Gevulde bladerdeegrolletjes met chocolade

Hapjes en snacks
10 min + 20 min
4 personen
Veel bladerdeeghapjes zijn gevuld met vis, vlees of groenten maar er zijn ook zoete varianten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de gevulde bladerdeegrolletjes met chocolade. De lekkernij doet wel een beetje denken aan de chocoladecroissants die in de supermarkt te koop zijn. Het bladerdeeg wordt namelijk gevuld met Nutella maar eventueel kun je ook andere gesmolten chocolade gebruiken. Zo zou je ook witte of een pure variant kunnen klaarmaken. De bladerdeegrolletjes met chocolade zijn een goede snack voor bij een film, high tea of verjaardag.
Ingrediënten
18 theelepels Nutella
Poedersuiker
3 plakjes bladerdeeg

Bereiding

Het bereiden van de gevulde bladerdeegrolletjes met chocolade is zo eenvoudig dat je in minder dan 10 minuten klaar bent met de voorbereiding. De hapjes moeten nog wel afgebakken worden, wat nog eens 20 minuten duurt. Uiteindelijk heb je 12 ‘porties’ klaargemaakt.

Begin met de voorbereiding en verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol daarna met een deegroller om de plakjes dunner te maken. Snijd dan elk plakje in vier stroken en verspreid 1 ½ theelepel Nutella op elke strook. Je kunt ervoor kiezen om het gelijkmatig om de chocoladepasta op één plek te smeren of het gelijkmatig te bestrijken.

Rol het bladerdeeg op en bedek een bakplaat met bakpapier. Plaats hier de gevulde bladerdeegrolletjes met chocolade op en bak het in ongeveer 20 minuten goudbruin. Vervolgens even laten afkoelen en eventueel bestrooien met poedersuiker.

Bron: Giverecipe.com

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling