700 ml groentebouillon
peper en zout
scheutje olijfolie

Bereiding

Met courgettesoep kun je eindeloos variëren en omdat het zo gemaakt is is het een soep die je ook prima kan maken als je even weinig tijd hebt. Zo heb je een snelle en gezonde maaltijd. Heb je zelf nog een lekker recept welke je op deze site wil zien stuur me dan een berichtje en ik zet het recept erbij.

  1. Snij de 2 courgettes in stukjes
  2. Zet een pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe
  3. Fruit de gesnipperde ui en fijngesneden teentjes knoflook en blijf er een beetje in roeren
  4. Doe de courgettestukjes erbij en bak een minuutje of 2 mee
  5. Doe de groentebouillon erbij en laat het zachtjes koken voor 20 minuten
  6. Haal van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer
  7. Voeg de kook room en breng op smaak met zout en peper
  8. Verwarm de soep nog even kort door voordat je het opdient

Soep over? Zo kun je zonder problemen je courgettesoep bewaren!

Het komt je vast bekend voor: je hebt zelf soep gemaakt en na het avondmaal is de halve pan nog over.

Geen probleem, want verse courgettesoep kun je makkelijk 3 dagen in de koelkast bewaren. Als je het resterende deel na het opscheppen direct laat afkoelen, blijft de soep het lekkerst.

Giet het over in kommen, dek af en zet het in de koelkast. Komende dagen geen zin in soep? In de diepvries blijft het enkele maanden goed.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer recepten

Copyright © 2022 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden