Protiplan Review: Zin of onzin?

Laatst bijgewerkt: 
februari 5, 2023
1 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Afvallen met het grootste gemak, zonder hongergevoel, extra sporten en moeite. Klinkt als een droom, toch?

Maar dit is precies wat Protiplan beloofd. Nu zijn er wel meer supplementen, dieetplannen en boeken die deze gouden bergen beloven, maar vaak valt het in de praktijk flink tegen.

Hoe zit dat met Protiplan? Kan het Protiplan Eiwitdieet de verwachtingen waarmaken?

Wat is Protiplan?

Het Protiplan Eiwitdieet is een zogenaamd koolhydraatarm dieet. Tijdens dit type dieet wordt de hoeveelheid koolhydraten in het dieet drastisch verminderd en de hoeveelheid eiwitten verhoogd. Hierdoor wordt gewichtsverlies makkelijker zonder extra moeite.

Protiplan is zeker niet het enige koolhydraatarme dieet op de markt. Dr. Atkins, het South Beach dieet, het ketogeen dieet en Dr Frank: het zijn allemaal voorbeelden van maaltijdplannen waarbij een beperking van koolhydraten centraal staat.

Wat Protiplan wel anders maakt, is dat het een uitgebreid assortiment biedt aan producten die passen in een koolhydraatarm dieet. Hierdoor is het dieet toegankelijk en eenvoudig te implementeren in het dagelijks leven.

Daarnaast biedt Protiplan diverse adviezen, e-books, pakketten en recepten aan om mensen die willen afslanken op weg te helpen.

Hoe werkt Protiplan?

Protiplan biedt alles wat je nodig hebt om een vliegende start te maken met jouw dieet. Via het platform vind je een stappenplan met weekmenu, diverse startersboxen met nuttige producten die binnen het koolhydraatarme dieet passen, gratis recepten en e-books om inspiratie op te doen en assistentie bij vragen via een chat.

Het Protiplan Eiwitdieet bestaat uit drie fases die allen bijdragen aan het behalen van de persoonlijke doelen.

De verschillen tussen de fases zit in de hoeveelheid toegestane koolhydraten per dag. In fase 1 wordt de koolhydratenconsumptie flink teruggeschroefd.

De producten van Protiplan spelen een belangrijke rol in het dieet en vervangen diverse maaltijden.

In fase 2 worden koolhydraten geleidelijk geïntroduceerd, maar in combinatie met diverse Protiplan producten.

In de laatste fase werk je toe naar een balans waarin koolhydraten weer zijn toegestaan. De eiwitrijke producten van Protiplan zijn een aanvulling op dit dieet.

De voordelen van Protiplan

Het grootste voordeel van Protiplan is zonder twijfel het gemak. Als je nog geen ervaring hebt met koolhydraatarme diëten, biedt een plan als Protiplan heel veel houvast en begeleiding.

Een starterspakket geeft je kant-en-klare producten waarmee je maaltijden kunt vervangen en in de e-books en op de website vind je volop informatie om je op weg te helpen.

Maar zelfs als ervaren afslanker kun je jouw gewichtsverlies makkelijker maken met de producten en diensten van Protiplan.

Een ander voordeel van Protiplan is de inzichtelijkheid qua voedingswaarden. Bij elk product wordt duidelijk vermeld in welke fase van het Protiplan dieet het product past en wat de portiegroottes en voedingswaarden zijn. Zo wordt het tellen van koolhydraten, vetten en eiwitten een stuk makkelijker.

Bovendien biedt Protiplan diverse maaltijdproducten aan die een uitstekende vervanging zijn voor een maaltijd. De shakes en mixen maken het dieet zo een stuk eenvoudiger als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

De nadelen van Protiplan

Het grootste nadeel van een afslankplan als Protiplan zijn de kosten die komen kijken bij het volgen van dit dieet. Een koolhydraatarm dieet is in principe niet goedkoper of duurder dan een willekeurig ander voedingspatroon, maar als je speciale dieetproducten in huis haalt om het gewichtsverlies een handje te helpen, zijn hier zeker extra kosten aan verbonden.

De producten van Protiplan zijn niet goedkoop. Als je echter gebaat bent bij dit steuntje in de rug, kan het de kosten wel waard zijn.

Een ander nadeel van Protiplan is de voedingswaarde van het dieetplan. Het is bekend dat een koolhydraatarm dieet niet goed past bij een optimaal voedingspatroon.

De consumptie van groente en fruit is vaak laag, vooral tijdens het begin van dit dieet, en hierdoor krijg je al snel te weinig vitamines en mineralen binnen.

Omdat brood en volkorenproducten tijdens het dieet grotendeels worden vermeden, krijgen veel mensen ook minder vezels binnen dan gebruikelijk. Voor een korte periode is dit geen probleem, maar wanneer het dieet langere tijd wordt gevolgd, kan dit wel grote impact hebben op de gezondheid.

Er zal zeker meer aandacht moeten worden besteed aan het vinden van vervangende voedingsmiddelen om deze voedingsstoffen aan te vullen.

Werkt het echt?

De producten van Protiplan en de stappen van het Protiplan Eiwitdieet zijn bewezen effectief. De methode van Protiplan sluit naadloos aan op een koolhydraatarm dieet met een verhoogde eiwitinname. Deze methode om gewicht te verliezen is erg populair en erg effectief.

Elk dieet waarbij je de hoeveelheid energie die wordt geconsumeerd beperkt ten opzichte van de verbrande energie zal leiden tot gewichtsverlies.

Maar een eiwitrijk dieet zal er bovendien voor zorgen dat dit gewichtsverlies niet ten koste zal gaan van spiermassa. Zo kun je met Protiplan, en andere koolhydraatarme diëten, effectief afvallen en in vorm blijven.

Wat voor resultaten kun je verwachten?

Protiplan ondersteunt met hun producten, adviezen en recepten een koolhydraatarm dieet. Als je dit dieet volgt, zul je vrij snel al de resultaten gaan ervaren.

Binnen een week kun je het eerste gewichtsverlies al bemerken en met een dergelijk dieet kun je tot wel 2 kilo per week verliezen.

Dit resultaat is natuurlijk niet alleen maar aan Protiplan toe te schrijven, maar de producten ondersteunen hier wel in. Vooral in de beginfase van het dieet zal het gewichtsverlies snel gaan.

De ervaringen met Protiplan

Als we willen weten hoe Protiplan in de praktijk uitpakt voor gebruikers, kunnen we diverse fora en websites raadplegen.

Protiplan is erg populair en veel gebruikers delen online hun ervaringen met de producten en het platform. Over het algemeen zijn gebruikers erg positief over Protiplan.

De producten worden beschreven als smakelijk en de levering wordt geprezen vanwege de snelheid en de netheid. Mensen geven aan dat Protiplan het gewichtsverlies echt makkelijker maakt.

Sommige mensen merken wel op dat de shakes ietwat chemisch smaken, maar dit is uiteraard een kwestie van smaak.

Ook merken sommige mensen op dat de producten wel wat prijzig zijn. Het Protiplan Eiwitdieet is daarom niet voor elke portemonnee geschikt.

Protiplan in vergelijking tot andere producten

Zoals al eerder gezegd is, is een koolhydraatarm dieet dat rijk is aan eiwitten niets nieuws. Al decennialang worden diëten volgens dit principe in de markt geplaatst als innoverend en nieuw, maar wij weten wel beter.

Ook tegenwoordig is er nog volop keuze als je op zoek bent naar een dieet waarin de koolhydraatinname wordt beperkt. Het ketogeen dieet is hierin vooral heel populair gebleken, maar ook Protislank is vergelijkbaar met Protiplan qua producten en diensten.

Vind je vooral de shakes en maaltijden van Protiplan een aanwinst? Dan vind je deze producten ook in andere diëten en op andere websites. Grote merken als Weight Watchers, Foodspring en Modifast bieden ook dit soort proteïneproducten aan. Protiplan is dus niet vernieuwend te noemen wat dit betreft.

Wat Protiplan echter wel onderscheidt van deze partijen is het duidelijke dieetplan met de startpakketten. Als je begint met een koolhydraatarm dieet en nog niet veel weet over de do’s en don’ts, biedt Protiplan wel echt uitkomst met hun producten en services.

Conclusie: zin of onzin?

Na het bekijken van de producten van Protiplan en het dieetplan van het bedrijf kunnen we stellen dat het volgen van het Protiplan dieet zeker wel zin heeft als je af wilt vallen. Een koolhydraatarm dieet is bewezen effectief gebleken voor effectief gewichtsverlies en dit is precies wat Protiplan biedt.

De producten ondersteunen je bij het volhouden van dit dieet en ook de recepten en de adviezen op de website en in de e-books passen uitstekend bij een dieet arm aan koolhydraten en rijk aan eiwitten.

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij jouw gewichtsverlies? En lijkt een koolhydraatarm dieet je een goede fit? Dan is het Protiplan dieet zeker het proberen waard.

Je bepaalt tenslotte zelf in welke mate je hun producten en diensten wilt gebruiken. Dit geeft je volledige vrijheid om het dieet in te richten zoals jij dit prettig vindt.

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

1 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 18, 2023
KetoXP Ervaringen + Review: Oplichting?

Een snoepje dat beweert je te helpen afvallen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is precies […]

juni 10, 2023
Slimming Gummies: Wondermiddel of Misleidende Marketing?

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om gewicht te verliezen, kom je al snel terecht bij allerlei […]

juni 3, 2023
All Day Burn: Review & Ervaringen 2024

All Day Burn is een krachtige fatburner of afslankpil die zich onderscheidt door zijn unieke combinatie van hoogwaardige ingrediënten en […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling